ροή ειδήσεων

Ας τελειώνει η πλάκα με τα έσοδα και την πάταξη της φοροδιαφυγής

Ο Γιώργος Μαυραγάννης είναι προσωπική επιλογή του Αντώνη Σαμαρά και τοποθετήθηκε ως τεχνοκράτης στην κρίσιμη θέση του υφυπουργού Οικονομικών για τα έσοδα και την πάταξη της φοροδιαφυγής...
Εξαρχής ο Μαυραγάνης τα έβαλε με τους δεινόσαυρους των εφοριών, ένα ρουσφετολογικό και δυσκίνητο μηχανισμό που εξυπηρετούσε τα κομματικά συμφέροντα.

Έχει να αντιμετωπίσει και τους καρεκλοκένταυρους συμβούλους του «καθεστώτος» στο Υπουργείο Οικονομικών που το μόνο που κάνουν είναι να εισαγάγουν ακόμη μεγαλύτερη και σκληρότερη φορολογική γραφειοκρατία στην ελληνική οικονομία.

Ο πρωθυπουργός με την τοποθέτηση ενός ανθρώπου της αγοράς ήθελε να αποδομήσει τη φορολογική γραφειοκρατία με ένα φορολογικό απλό, σύγχρονο που θα γίνει όχημα ανάπτυξης.

Οι σύμβουλοι και όλες αυτές οι άστοχες διαπραγματεύσεις με τους Τροϊκανούς έστησαν ένα ιστό φορολογικής γραφειοκρατίας, που γεννάνε μέτρα, νέα μέτρα χωρίς αποτέλεσμα.

Είναι στο χέρι του πρωθυπουργού να αποφασίσει τι θέλει…

Ή θα τελειώνει με τους γραφειοκράτες που επιμένουν σε μια φιλοσοφία των τελευταίων 15-20 χρόνων, αποτυχημένη και θα δώσει το πράσινο φως για τη μεγάλη ανατροπή ή θα έχει τα ίδια αποτελέσματα.

Ο Μαυραγάνης γνώριζε τα προβλήματα και προσπάθησε εξαρχής να τα βάλει με αυτό το σύστημα. Στοχοποιήθηκε άγρια από αυτούς τους ανθρώπους και τώρα επιχειρούν να τον καταδείξουν ως τον αυτουργό της κάθε γκάφας και του κάθε σφάλματος.

Το τελευταίο διάστημα δίνει μάχη για περισσότερες δόσεις στις ληξιπρόθεσμες οφειλές που θα δώσουν ανάσα στην αγορά και είναι απαίτηση όλων των ανθρώπων της οικονομίας. Και πάλι, όμως , υπάρχουν κάποιοι που βάζουν μπροστά τη δήθεν άρνηση της Τρόικας.

Τα έσοδα και το φορολογικό είναι οι κρίσιμοι τομείς για την επιτυχία του προγράμματος και το οξυγόνο για την οικονομία, ο Πρωθυπουργός το ξέρει, τους ανθρώπους τους έχει, η απόφαση είναι δική του.
Πηγή: newpost.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος20/2/13 12:49

    H 1η Απριλίου είναι ακόμα μακριά για ανέκδοτα..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος20/2/13 22:21

    Τώρα ή μας δουλεύετε, ή δεν επικοινωνείτε με το περιβάλλον. Αφού δεν κάνετε κουμάντο εσείς παρά η Τροϊκα όταν ρίξατε κάτω τα όπλα και σηκώσατε τα χέρια ψηλά, η ανακοίνωση αυτή είναι για γέλια και για κλάματα, πες πως ήθελες να τον "βολέψεις" παρά ότι θα φτιάξετε νέο σύστημα φορολογίας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *