ροή ειδήσεων

10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τις κρουαζιέρες

Οι κρουαζιέρες ίσως να μην αποτελούν την πλέον προσιτή επιλογή για καλοκαιρινή απόδραση ή για διακοπές, αλλά είναι βέβαιο πως προσφέρουν μεγάλες συγκινήσεις....

Είναι σχεδιασμένες για να μας προσφέρουν όλα όσα χρειαζόμαστε άμεσα χωρίς άγχος. Το μόνο που θα χρειαστούμε είναι μια καλή φωτογραφική μηχανή και όρεξη για διακοπές. Οφείλουμε να έχουμε υπόψη μας ορισμένα στοιχεία για την επιλογή του είδους κρουαζιέρας, που θα κάνουμε. Ας δούμε ορισμένα στοιχεία που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας πριν μπούμε στο πλοίο.

Ναυτία

Το καράβι είναι συχνό να προκαλεί ναυτία και έντονες ζαλάδες. Αν δεν είμαστε εξοικειωμένοι και προετοιμασμένοι για ένα πολυήμερο ταξίδι στη θάλασσα καλύτερα να αποφεύγουμε τέτοιου είδους διακοπές. Παρόλα αυτά, τα κρουαζιερόπλοια, έχουν εκμηδενίσει, λόγω σχεδιασμού, τις πιθανές "αναταράξεις". Εάν βέβαια η ατυχία μας χτυπήσει την πόρτα, οφείλουμε να έχουμε προμηθευτεί φάρμακα όπως π.χ. δραμαμίνη.

Ανία

Ίσως ένας από τους μεγαλύτερους φόβους, μπαίνοντας σε ένα κρουαζιερόπλοιο, είναι πως το συνεχές ταξίδι στη θάλασσα δεν αφήνει επιλογές. Οι φόβοι μπορούν να μπουν στην άκρη από τις πρώτες κι όλας ώρες. Σε ημερήσια βάση υπάρχει πρόγραμμα, που πληροφορεί τους επιβάτες με τις δραστηριότητες της ημέρας. Η γνωριμία με τους υπόλοιπους επιβάτες θα μας φέρνει πιο κοντά, ενώ οι στάσεις στα λιμάνια καταφέρνουν να μαγεύουν και τους πιο απαιτητικούς.

Επιλογή καμπίνας

Ο χώρος, που θα κοιμόμαστε είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μας ταιριάζει και να είμαστε άνετα σε αυτόν. Οι επιλογές που μπορούμε να έχουμε για το χώρο είναι αρκετές όπως για παράδειγμα, εάν θα έχει μπαλκόνι ή σε ποιο μέρος του καραβιού θα βρίσκεται.

Πού απευθύνεται

Οι περισσότερες κρουαζιέρες, έχουν αποδέκτη τον καθένα ανεξαρτήτως ηλικίας, επιπέδου και οικογενειακής κατάστασης. Για το λόγο αυτό, μπορούμε να πάρουμε τον καθένα μαζί μας. Οι ελεύθεροι, μπορούν να πάνε και να γνωρίσουν νέο κόσμο, οι οικογένειες αντίστοιχα μπορούν να κάνουν διακοπές μαζί, με πλήθος δραστηριοτήτων ενώ τα ζευγάρια θα πετύχουν μια μικρή ρομαντική απόδραση για να ξεφύγουν από τα τετριμμένα.

Φαγητό

Οι κρουαζιέρες προτείνονται για τους λάτρεις του καλού φαγητού. Γκουρμέ κουζίνα με ποικιλία πιάτων και γεύσεων θα μας προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες. Ανάλογα και το μέρη που θα επισκεφθούμε, δεν θα παραλείψουμε να γευτούμε τοπικές σπεσιαλιτέ.

Ασφάλεια

Οι περισσότερες καμπίνες διαθέτουν χρηματοκιβώτιο. Οι υπεύθυνοι και το πλήρωμα είναι βέβαιο πως κάνουν τα πάντα για να μείνουμε ευχαριστημένοι. Σπανίζουν οι κλοπές στα κρουαζιερόπλοια, καθώς τα επίπεδα ασφαλείας είναι υψηλά. Ωστόσο μπορούμε να λάβουμε τα μέτρα μας κλειδώνοντας και τις αποσκευές μας.

Κόστος

Οι τιμές για τις κρουαζιέρες είναι κάπως τσιμπημένες. Εάν βέβαια υπολογίσουμε τις συνολικές παροχές, τα ναύλα και τις υπηρεσίες του προσωπικού, πρόκειται για ιδιαίτερα συμφέρον πακέτο προσφοράς. Στην τιμή συνήθως συμπεριλαμβάνονται: φαγητό (3-4 γεύματα τη μέρα), διασκέδαση, μεταφορά αλλά και δραστηριότητες στη διαδρομή.

Τι να πάρετε μαζί

Στις περισσότερες κρουαζιέρες το ντύσιμο συνήθως είναι λιτό και καθημερινό. Ωστόσο, καλό θα ήταν να υπάρχει και κάτι πιο επίσημο στη βαλίτσα σας, καθώς διοργανώνονται εκδηλώσεις μέσα στο πλοίο με το προσωπικό αλλά και τους υπόλοιπους επιβάτες.

Άνεση

Όπως αναφέραμε, οι κρουαζιέρες προσφέρουν στιγμές χαλάρωσης. Μπορούμε να ξεκουραστούμε να κάνουμε οτιδήποτε θέλουμε, προσαρμόζοντας τα πάντα στο πρόγραμμά μας. Ταινίες, βιβλία και μπάνιο σε καταγάλανα νερά είναι μερικά από όσα μας προσφέρουν οι διακοπές σε κρουαζιέρα.

Περιττά έξοδα

Δεν χρειάζεται να ξοδεύουμε χρήματα σε αγορές που δεν μας προσφέρουν το παραμικρό. Οφείλουμε να έχουμε υπόψη μας, πως οι παροχές είναι υπέρ αρκετές και θα πρέπει να περιορίσουμε τα έξοδα στα αναμνηστικά ή τα απολύτως απαραίτητα

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *