ροή ειδήσεων

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα πολυτεκνικά επιδόματα του 2013

Ειδικότερα, με άρθρο σε σχετικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, διευκρινίζεται ότι...
δικαιούχοι του επιδόματος των 500 ευρώ κάθε χρόνο είναι οικογένειες με τρία και άνω εξαρτώμενα τέκνα, εφόσον όμως το οικογενειακό τους εισόδημα δεν ξεπερνά τα 45.000 ευρώ για τις τρίτεκνες οικογένειες, τα 48.000 ευρώ για τις οικογένειες με τέσσερα παιδιά και αυξημένο κατά 4.000 ευρώ για κάθε επιπλέον παιδί από τα τέσσερα παιδιά και άνω.

Σημειώνεται ότι το επίδομα θα χορηγείται κατόπιν αίτησης του δικαιούχου και η καταβολή του θα γίνει σε τρεις δόσεις.

Το υπουργείο διευκρινίζει παράλληλα ότι ως εξαρτώμενα τέκνα θεωρούνται τα παιδιά που προέρχονται από γάμο, θετά ή αναγνωρισθέντα, εφόσον δεν έχουν παντρευτεί και δεν έχουν υπερβεί το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Το επίδομα δεν θα δίνεται στους «αιώνιους φοιτητές», καθώς εάν φοιτούν στην ανώτερη ή ανώτατη εκπαίδευση καθώς και σε ΙΕΚ, το επίδομα θα καταβάλλεται μόνο κατά το χρόνο φοίτησης που προβλέπεται από τη σχολή και όχι μετά το 24ο έτος της ηλικίας τους.

Επιπλέον, ως εξαρτώμενα τέκνα για θεμελίωση του δικαιώματος λήψης του επιδόματος, θεωρούνται τα τέκνα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, καθώς και τα ορφανά και από τους δύο γονείς.
Τέλος, το επίδομα καταβάλλεται με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις και στον πατέρα, ο οποίος έχει ένα ή περισσότερα παιδιά από διαφορετικούς γάμους, όπως και παιδιά που έχει αναγνωρίσει ή υιοθετήσει, εφόσον έχει την αποκλειστική ευθύνη διατροφής τους και η μητέρα δεν επιδοτείται για τα ίδια παιδιά.

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *