ροή ειδήσεων

Πάνω από 17 εκατ. τουρίστες στην Ελλάδα το 2013

«Όλα τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι το 2013 όχι μόνο θα φτάσουμε, αλλά και θα ξεπεράσουμε τα 17 εκατομμύρια επισκέπτες και τα 12 δισ. ευρώ έσοδα», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού Αναστάσιος Λιάσκος, στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του... Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ), όπου βίζα και συνεργασίες για την προσέγγιση τρίτων χωρών βρέθηκαν στο επίκεντρο.
«Αναμένουμε ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού το 2013», δήλωσε ο πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ Γ. Τελώνης, υπογραμμίζοντας ότι τη φετινή χρονιά οι αφίξεις θα φθάσουν στα 17 εκατ. τουρίστες, ενώ «σύντομα θα γιορτάσουμε τα 20 εκατ. τουρίστες».
Στο ένα εκατ. ανήλθαν οι θεωρήσεις εισόδου που εκδόθηκαν από τις ελληνικές αρχές το 2012, καταγράφοντας αύξηση 30,25% σε σύγκριση με το 2011 και τις 763.000 θεωρήσεις, τόνισε στο χαιρετισμό του ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Ο ίδιος σημείωσε ότι το 2013 μετά από έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα εφαρμοστεί διευρυμένο χρονικά από τα τέλη Απριλίου έως τα τέλη Οκτωβρίου το επιτυχημένο πιλοτικό πρόγραμμα χορήγησης θεωρήσεων σε πολίτες τρίτων χωρών, που ξεκίνησε το 2012 στα πέντε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (Ρόδο, Κω, Σάμο, Χίο, Μυτιλήνη). Πρόσθεσε επίσης ότι έχει αποσταλεί εγκύκλιος σε όλες τις προξενικές αρχές, στις οποίες ζητείται να διασφαλιστεί η άμεση εξυπηρέτηση πολιτών τρίτων χωρών στη χορήγηση θεωρήσεων εισόδου, με στόχο τη μεγιστοποίηση του εισερχόμενου ρεύματος από χώρες όπως η Ρωσία και η Τουρκία, αλλά και η Κίνα.
Πηγή: www.tovima.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *