ροή ειδήσεων

Αυτοί είναι οι «15» που ετοιμάζονται να μπουν στην κυβέρνηση

Και ο Σκανδαλίδης στα υπόψιν...
Κάποιοι θα φύγουν, κάποιοι άλλοι θα παραμείνουν αμετακίνητοι και κάποιοι σύμφωνα με τα σενάρια του ανασχηματισμού... που κυκλοφορούν ετοιμάζονται ήδη να αναλάβουν υπουργείο.Ποιοι βουλευτές της Ν.Δ. του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ «ράβουν» υπουργικό κοστούμιΤα «σιγουράκια» της νέας κυβέρνησης σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αλλά και τα σενάρια που κυκλοφορούν – κάποια ίσως να είναι και διαρροές των ίδιων των βουλευτών – εμφανίζουν 15 βουλευτές από τα κόμματα της συγκυβέρνησης που έχουν το προβάδισμα μέχρι στιγμής... Αν τελικά ο Σαμαράς αποφασίσει να προχωρήσει σε αλλαγές στην κυβέρνηση μετά το Πάσχα, τότε πολλά μπορούν να αλλάξουν.

Η ιστορική συμφιλίωση Μητσοτάκη - Σαμαρά για πολλούς προμηνύει και την υπουργοποίηση τουΚυριάκου Μητσοτάκη. Άλλωστε, από την αρχή ήταν στις προθέσεις του πρωθυπουργού, υπήρξε όμως αντίδραση από την πλευρά του βουλευτή. Φαίνεται όμως ότι το όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη συζητήθηκε και πάλι για το υπουργείο Περιβάλλοντος. Όσο για την Ντόρα Μπακογιάννη; Η βουλευτίνα Επικρατείας της Ν.Δ. μάλλον προορίζεται για τη θέση της Ευρωπαϊκής Επιτρόπου, όταν λήξει η θητεία της Μαρίας Δαμανάκη.

Ο Φώτης Κουβέλης εκτιμάται ότι δεν θα θέσει βέτο αυτή τη φορά σε πρόσωπα που είναι προς υπουργοποίηση προκειμένου να διευκολύνει άλλωστε και τις ενδοκυβερνητικές ισορροπίες. Έτσι Μάκης Βορίδης και Άδωνις Γεωργιάδης, είναι πολύ πιθανό να αποτελέσουν κάποια από τα νέα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Το άνοιγμα του Σαμαρά στους φιλελεύθερους για πολλούς είναι δεδομένο. Σπηλιωτόπουλος καιΒαρβιτσιώτης σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι σίγουρα μια από τις επιλογές για υφυπουργείο ή για υπουργείο.

Το όνομα επίσης του Σταύρου Ψυχάρη ακούγεται για το υπουργείο Εξωτερικών.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ αυτός που θέλει διακαώς υπουργείο είναι Χρυσοχοίδης και φαίνεται ότι ως πρόταση τουλάχιστον από την πλευρά του Βενιζέλου είναι εξασφαλισμένος. Ο Βενιζέλος φαίνεται σύμφωνα με τις πληροφορίες που ακούγονται να προτείνει και τον κ. Γρηγοράκο, αλλά και τους κ.κ. Μανιάτη, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, Κουκουλόπουλο και φυσικά Σκανδαλίδη.

Από την Αγ. Κωνσταντίνου και την ΔΗΜΑΡ το ρεπορτάζ λέει ότι στη νέα σύνθεση του υπουργικού δεν αποκλείεται να δούμε τους κ.κ. Λυκούδη, Πανούση, Τσούκαλη και Χατζησωκράτη.

Της Στέλλας Νοβάκη
parapolitika.gr



Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *