ροή ειδήσεων

Δείτε τη 14χρονη Ελληνίδα που έκανε περήφανη την Ελλάδα μέσω διαδικτύου!!!

Η 14χρονη, Ελένη Κέμπσον, μαθήτρια της Γ' τάξης του Μουσικού Γυμνασίου Μυτιλήνης, κέρδισε σε έναν διεθνή διαδικτυακό διαγωνισμό τραγουδιού... ανάμεσα σε 1.250 άλλα τραγούδια από όλο τον κόσμο!

Το τραγούδι της «Το ροζ δεν είναι χρώμα, είναι χαρακτήρας» («Pink is Not a Color it's an Attitude») που έγραψε η ίδια αναδείχθηκε πρώτο στο διαδικτυακό διεθνή διαγωνισμό τραγουδιού με τίτλο «Beat 100».

Μάλιστα, στον συγκεκριμένο διαγωνισμό έχει ξανακερδίσει η χώρα μας με μια 17χρονη από την Καβάλα, όπως σας είχαμε γράψει.

Η Ελένη με τη σειρά της πλέει σε πελάγη ευτυχίας: «Νιώθω πολύ όμορφα, λογικό δεν είναι;»

Το σημαντικό όμως είναι ότι θεωρεί πως η πρώτη της θέση είναι μια ευκαιρία να κάνει γνωστό το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το σχολείο της, αλλά και όσοι φοιτούν σε αυτό: «Κάνουμε οι μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου μάθημα σε λυόμενες αίθουσες», αναφέρει.

«Δεν υπάρχει σίτιση, ενώ υπάρχει και πολύ σοβαρό πρόβλημα στη μεταφορά όσων πάμε στο σχολείο από μακριά».

Η Ελένη Κέμπσον καθημερινά διανύει 150 χιλιόμετρα με ταξί για να πάει και να έρθει στο σχολείο της από τον Μόλυβο στη Μυτιλήνη: «Κάθε λίγο και λιγάκι η μεταφορά μας διακόπτεται, αφού δεν υπάρχουν χρήματα για να πληρωθεί ο μεταφοράς. Ασχημες καταστάσεις».

Η ίδια είναι παιδί ενός ζευγαριού Άγγλων που μαγεύτηκαν από την ομορφιά του λεσβιακού τοπίου και αποφάσισαν να ζήσουν στον Μόλυβο από τότε που η Ελένη ήταν ενός έτους, η 14χρονη μαθήτρια αποφάσισε να πάρει μέρος στο διαγωνισμό, όταν ενημερώθηκε γι' αυτόν από τον ξυλογλύπτη πατέρα της.

Γύρισε το τραγούδι της στο μοναδικό χειμωνιάτικο τοπίο της παραλίας στην Εφταλού και το ανέβασε στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού!

Πολύ γρήγορα αγκαλιάστηκε από όλο τον κόσμο. Την περασμένη εβδομάδα το τραγούδι, το οποίο είναι μια μπαλάντα για τα προβλήματα που η Ελένη αντιμετώπισε με συμμαθήτριές της στο σχολείο, ήταν ήδη στην πρώτη θέση. Τη Δευτέρα αναδείχθηκε και επίσημα πρώτο, με δεύτερη μια συνομήλική της από τις ΗΠΑ.

«Στην αρχή», λέει η Ελένη, «ούτε που το περίμενα πως μπορεί να κερδίσω... Την τελευταία εβδομάδα, όταν άρχισα να σταθεροποιούμαι στην πρώτη θέση, άρχισα να το φαντάζομαι. Πλέον άρχισα να μην το πιστεύω ξανά. Γι' αυτό σκέφτομαι πια μόνο τη συναυλία του σχολείου μου και μια ροκ συναυλία που ετοιμάζουμε επίσης...».

Ενθουσιασμένη είναι όμως η Ελένη και για το ότι την επιτυχία της αγκάλιασαν οι φίλοι και συμμαθητές της. «Το βραβείο είναι 400 δολάρια, αλλά με νοιάζει ότι όποιον βλέπω στο σχολείο με ρωτάει "νικήσαμε;".

Με νοιάζει που δεν νίκησα εγώ, αλλά νικήσαμε όλοι μαζί εκεί στο σχολείο, που στεγάζεται σε λυόμενες αίθουσες», καταλήγει.

Ενώ μας υπόσχεται κι άλλα τραγούδια, πολλά άλλα όμορφα τραγούδια.

www.tsekouratoi.gr

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος8/3/13 18:02

    Ποσο ευκολα μια Αγγλιδα την καναμε Ελληνιδα επειδη κερδισε σε ενα διαγωνισμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος13/3/13 15:31

    Ξαφνικα η ελλαδα αγαπα τα παιδια αλλαδαπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *