ροή ειδήσεων

Πλούσιοι ή φτωχοί;

Συγχωρέστε με, αλλά πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω εάν είμαστε πάμπλουτοι ή πάμφτωχοι. Ή απλά εάν η κρίση και η φτώχεια μας έχουν οδηγήσει σε τέτοιο σημείο που απλά δεν καταλαβαίνουμε τι από τα δύο συμβαίνει...

Διαβάζοντας τις ανταποκρίσεις από τη Σύνοδο Κορυφής, έμαθα ότι ο Σαμαράς πέτυχε άλλον έναν εθνικό θρίαμβο εξασφαλίζοντας κεφάλαια 16,3 δισ. ευρώ συν άλλα 2 δισ. για την αγροτική ανάπτυξη που αναμένεται να αποδοθούν στη χώρα στα τέλη του 2016.

Παίζοντας το παιχνίδι της επικοινωνίας ο πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι η αρχική πρόταση για την Ελλάδα ήταν 11,2 δισ. ευρώ την περίοδο που ο προϋπολογισμός της ΕΕ για την περίοδο 2014 – 2020 ξεπερνούσε το 1 τρισ. ευρώ. Πολύ λογικό λοιπόν να θριαμβολογεί ότι τελικά φτάσαμε στα 14 δισ. ευρώ με τον ευρω-προϋπολογισμό να κλείνει κάτω από το 1 τρισ. ευρώ. Μαζί λοιπόν με τα αγροτικά, και τα πρόσθετα κεφάλαια για τους νέους, το ελληνικό πακέτο φτάνει τα 18 δις.

Μόνο που όλα αυτά είναι ακόμη στα χαρτιά. Τα κεφάλαια του ΕΣΠΑ, θέλουν πολλή δουλειά για να τα πάρει κανείς, και όσοι έχουν προσπαθήσει γνωρίζουν πόσο σκληρές είναι οι κοινοτικές αρχές στις αποδεσμεύσεις. Πόσο μάλιστα τώρα που μας έχουν στο στόχαστρο.

Και στο κάτω κάτω της γραφής, τι θέλει ο πρωθυπουργός και πανηγυρίζει που έφερε άλλα 10-15 δις; Κάθε μήνα τα ίδια παίρνουμε σε δανεικά. Γι’ αυτό και το χρέος μας δεν θα γίνει ποτέ βιώσιμο. Όμως αυτό δεν φαίνεται να πειράζει κανέναν στην κυβέρνηση. Αρκεί να έρχεται το χρήμα και να μπορούμε να πανηγυρίζουμε…

Για να έχετε μια εικόνα της πραγματικότητας, βέβαια, πίσω από τους πανηγυρισμούς για τα δανεικά δις. υπάρχει η θλίψη γι’ αυτούς που χρωστούν δις και δεν έχουν ούτε δεκάρα. Κι έτσι, στη χώρα που τα δις. δίνουν και παίρνουν, οι αιτήσεις των υπερχρεωμένων νοικοκυριών στα Ειρηνοδικεία έφτασαν, στις 31 Ιανουαρίου στις 40.000, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 46% το τελευταίο τετράμηνο.

Το συνολικό ύψος των δανείων που ζητούν ρύθμιση ή διαγραφή είναι 4,2 δισ. ευρώ με 5 δισ. ευρώ. ενώ το μέσο δάνειο ανά νοικοκυριό εκτιμάται ότι είναι 120.000 ευρώ.

Κι όλα αυτά ενώ η Τρόικα έρχεται απαιτώντας απολύσεις στο δημόσιο τώρα, νέα μέτρα, και βέβαια τις αποκρατικοποιήσεις που θα στείλουν και άλλες χιλιάδες στην ανεργία χωρίς προοπτική επιστροφής στην εργασία.

Λεπτομέρειες, θα πείτε. Αφού τα δις, θα συνεχίζουν να έρχονται για να πληρώνουμε τους τόκους στους δανειστές…
Πηγή: Το Ποντίκι


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *