ροή ειδήσεων

Πάτμος: 11ο Οδοιπορικό Υγείας του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ο ΣΚΑΙ βρέθηκαν σήμερα στους κατοίκους της Πάτμου... για να στηρίξουν την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας του νησιού που έμεινε χωρίς γιατρό και φάρμακα.

Με εθελοντές γιατρούς του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, με αποστολή φαρμάκων από την Αθηνα αλλά και με δύο συλλογές φαρμάκων σήμερα σε Πάτμο και Κάλυμνο, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με το ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, οργάνωσαν συλλογή φαρμάκων και ιατρικές εξετάσεις στην Πάτμο, στα πλαίσια της δράσης «Όλοι μαζί μπορουμε και στην Υγεία». Η δράση αυτή που υποστηρίχθηκε από το Δήμο Πάτμου, τον Ιατρικός Σύλλογο Επαρχίας Καλύμνου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στόχο είχε το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου κκ Ιερώνυμου Β΄στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής «να μη μείνει κανείς νησιώτης χωρίς γιατρό και φάρμακα» ώσπου να πληρωθούν οι κενές θέσεις ειδικών και αγροτικών γιατρών από το Υπουργείο Υγείας.


Η ομάδα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στην Πάτμο με το Δήμαρχο Πάτμου

«Είμαστε σήμερα εδώ, κοντά στους 3500 κατοίκους της Πάτμου και στα 650 παιδιά που βρέθηκαν στο απόλυτο κενό πριν λίγες μέρες, χωρίς γιατρό σε όλο το νησί. Εξειδικευμένοι γιατροί – εθελοντές του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής των βασικών ειδικοτήτων της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, παθολόγοι-παιδίατροι-καρδιολόγοι-ορθοπεδικοι και εθελοντές νοσηλευτές μετέβησαν 3 ημέρες στην στην Πάτμο για να εξετάσουν τους κατοίκους και να χορηγήσουν την απαιτούμενη φαρμακευτική αγωγή. Στο άκουσμα της είδησης ότι ην Πάτμος έξι χρόνια δεν έχει παιδίατρο, συγκλονιστήκαμε. Καταγράψαμε όλη την προηγούμενη εβδομάδα τις εμβολιαστικές ανάγκες των βρεφών και των παιδιών της Πάτμου και σήμερα χορηγούμε δωρεάν εμβόλια σύμφωνα με το προβλεπόμενο εμβολιαστικό σχήμα σε όσα παιδιά τα χρειάζονται… Σκεφθείτε μέσα στο χειμώνα, να πρέπει ένα βρέφος να μετακινηθεί σε άλλο νησί για να κάνει το βασικό του εμβολιασμό… πραγματικά αυτό πουυ στα αστικά κέντρα θεωρείται αυτονόητο… Ένα μήνυμα πρέπει να δώσουμε από την Πάτμο σε όλους τους εθελοντές μας και σε όλους τους πολίτες που προσφέρουν κάθε Σάββατο το φαρμακευτικό τους οβολό για το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής: η ο εθνικός σχεδιασμός για την Υγεία χρειάζεται μία ανασυγκρότηση, χαράζοντας μια πολιτική υγείας που δε θα τελειώνει, αλλά θα ξεκινά από τα μικρά και τα ακριτικά νησιά μας.» δήλωσε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης.


Ο εθελοντής καρδιολόγος του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής κος Ριζόπουλος στην εξέταση

Ο Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κος Δήμτσας δήλωσε: «Με την ευλογία του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου Β´ στηρίζουμε τους ακρίτες μας, στηρίζουμε τα μικρά νησιά του Αιγαίου με συνέχεια και συνέπεια. Είμαστε δίπλα στους νησιώτες της Πάτμου για τους στηρίξουμε με γιατρούς, με φάρμακα, με τρόφιμα Πριν από ένα μήνα, στηρίξαμε το κοινωνικό παντοπωλείο της Πάτμου. Σήμερα στηρίζουμε το Κοινωνικό Φαρμακείο με φάρμακα και την πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη με εθελοντικό ιατρικό δυναμικό του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής. Αύριο, θα τη στηρίξουμε μέσα από κάποιο άλλο έργο…όπως μπορούμε. Γιατί κάθε στιγμή είμαστε εδώ, είμαστε παρόντες σε ένα έργο διακονίας και προσφοράς που στόχο έχει τον Άνθρωπο. Η υγεία των ανήμπορων ανθρώπων σε κάθε ελληνική ακριτική γωνιά αποτελεί μία από τις βασικές μας προτεραιότητες. Η Αποστολή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών έχει θέση και λόγο στο να υποστηρίξει και να υπηρετήσει την ανθρώπινη ανάγκη με αξιοπρέπεια και σεβασμό με αποφασιστικότητα και συνέπεια».


Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κος Πατούλης και η εθελόντρια νοσηλεύτρια κα Πέτσα σε ορθοπαιδική πράξη

Ο Δήμαρχος Πάτμου κος Γρηγόρης Στόϊκος ευχαρίστησε το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και προσωπικά τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κο Πατούλη και το Διευθυντή της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ κο Δήμτσα, για τη μετάβαση εξειδικευμένων γιατρών του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής τις ώρες αυτές, που το νησί πλήττεται από το υγειονομικό αδιέξοδο. «Ήδη έχουν εξεταστεί 150 άτομα και έχουν γίνει 30 εμβολιασμοί. Παράλληλα, μέσα από τη δράση του ΣΚΑΙ όλοι μαζί μπορούμε και στην Υγεία, συλλέγουμε φάρμακα για τις ανάγκες των κατοίκων μας. Ευχαριστούμε τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και την ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Αρχιεπισκοπής Αθηνών για τις 20 κούτες με φάρμακα πρώτης ανάγκης που μας έστειλαν. Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής είναι κοντά μας. Από πέρυσι, ξεκινήσαμε μια συνεργασία στους Αρκιούς που συνεχίστηκε όλο το χρόνο. Ευχαριστούμε τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και την ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και για τα φάρμακα και για τα υπόλοιπα προϊόντα και τρόφιμα που πρόσφατα μας έστειλαν. Ευχαριστούμε το ΣΚΑΙ και τους εθελοντές γιατρούς που βρίσκονται σήμερα εδώ…αλλά πάνω από όλα, σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον που δείχνετε…γιατί δε νιώθουμε ξεχασμένοι»
Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Επαρχίας Καλύμνου που έχει υπό την ευθύνη του την Πάτμο κος Γιάννης Κουτούζης ευχαρίστησε το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και τους εθελοντές γιατρούς για τη συνεισφορά τους στην πρωτοβάθμια περίθαλψη της Πάτμου, ενώ παράλληλα τόνισε την αναγκαιότητα στήριξης όλων των μικρών νησιών της περιφέρειά του με εξειδικευμένο στελεχιακό ιατρικό δυναμικό.


Η παιδίατρος κα Μελιάδου στον εμβολιασμό

Παράλληλα, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Ενότητας Καλύμνου Νοτίου Αιγαίου κος Σταβλάς Κωνσταντινος που, παρευρέθηκε εκ μέρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη συλλογή φαρμάκων και στις ιατρικές εξετάσεις των εθελοντών γιατρών, τόνισε χαρακτηριστικά την αναγκαιότητα στελέχωσης των μικρών νησιών του Αιγαίου με εξειδικευμένο Ιατρικό Δυναμικό μέσα από μία σταθερή πολιτική υγείας, ώστε να μην παραλύει ένα ολόκληρο νησί από την παραίτηση ενός γιατρού.


Παιδιατρική εξέταση

Στην εκστρατεία του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στην Πάτμο συμμετείχαν οι εθελοντές γιατροί του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής κος Γιώργος Πατούλης, ορθοπαιδικός, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, η κα Ελένη Μελιάδου Παιδίατρος, ο κος Καλιακμάνης, Παθολόγος, ο κος Θωμάς Ριζόπουλος Καρδιολόγους, η κα Ελένη Δουλιανάκη, Παιδίατρος και η εθελόντρια Προϊσταμένη του Ιατρείου κα Σούλα Πέτσα.


Ο εθελοντής παθολόγος κος Καλιακμάνης στην εξέταση


Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κος Πατούλης με το Δήμαρχο Πάτμου κο Στόικο, τον Ευφημέριο στην Αποκάλυψη και την παιδίατρο κα Μελιάδου

gkatzios.com

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *