ροή ειδήσεων

ΠΡΟΣΟΧΗ> "Πονηρός" ιός κλειδώνει το PC σας!

Νέος ιός, «καταλαμβάνει» τα κομπιούτερ και ζητά λύτρα από τους χρήστες για να «απελευθερώσει» τα αρχεία του υπολογιστή.
Τον τελευταίο καιρό, ένας ιός εμφανίζεται... στους υπολογιστές, με συγκεκριμένο μήνυμα και υποστηρίζει ότι το PC έχει χρησιμοποιηθεί σε εγκληματική πράξη ή κατά κάποιον τρόπο βρίσκεται σε κίνδυνο, κλειδώνοντας το σύστημα και ζητώντας την καταβολή κάποιου ποσού για να διορθωθεί το πρόβλημα. Χαρακτηριστικότερος, είναι ο ιός που αναφέρει ότι το PC κλειδώθηκε από την αστυνομία.
Ένας νέος ιός, λειτουργεί εντελώς διαφορετικά και πιο ακόμη πιο ύπουλα και εκβιαστικά επεμβαίνοντας σε αρχεία του χρήστη. Δημιουργεί δύο κρυπτογραφημένα κλειδιά με βάση την ψηφιακή ταυτότητα του υπολογιστή, ώστε ο ιός να «τρέχει» στο παρασκήνιο.
Ο χρήστης ενημερώνεται για το κλείδωμα των αρχείων του τα οποία όμως δε μπορούν να επανέρθουν στην κανονική τους κατάσταση χωρίς το κλειδί που τα κρυπτογράφησε.
Τα αρχεία μένουν ανέπαφα, αλλά για να αποκρυπτογραφηθούν ο χρήστης θα πρέπει να καταβάλει το ποσό που ζητούν οι απατεώνες για να τα ξεκλειδώσουν με το κλειδί που έχουν στο server τους.
kourdistoportocali

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος6/2/13 14:39

    ο ιος ειναι γνωστος ος fbi 3 λυσεις υπαρχουν φορματ χωρις να χασεις τα αρχεια σου safe mode και κανουμε restor point 1 βδομαδα πριν η αγοραζεις το hitman pro που τον σκοτωνει ακομα και αν σε εχει χτυπισει. μετα απο 1 απο τις 3 διαδικασιεσ αγορασε το norton που σε προστατευει απο αυτον τον ιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος6/2/13 14:45

    aman eisai malakas tha tin patisis ......apla exei tropo gia na to vgaleis aman tin patisis me tin malakia auti .............apla tou mpastardou tou gamiete i mana epanw stou patera tou ton tafoooooooooooooooooooooooooooooo tou mpastardou .....................min psarosete na klisete to pc na vgalete ton disko apo epano k na toun pate se kanena filosas pou kserei apo pc autos kserei pos tha to aferesi den lew pwla giati tha allaksoune ton io auti pou ta kanoune egw ton aseresa tin malakia ... to pazoune k mpatsi k kala gia pirosis egw ton estila pisw ston malaka pou to estile enan apostolaia eixe k ekei pige pisw 2 programatakia kanane tin doulia euxaristo ton malaka pou mou estile ton io gia na ktratiso to arxiaki ton io euxaristw ton malaka gia to arxio reeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee to akous euxaristw malakaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxax

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος6/2/13 14:48

    min akoute ton malaka pou thelei na poulisi k programa pou aferi ton io mipos autos ton stelei.............Ανώνυμος6/2/13 - 2:39 μ.μ.

    ο ιος ειναι γνωστος ος fbi 3 λυσεις υπαρχουν φορματ χωρις να χασεις τα αρχεια σου safe mode και κανουμε restor point 1 βδομαδα πριν η αγοραζεις το hitman pro που τον σκοτωνει ακομα και αν σε εχει χτυπισει. μετα απο 1 απο τις 3 διαδικασιεσ αγορασε το norton που σε προστατευει απο αυτον τον ιο




    eisai malakas telika

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος6/2/13 15:07


    1)κλείνεις τον υπολογιστή (από το κουμπί)
    2)ξανανοίγεις, και πριν ανοίξει το σήμα των windows πατάς F8
    3)επιλέγεις (με τα βελάκια στο πληκτρολόγιο) safe mode
    4)κάνεις computer scan με το antivirus που έχεις
    5)για να βεβαιωθείς ανοίγεις τον φάκελο "λήψεις" ή "downloads" και βρίσκεις το αρχείο (firefox update), κάνεις δεξί κλικ πάνω του και επιλέγεις διαγραφή
    6)αδειάζεις τον κάδο απορριμάτων κι είσαι έτοιμος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος6/2/13 19:48

    εδο 2¨39 δεν φτανει που σας λεμε πος να τον αφερεσετε οπος λεει και ο 3:07 βριζετε και απο πανω. δεν εχω μαγαζει για να πουλησω προγραμα απλα παρα πολυ εχουν free antivirus που δεν προστατεβουν απο αυτον τον ιο και ετσι αναφερα 2 προγραμματα που ξερω οτι εχουν προστασια απο τον σιγκεκριμενο ιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος6/2/13 21:20

    1) ανοίγουμε το PC σε save mode with networking.
    2) Πατάμε έναρξη, όλα τα προγράμματα, ανοίγουμε τον φάκελο ΕΚΚΙΝΗΣΗ και διαγράφουμε το ύποπτο αρχείο.
    3) Στην αναζήτηση γράφουμε %temp% ανοίγουμε τον φάκελο και διαγράφουμε ότι έχει μέσα.
    4) κάνουμε επανεκκίνηση και αυτό ήταν όλο, κάνουμε και ένα πλήρη scan με το antivirus και τέλος.

    Η άλλη λύση είναι η επαναφορά συστήματος 1-2 εβδομάδες πριν.

    * Πολλοί είναι αυτοί που εκμεταλλεύονται τους αρχαριους και τους βάζουν να αγοράζουν διαφορα προγράμματα σκουπίδια...και καλά ότι σκοτώνουν τον ΙΟ. Τα περισσότερα προγράμματα είναι από μονα τους γεννήτριες ιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος6/2/13 21:27

      Να συμπληρώσω κάτι που ξέχασα, ότι οποιος δεν το έχει πάθει και δεν το έχει δοκιμάσει, να μην γραφει ότι του κατεβει, και να μην προτείνει αποτυχημένες λύσεις.

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος6/2/13 21:32

    Η χειρότερη λύση που ακούω συχνά από άσχετους είναι η λέξη FORMAT....έλεος ρε παιδιά...με το παραμικρό format???? μήπως να τον πετάξουμε και να πάρουμε καινούριο ως λύση????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *