ροή ειδήσεων

Στο έλεος των απεργών οι κάτοικοι των νησιών

Φυλούν Θερμοπύλες καθημερινά, στα σύνορα με Τουρκία, και είναι αναγκασμένοι να ζούν για ακόμη μία ημέρα στην απομόνωση από την ηπειρωτική χώρα, επειδή η Παπαρήγα (που απολύει από τον Ριζοσπάστη εργαζόμενους) μαζί με τα τσιράκια της αποφάσισαν να δέσουν τα πλοία...
Τα πλοία έχουν δέσει κάβους από τις 06:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης αλλά δεν πρόκειται να τους... λύσουν. Η ΠΝΟ αποφάσισε να απεργήσει και το Σάββατο και την Κυριακή και έτσι τα πλοία δε θα φεύγουν από τα λιμάνια έως τις 06:00 το πρωί της Δευτέρας.

Η συνάντηση που είχαν τα μέλη της Ομοσπονδίας με τον αρμόδιο υπουργό Κωστή Μουσουρούλη σε μια προσπάθεια να βρεθεί συμβιβαστική λύση ήταν άκαρπη.

Οι ναυτικοί αντιδρούν στο νέο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας και θεωρούν ότι θα αυξηθεί επιπλέον η ανεργία στον κλάδο και τα ασφαλιστικά τους ταμεία θα οδηγηθούν σε κατάρρευση.

Τα μέλη της ΠΝΟ που δήλωσαν αποφασισμένα να συνεχίσουν τον αγώνα τους έως ότου δικαιωθούν, ζήτησαν, επίσης, την παρέμβαση του υπουργείου για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας με τους ακτοπλόους, αλλά και για να καταβληθούν τα δεδουλευμένα που οφείλονται από ακτοπλοϊκές εταιρείες σε Έλληνες ναυτικούς.

Η ΠΝΟ αναμένεται να συνεδριάσει πάλι την Κυριακή, προκειμένου να καθορίσει την περεταίρω στάση της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης διεμήνυσε στους ναυτεργάτες ότι παρά το γεγονός ότι η τρόικα απαιτούσε κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας στην ακτοπλοΐα, αυτό τελικά δεν έγινε, ενώ ανέφερε ότι τη συγκεκριμένη στιγμή που διανύουμε η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας είναι τέτοια που δεν επιτρέπει επιπλέον ελιγμούς, ενώ ο ακτοπλοϊκός κλάδος βρίσκεται ήδη στο "κόκκινο".

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *