ροή ειδήσεων

Ένας στους τρεις νέους έχει βιώσει την παρενόχληση

Ένας στους τρεις νέους έχει βιώσει την παρενόχληση μέσα από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης στις οποίες συμμετέχει, ενώ ένας στους δέκα παραδέχεται ότι έχει δημιουργήσει λογαριασμό με ψευδή στοιχεία... προκειμένου να παραπλανήσει ή να κατασκοπεύσει κάποιο άτομο.

Τα στοιχεία προκύπτουν από πανελλαδική έρευνα που διεξήγαγε η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Νέοι Ευρωπαίοι Οργανωμένοι Ικανοί» -ιδρύθηκε το 2007 με στόχο να προάγει τους νέους σε ενεργούς Ευρωπαίους πολίτες και να ενθαρρύνει την αμοιβαία κατανόηση μεταξύ των νέων σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, με την υποστήριξη της Wind.

Από τα βασικά συμπεράσματα της έρευνα προκύπτει ότι:

-Το 74% των νέων επισκέπτεται το προφίλ του στο facebook κάθε μέρα. -Tο 53% παραμένει συνδεδεμένο δυο με τρεις ώρες την ημέρα στο Internet.

-Το 76% έχει από 100 έως 1500 διαδικτυακούς φίλους, ενώ οι πιο συχνές ενέργειες των νέων είναι ο έλεγχος αναρτήσεων φίλων (70%) και η ανάρτηση προσωπικών φωτογραφιών (63%)

Εντυπωσιακή είναι και η ειλικρίνεια των νέων στο διαδίκτυο καθώς το 85% των χρηστών δηλώνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το πραγματικό τους όνομα, το 75% δημοσιεύουν το προσωπικό email τους και το 66% δηλώνουν την πραγματική τους ηλικία, στοιχεία που επιβεβαιώνουν την εμπιστοσύνη που δείχνουν στα νέα μέσα.

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *