ροή ειδήσεων

Απολύστε τους 130 εφοριακούς που έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό

Aκρως αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας από τη νέα έκθεση της Τρόικα η οποία πέρα από την ανεπάρκεια του φοροεισπρακτικού και ελεγκτικού μηχανισμού αποκαλύπτει...
πως 130 εφοριακοί, άνθρωποι δηλαδή που μεταξύ άλλων είναι επιφορτισμένοι με τον έλεγχο όλων έστειλαν εμβάσματα στο εξωτερικό, έχουν βγάλει τα λεφτά τους έξω!

Λίγες ημέρες προτού προσγειωθούν εκ νέου στην Αθήνα οι επικεφαλής της Τρόικα δείχνουν τις άγριες διαθέσεις τους, καθώς η έκθεση – καταπέλτης που συνέταξαν η Κομισιόν και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο «κουνάει το δάχτυλο» με έντονο τρόπο στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και τους επικεφαλής του ΣΔΟΕ, με τα στοιχεία που βγαίνουν στο φως να είναι άκρως αποκαλυπτικά.

Οπως αναφέρει η έκθεση 130 εφοριακοί περιλαμβάνονται σε κατάλογο προσώπων που φαίνεται πως έχουν βγάλει χρήματα στο εξωτερικό. «Η διεύθυνση εσωτερικών υποθέσεων παρέλαβε πρόσφατα στοιχεία 130 υπαλλήλων οι οποίοι περιλαμβάνονται σε κατάλογο προσώπων τα οποία φαίνεται να έχουν εμβάσει ποσά σε ξένη τράπεζα» αναφέρει χαρακτηριστικά η έκθεση των Τροϊκανών.

Στην έκθεση επισημαίνεται πως οι έλεγχοι των δηλώσεων πόθεν έσχες των συγκεκριμένων υπαλλήλων έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν πολύ σύντομα, διευκρινίζοντας, ταυτόχρονα, πως οι έλεγχοι «θα επεκταθούν και θα καλύψουν τόσο τις φορολογικές τους δηλώσεις όσο και τις φορολογικές δηλώσεις των συζύγων τους».

Την ίδια ώρα οι Τροϊκανοί συστήνουν το αυτονόητο, δηλαδή μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου και αφού διαπιστωθεί ότι συντρέχει λόγος, να επιβληθούν στους συγκεκριμένους υπαλλήλους πειθαρχικές κυρώσεις, οι οποίες θα φθάνουν έως και την ποινή της απόλυσης.

ΣΔΟΕ και ΔΟΥ είναι ανεπαρκείς και υποστελεχωμένοι

Στην έκθεσή τους οι Τροϊκανοί επισημαίνουν πως οι υπηρεσίες αιχμής είναι υποστελεχωμένες, ενώ οι περισσότεροι ελεγκτές στις ΔΟΥ δεν έχουν το δικό τους χώρο εργασίας και ηλεκτρονικό υπολογιστή και ζητάει ενίσχυση των αρμοδιοτήτων και της αυτονομίας του γενικού γραμματέα δημοσίων εσόδων.

Διαπιστώνεται μάλιστα ότι στην Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης των Ληξιπρόθεσμων απασχολούνται 37 άτομα από 50 που θα έπρεπε να είναι και χωρίς την κατάλληλη μηχανογραφική υποστήριξη.

Να προσληφθούν άμεσα 200 ελεγκτές από τον ιδιωτικό τομέα

Στην έκθεσή της η Τρόικα επισημαίνει πως το 3012 ολοκληρώθηκε μόνο το 25% των ελέγχων που είχαν προγραμματισθεί κυρίως λόγω έλλειψης ελεγκτικού προσωπικού. Για το λόγο αυτό προτείνει την άμεση πρόσληψη 200 επιπλέον ελεγκτών για να επιτευχθεί ο στόχος του τέλους Μαρτίου και ζητά γενικά, την αύξηση των νεοπροσλαμβανόμενων ελεγκτών από την αγορά εντός του πλαισίου των προτεραιοτήτων και των περιορισμών των προσλήψεων στο δημόσιο.
Πηγή: iefimerida.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *