ροή ειδήσεων

ΡΥΘΜΙΣΗ ΧΡΕΩΝ: "Κούρεμα" και πληρωμή σε δόσεις ή φυλακή

Στόχος της κυβέρνησης, όπως διαρρέεται, δεν είναι να δώσουν ασυλία στους φοροφυγάδες κι οφειλέτες του δημοσίου αλλά να ζεστάνουν τα κρατικά ταμεία με φρέσκο χρήμα...
Νέου τύπου ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προωθεί το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με όσα λέει στην Καθημερινή της Κυριακής ο γενικός γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, θα λαμβάνονται υπόψη κριτήρια με αυτά που χρησιμοποιούν οι τράπεζες για την αναδιάρθρωση των δανείων προς τους πελάτες τους. Δηλαδή, η οικονομική δυνατότητα του οφειλέτη, η προηγούμενη συμπεριφορά του κλπ. Έτσι, διασφαλίζεται η δυνατότητα καταβολής των δόσεων προς όφελος και των δυο πλευρών.

Ο κ. Θεοχάρης προαναγγέλλει, επίσης, τη διαγραφή των χρεών τα οποία θεωρούνται ανείσπρακτα, αλλά και μειώσεις προσαυξήσεων και επιτοκίων, με στόχο να αποφευχθεί η εκποίηση περιουσιακών στοιχείων των φορολογούμενων.

«Ήδη, έχει ξεκινήσει η επεξεργασία και το συντομότερο δυνατό θα κατατεθεί στον υπουργό Οικονομικών η πρόταση, προκειμένου να εισαχθεί σε κάποιο σχέδιο νόμου», δηλώνει.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, εξετάζεται «κούρεμα» των προστίμων στο 20% της συνολικής οφειλής, καθώς και πολλές δόσεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η ρύθμιση για το σκέλος των φόρων θα συζητηθεί στα τέλη Φεβρουαρίου με τους επικεφαλής της τροίκας, ενώ για τις ασφαλιστικές εισφορές έχει ήδη ξεκινήσει η συζήτηση με τα τεχνικά κλιμάκια.

Για τις οφειλές προς το Δημόσιο, η πρόταση προβλέπει εξόφληση έως και σε 100 μηνιαίες δόσεις (από 48 σήμερα), με ελάχιστη καταβολή 100 - 250 ευρώ και τα χρέη προς τα Ταμεία, 60 έως 100 μηνιαίες δόσεις για όλες τις επιχειρήσεις που λειτουργούν, εφόσον εφεξής καταβάλλουν κανονικά τις εισφορές.

Στο μεταξύ , το ΔΝΤ έχει ζητήσει αυστηρότερες ρυθμίσεις με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, καθώς και την αλλαγή του Κώδικα Είσπραξης Εσόδων. Τα τεχνικά κλιμάκια έχουν προτείνει να οδηγούνται στη φυλακή όποιοι δεν ενταχθούν στη ρύθμιση.

Parapona-Rodou

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *