ροή ειδήσεων

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σας απέμειναν 15 ημέρες πριν πληρώσετε πρόστιμο 250 ευρώ

Χρήσιμες ερωτήσεις και απαντήσεις
Το νομοσχέδιο που προβλέπει τον ηλεκτρονικό εντοπισμό των ανασφάλιστων αυτοκινήτων ψηφίστηκε. Οι παραβάτες έχουν διορία να ασφαλιστούν μέχρι τις 15 Απριλίου, καθώς μετά θα ακολουθήσουν πρόστιμα «βροχή»...


Τι προβλέπεται

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (τμήμα του υπουργείου Οικονομικών) θα διασταυρώνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα στοιχεία των οχημάτων που έχουν αριθμούς κυκλοφορίας, με εκείνα που διατηρεί το Επικουρικό Κεφάλαιο για τα ασφαλισμένα αυτοκίνητα. Αν κάποιος εντοπιστεί ανασφάλιστος, τότε θα λαμβάνει ενημερωτική επιστολή.
Μετέπειτα, θα πρέπει να ασφαλιστεί και να πληρώσει πρόστιμο 250 ευρώ μέσα σε 8 ημέρες. Αν μέσα σε αυτό το διάστημα ο παραβάτης δεν κάνει τα παραπάνω, τότε θα ειδοποιείται η Αστυνομία για τα στοιχεία του και θα του επιβάλει νέο πρόστιμο 500 ευρώ, μαζί με αφαίρεση πινακίδων, αδείας και διπλώματος για 10 ημέρες.

Για να τα πάρει πίσω, πρέπει να ασφαλιστεί και να πληρώσει και το δεύτερο πρόστιμο. Και για όσους ελπίζουν ότι, μπορεί και να γλιτώσουν τα νέα πρόστιμα, ενημερώνουμε ότι, η διασταύρωση στοιχείων θα γίνεται τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο και έτσι, είναι αδύνατο κάποιος παραβάτης να ξεφύγει.

Ποιοι «απαλλάσσονται» από τα νέα πρόστιμα;

Όπως αναφέρεται και στο σχετικό νόμο που ψηφίστηκε, δεν είναι υποχρεωμένοι να είναι ασφαλισμένοι μόνο όσοι ιδιοκτήτες οχημάτων έχουν καταθέσει πινακίδες. Έτσι, θα αποφύγουν τα πρόστιμα όσοι έχουν παραδώσει πινακίδες ή θα τις παραδώσουν μέχρι τις 15 Απριλίου. Σε αντίθετη περίπτωση, οι «ανασφάλιστοι» θα πρέπει να ασφαλίσουν το όχημά τους άμεσα. Οι εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι, η επιβολή προστίμων στα ανασφάλιστα οχήματα μπορεί να ενισχύσει στα δημόσια ταμεία με 300 έως 400 εκατομμύρια ευρώ.

Όσοι είναι ανασφάλιστοι, θα πρέπει να ασφαλιστούν έως τις 15 Απριλίου ή να καταθέσουν τις πινακίδες τους, ώστε να αποφύγουν τα νέα πρόστιμα

Ανασφάλιστος σε μπλόκο: Τι γίνεται;

Αν κατά τη διάρκεια τροχονομικού ελέγχου εντοπιστείτε ανασφάλιστοι, τότε θα πληρώσετε πρόστιμο 500 ευρώ και θα σας αφαιρέσουν τις πινακίδες και το δίπλωμα για 10 ημέρες. Για να τα πάρετε πίσω, θα πρέπει να έχετε ασφαλίσει το αυτοκίνητό σας.

Κίνδυνος η εμπλοκή ανασφάλιστου σε ατύχημα

Σε περίπτωση που εμπλακείτε σε ατύχημα και έχετε ανασφάλιστο το αυτοκίνητο σας, θα σας πάρουν τις πινακίδες κυκλοφορίας για 2 χρόνια και αν το ξανακάνετε, θα σας τις αφαιρέσουν για 3 χρόνια. Για να τις πάρετε πίσω, θα πρέπει και πάλι να έχετε ασφαλίσει το αυτοκίνητό σας και να έχετε πληρώσει όλα τα πρόστιμα που προβλέπονται. Ωστόσο, αν προκαλέσετε ατύχημα και είστε ανασφάλιστοι μπορεί να βρεθείτε να «αποζημιώνετε» από την τσέπη σας. Γιατί όμως μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο;

Τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα καλύπτονται από το Επικουρικό Κεφάλαιο, μέχρι το ποσόν των 100.000 ευρώ. Δηλαδή, αν όντας ανασφάλιστοι προξενήσετε ένα ατύχημα με πολύ μεγάλες υλικές ζημιές και σοβαρές σωματικές βλάβες και οι αξιώσεις των παθόντων ξεπερνούν το όριο των 100.000 ευρώ, τότε θα πρέπει να πληρώσετε τη διαφορά από την τσέπη σας, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει.

Αξίζει να «φάω» το πρόστιμο;

Αν λάβουμε υπόψη ότι, μια βασική ασφάλιση αυτοκινήτου μπορεί να έχει κόστος που ξεκινά λίγο πάνω από τα 120 ευρώ το εξάμηνο, τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι, δεν αξίζει τον κόπο να «περιμένουμε» τον ηλεκτρονικό μας εντοπισμό, που εκτός από τα πρώτα 250 ευρώ περιλαμβάνει και χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες. Φυσικά, αν θεωρήσουμε ότι κάποιος δεν θα ασφαλιστεί και δεν θα πληρώσει το πρώτο πρόστιμο εντός 8 ημερών, τότε τα έξοδα που θα κάνει δεν μπορούν να συγκριθούν με το κόστος μιας απλής ασφάλισης αυτοκινήτου.

Πρέπει να ασφαλιστώ για όλες τις καλύψεις;

Ο κάθε ιδιοκτήτης οχήματος θα πρέπει να διαθέτει υποχρεωτικά ασφάλιση για Αστική Ευθύνη έναντι τρίτων. Αυτό είναι το minimum πακέτο που πρέπει να έχουμε. Από εκεί και πέρα ο καθένας μπορεί να έχει διάφορες άλλες προαιρετικές καλύψεις (οδική βοήθεια, θραύση κρυστάλλων, κλοπή κτλ.), με το ανάλογο κόστος βέβαια.
Έχοντας κάποιος τη βασική ασφαλιστική κάλυψη της Αστικής Ευθύνης, καλύπτεται στην περίπτωση που προκαλέσει ένα ατύχημα με το όχημά του και απαιτούνται αποζημιώσεις για υλικές ζημιές και σωματικές βλάβες (τραυματισμούς).

Η Αστική Ευθύνη καλύπτει οποιονδήποτε και αν οδηγεί το αυτοκίνητο. Δικαίωμα αποζημίωσης έχουν ακόμη και οι επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο που προκάλεσε τη ζημιά ανεξάρτητα από τον βαθμό συγγένειας με τον οδηγό ή τον ιδιοκτήτη του οχήματος. Ωστόσο, ο οδηγός του αυτοκινήτου που προξένησε το ατύχημα δεν αποζημιώνεται από την ασφαλιστική εταιρεία, εκτός εάν στο ασφαλιστήριο συμβόλαιό του έχει την προαιρετική κάλυψη με την ονομασία «Προσωπικό Ατύχημα Οδηγού». Επίσης, έχοντας κάποιος την κάλυψη Αστικής Ευθύνης καλύπτεται ακόμη και αν το αυτοκίνητο κλαπεί ή του το πάρουν με τη βία και εμπλακεί σε ατύχημα.

«Όλα στα οχήματα θα πρέπει να είναι ασφαλισμένα για Αστική Ευθύνη. Όλες οι υπόλοιπες καλύψεις είναι προαιρετικές»

Tα ποσά που καλύπτομαι εξαρτώνται από το πακέτο που θα επιλέξω;
Ανεξάρτητα με το αν θα επιλέξετε το «βασικό» πακέτο ασφάλισης ή κάποιο πιο πλούσιο (με κλοπή, μικτή κτλ.), η ασφαλιστική εταιρεία θα σας καλύπτει με τα ίδια ποσά σε περίπτωση που προκαλέσετε κάποιο ατύχημα. Με βάση το νόμο 3746/2009, με τον οποίο ενσωματώθηκε η 5η Κοινοτική Οδηγία στην Ελληνική Νομοθεσία, η βασική κάλυψη Αστική Ευθύνη που περιλαμβάνεται σε όλα τα ασφαλιστήρια συμβόλαια, σας καλύπτει για υλικές ζημιές έως 1.000.000 ευρώ ανά ατύχημα, ενώ για κάθε θύμα τροχαίου προβλέπονται αποζημιώσεις για σωματικές βλάβες που μπορούν να φτάσουν το 1.000.000 ευρώ ανά άτομο. Ωστόσο, αν για τον οποιοδήποτε λόγο, οι οικονομικές απαιτήσεις που προκύπτουν από το ατύχημα υπερβούν τα καλυπτόμενα ποσά, υπάρχει περίπτωση αυτός που προκάλεσε το ατύχημα να αναγκαστεί να πληρώσει την διαφορά από την τσέπη του.

Ποιοι δεν αποζημιώνονται από το ασφαλιστήριο Αστικής Ευθύνης;

Η νομοθεσία που ισχύει αναφέρει ότι δεν αποζημιώνονται από το ασφαλιστήριο συμβόλαιο Αστικής Ευθύνης:

Ο οδηγός του οχήματος που προξένησε τη ζημιά,

Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου

Το πρόσωπο που έφτιαξε με τον ασφαλιστή τη σύμβαση ασφάλισης του οχήματος

Αυτοί που πήραν το αυτοκίνητο με τη βια από τον ιδιοκτήτη του ή το χρησιμοποίησαν για να κάνουν κάποια παράνομη δραστηριότητα

Μπορώ να έχω επιπλέον καλύψεις;

Όπως εξηγήσαμε και στην αρχή, η «Αστική Ευθύνη» είναι η minimum κάλυψη που πρέπει να έχει κάποιος που θέτει σε κυκλοφορία ένα όχημα. Από εκεί και πέρα, ο ιδιοκτήτης του οχήματος μπορεί αν θέλει να συμπεριλάβει στο ασφαλιστήριο και άλλες καλύψεις, ανάλογα με τις ανάγκες του (μεμονωμένα ή σε πακέτα). Ενδεικτικά, αναφέρουμε τις εξής:

Νομική Προστασία: Η ασφαλιστική μας εταιρεία αναλαμβάνει να διεκδικήσει την αποζημίωσή μας, όταν υπάρχει πρόβλημα με την άλλη εταιρεία, ενώ αναλαμβάνει και την ποινική μας υπεράσπιση, όταν απαιτείται (ορισμένες εταιρείες σας καλύπτουν νομικά και στο εξωτερικό). Η υπηρεσία της νομικής προστασίας έχει σχετικά μικρό κόστος (10 ευρώ περίπου) και σας καλύπτει μέχρι ένα ορισμένο ποσό δικαστικών εξόδων. Αν το κόστος των δικαστικών εξόδων ξεπερνά το ποσόν που έχετε συμφωνήσει, τότε θα πληρώσετε από την τσέπη σας

Οδική βοήθεια: Με τη συγκεκριμένη προαιρετική κάλυψη, η εταιρεία αναλαμβάνει την επιτόπου επισκευή (αν γίνεται) ή τη ρυμούλκησή του οχήματος μας λόγω κάποιας βλάβης, ενώ ανάλογα με την ασφαλιστική, μπορεί να καλύπτονται έξοδα επαναπατρισμού του αυτοκινήτου, το κόστος διαμονής σε ξενοδοχείο κ.α. Το κόστος της υπηρεσίας κυμαίνεται από 10 έως 30 ευρώ περίπου.

Θραύση κρυστάλλων: Καλύπτονται οι φθορές στις γυάλινες επιφάνειες όπως πλαϊνά παράθυρα, μπροστινό και πίσω παρμπρίζ.

Φροντίδα ατυχήματος: Με τη συγκεκριμένη προαιρετική κάλυψη μας παρέχεται ένα ειδικό σύνολο υπηρεσιών σε περίπτωση εμπλοκής μας σε ατύχημα (είτε ευθυνόμαστε είτε όχι) με κόστος περίπου στα 10-15 ευρώ. Αυτές οι υπηρεσίες αφορούν στη συμπλήρωση των απαραίτητων εγγράφων, στη ρυμούλκηση του οχήματος κα.

Αποζημίωση από ανασφάλιστο όχημα: Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου που έχει αυτή την κάλυψη στο ασφαλιστήριο συμβόλαιό του, αποζημιώνεται από την ασφαλιστική του, στην περίπτωση που τρακάρει κάποιο ανασφάλιστο όχημα (οι όροι και τα ποσό κάλυψης διαφέρουν από εταιρεία σε εταιρεία). Το κόστος της συγκεκριμένης υπηρεσίας τοποθετείται στα 30 ευρώ περίπου.

Τι είναι ο Φιλικός Διακανονισμός

Το Σύστημα Αμεσης Πληρωμής (Φιλικός Διακανονισμός) είναι συμφωνία μεταξύ ασφαλιστικών εταιρειών, η οποία εφαρμόζεται, υπό προϋποθέσεις, στις αποζημιώσεις από ατυχήματα αυτοκινήτων. Είναι ένας τρόπος αποζημίωσης και διαχείρισης των ζημιών υλικών αλλά και μικρών σωματικών βλαβών με τον οποίο επιτυγχάνεται, κατά κύριο λόγο, ταχύτητα και μείωση των δικαστικών διενέξεων.
Με το Φιλικό Διακανονισμό, αυτός που δε φταίει για το ατύχημα αποζημιώνεται από τη δική του ασφαλιστική εταιρεία.
Για να μπορούμε να ενταχθούμε στο σύστημα Φιλικού Διακανονισμού θα πρέπει:

Οι ασφαλιστικές εταιρείες και των δύο οχημάτων να συμμετέχουν στο Σύστημα ¶μεσης Πληρωμής,
Η αποζημίωση για υλικές ζημιές να μην υπερβαίνει τις 6.500 ¤ ανά ατύχημα.
Η αποζημίωση για τυχόν σωματικές βλάβες να μην υπερβαίνει τις 30.000 ¤ για κάθε ατύχημα συνολικά και με ανώτατο όριο ανά ζημιωθέν πρόσωπο τα 12.000 ¤.

Μερικές από τις εταιρείες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Φιλικού Διακανονισμού είναι οι εξής:

INTERAMERICAN E.E.A.Z. A.E.
ΔΥΝΑΜΙΣ Α.Ε.ΓΑ.
ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ Α.Α.Α.Ε.
ΟΡΙΖΩΝ Α.Ε.Γ.Α.
ALLIANZ ΕΛΛΑΣ Α.Α.Ε.
INTERLIFE S.A. Α.Α.Ε. Γ.Α
GENERALI HELLAS Α.Ε.Α.Ζ.
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ Α.Ε.Γ.Α.
ERGO Α.Α.Ε.Ζ.
EFG EUROLIFE Α.Ε.Γ.Α.
INTERASCO Α.Ε.Γ.Α.
ΕΘΝΙΚΗ Α.Ε.Ε.Γ.Α.
AXA ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ Α.Ε.
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΙΣ Α.Ε.Ε.Γ.Α.- ΜΙΝΕΤTΑ
GROUPAMA ΦΟΙΝΙΞ Α.Ε.Α.Ε.
ΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ Α.Ε.Γ.Α.
ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε.Ε.Γ.Α.
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ Α.Ε.

Κλοπή, πυρός, μικτή

Εκτός των παραπάνω καλύψεων μπορείτε να συμπεριλάβετε στο ασφαλιστήριο συμβόλαιό σας και άλλες ανάλογα με τις ανάγκες σας. Για παράδειγμα μπορείτε να εντάξετε καλύψεις κλοπής, πυρός ή και μικτή. Δικαστήρια και ασφαλιστικές εταιρείες χρησιμοποιούν τις τιμές του Autotriti, για κάθε αποζημίωση. Μην ασφαλίζεστε λοιπόν για αξία μεγαλύτερη από την τιμή Autotriti.

Κλοπή: Αποζημιώνεστε στην περίπτωση που σας κλέψουν το αυτοκίνητο με βάση την τρέχουσα εμπορική αξία του. Το κόστος του ασφαλίστρου εξαρτάται-όπως είναι φυσικό- από την αξία του οχήματος.

Πυρός: Σε περίπτωση ζημιάς στο όχημά σας από πυρκαγιά (μικρής έκτασης ή ολοκληρωτικής καταστροφής) αποζημιώνεστε με βάση την εμπορική αξία του αυτοκινήτου.

Μικτή: Με τη συγκεκριμένη κάλυψη αποζημιώνεστε από την ασφαλιστική σας εταιρεία ακόμη και στις περιπτώσεις που εμπλέκεστε σε ατύχημα με υπαιτιότητά σας. Για αυτές τις περιπτώσεις συμφωνείτε ένα ποσό απαλλαγής που το χρεώνεστε εσείς. Για παράδειγμα αν η ζημιά ανέρχεται στα 1.000 ευρώ και η απαλλαγή τοποθετείται στα 400 ευρώ, θα καλυφθεί από την ασφαλιστή το ποσό των 600 ευρώ, δηλαδή η διαφορά. Αυτή τη στιγμή μπορείτε να κάνετε ένα πακέτο με μικτή ασφάλεια με κόστος ακόμη και στα 300 ευρώ περίπου, το εξάμηνο.

Ποια είναι τα καλύτερα πακέτα ασφάλισης

Όπως είπαμε και παραπάνω, η κάλυψη Αστικής Ευθύνης έναντι τρίτων είναι η βασική ασφάλιση την οποία πρέπει να κάνει κάποιος. Από εκεί και πέρα, θεωρείται σκόπιμο να συμπεριλάβετε ορισμένες επιπλέον προαιρετικές καλύψεις, ώστε να είστε καλυμμένος για παν ενδεχόμενο. Ειδικότερα, κρίνεται αναγκαίο να έχετε στο ασφαλιστήριο συμβόλαιό σας, εκτός της Αστικής Ευθύνης και:

Οδική βοήθεια, ώστε να καλύπτεστε όταν ακινητοποιηθεί το όχημά σας από βλάβη. Ανάλογα με την ασφαλιστική σας εταιρεία, μπορεί να καλυφθούν τα έξοδα διαμονής σας, στην περίπτωση που το όχημά σας ακινητοποιήθηκε μακριά από τον τόπο που διαμένετε. Επίσης, η υπηρεσία οδικής βοήθειας, μπορεί να ισχύει και για τις χώρες του εξωτερικού. Απλά θα πρέπει να έχουμε ενημερώσει την ασφαλιστική μας εταιρεία και να έχουμε εκδώσει την Πράσινη Κάρτα Ασφάλισης.

Θραύση Κρυστάλλων, καθώς είναι πολύ πιθανό να σας προξενήσουν ζημιές στο σημείο που παρκάρατε το αυτοκίνητο ή καθ οδόν από μια πέτρα που πετάχτηκε από ένα άλλο όχημα. Δεν καλύπτονται τα φανάρια και η ηλιοροφή. Σε περιπτώσεις ζημιάς, ο ασφαλισμένος μπορεί είτε να επισκευάσει τη γυάλινη επιφάνεια είτε να την αλλάξει σε κάποια από τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο.
Σε γενικές γραμμές, μπορεί να επισκευαστεί οποιοδήποτε κρύσταλλο εφόσον η διάμετρος της ζημιάς δεν υπερβαίνει τα 2 εκατοστά, δεν βρίσκεται στο οπτικό πεδίο του οδηγού και δεν είναι σε απόσταση μικρότερη των 10 εκατοστών από την άκρη της γυάλινης επιφάνειας.

Φροντίδα ατυχήματος: Στην περίπτωση που τρακάρουμε, ειδοποιούμε την ασφαλιστική μας εταιρεία και κάποιος υπάλληλος της έρχεται άμεσα στον τόπο του ατυχήματος. Αυτός φροντίζει για τη συμπλήρωση των απαραίτητων εγγράφων, φωτογραφίζει το χώρο του ατυχήματος, καλεί την Αστυνομία και ρυμουλκεί το αυτοκίνητό μας αν χρειάζεται.

Υλικές ζημιές από ανασφάλιστο όχημα, αφού η ασφαλιστική σας εταιρεία μπορεί να σας αποζημιώσει εάν σας τρακάρει κάποιο αυτοκίνητο που δεν είναι ασφαλισμένο. Με δεδομένο ότι ο αριθμός των ανασφάλιστων έχει αυξηθεί δραματικά, είναι καλό να έχουμε τη συγκεκριμένη κάλυψη.

Φθηνές τιμές ή επώνυμες εταιρείες; 

Η λογική, ειδικά στην εποχή της οικονομικής στενότητας που διανύουμε, οδηγεί στην εύρεση της φθηνότερης ασφαλιστικής εταιρείας και ειδικά στις περιπτώσεις που ενδιαφερόμαστε μόνο για το βασικό πακέτο της Αστικής Ευθύνης. Ωστόσο, ο καθένας από εμάς θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη του μια σειρά από παράγοντες και να μην επηρεάζεται μόνο από τις χαμηλές τιμές.
Για παράδειγμα θα πρέπει να εξετάζουμε αν οι ασφαλιστικές εταιρείες που θέλουμε να συνεργαστούμε μαζί τους έχουν τα ίδια βασικά πακέτα και αν καλύπτουν με τα ίδια ποσά τις υπηρεσίες που μας ενδιαφέρουν.
Κάνοντας μια έρευνα αγοράς θα διαπιστώσετε ότι τα ποσά που καλύπτονται για υπηρεσίες όπως η νομική προστασία ή οι υλικές ζημιές από ανασφάλιστο όχημα δεν είναι τα ίδια. Ορισμένες ασφαλιστικές καλύπτουν ζημιές από ανασφάλιστα που δεν υπερβαίνουν τα 15.000 ευρώ και άλλες μπορούν να σας αποζημιώσουν με ποσά που φτάνουν ακόμη και τα 100.000 ευρώ.
Επίσης, μεγάλης σημασίας θεωρείται και η φερεγγυότητα της κάθε ασφαλιστικής, εάν κρίνουμε και από τον αριθμό των εταιρειών που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια αφήνοντας κυριολεκτικά ξεκρέμαστους τους πελάτες τους. Έτσι, με δεδομένο ότι η ταχύτητα αντίδρασης των κρατικών μηχανισμών ελέγχου των ασφαλιστικών εταιρειών (δηλαδή του αντίστοιχου τμήματος της Τράπεζας της Ελλάδος) δεν είναι και η καλύτερη δυνατή, είναι απαραίτητο να καταλήξουμε σε μια αξιόπιστη εταιρεία, που έχει καλή φήμη στην πορεία λειτουργίας της.

Τι γίνεται αν κλείσει η ασφαλιστική μου εταιρεία;

Αν για τον οποιοδήποτε λόγο κλείσει η ασφαλιστική μου εταιρεία, τότε για 30 ημέρες καλύπτομαι από το Επικουρικό Κεφάλαιο , ενώ μετά από το διάστημα θα πρέπει να αναζητήσουμε άλλη εταιρεία πληρώνοντας και πάλι το αντίστοιχο αντίτιμο.
Στην περίπτωση που εκκρεμεί κάποια δικαστική απόφαση ή μέσα στο παραπάνω χρονικό διάστημα προκαλέσω κάποιο ατύχημα, τότε το Επικουρικό Κεφάλαιο με καλύπτει για συγκεκριμένα ποσά που δεν μπορούν να υπερβούν τα 100.000 ευρώ.
Αν οι χρηματικές απαιτήσεις ξεπερνούν το ποσό των 100.000 ευρώ, τότε ο υπαίτιος οδηγός μπορεί να υποχρεωθεί να τα καλύψει από την τσέπη του.
πηγή: autotriti.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος31/3/13 18:31

    ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΛΕΩ ΕΓΩ ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος31/3/13 22:22

    ΘΑ ΤΟ ΛΕΩ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΤΟ ΣΚΑΣΜΟ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ.
    ΟΛΟΙ ΣΤΟ ASFALISTRA.GR ΤΩΡΑ.... ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *