ροή ειδήσεων

Το ελληνικό κράτος επιβραβεύει όσους αρνούνται να υπηρετήσουν την πατρίδα με μηνιαίο μισθό 250 ευρώ!

Οι αντιρρησίες συνείδησης, οι οποίοι απαλλάσσονται της στράτευσης, υποχρεούνται να υπηρετήσουν την εναλλακτική «θητεία» τους σε δημόσιους...

φορείς και οργανισμούς.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι όχι μόνο υπηρετούν σε οργανισμούς εκτός των νομών Αττικής, Θεσσαλονίκης, γέννησης, καταγωγής ή διαμονής τους αλλά και για μεγαλύτερο διάστημα από εκείνο των υπόλοιπων στρατεύσιμων.

Ωστόσο, την ίδια ώρα που ο απλός στρατιώτης παίρνει μόλις 10 ευρώ για να «φυλάττει με πίστιν και αφοσίωσιν, μέχρι της τελευταίας ρανίδος του αίματός του» την πατρίδα, οι αντιρρησίες, οι οποίοι στην πλειονότητά τους επικαλούνται δήθεν ιδεολογικούς λόγους για να αποφύγουν τις δυσκολίες της θητείας, αμείβονται για την εναλλακτικές τους υπηρεσίες με μηναίο μισθό 250 ευρώ!

Τα χρήματά αυτά δίνονται, σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία», για τη σίτιση και τη στέγαση τους, αφού οι αντιρρησίες αρνούνται ακόμα και να διαμείνουν ή να φάνε σε στρατιωτικές μονάδες, όπως όλοι οι υπόλοιποι στρατιώτες.Βέβαια, το γεγονός αυτό δεν καθιστά λιγότερο παράλογη την προνομιακή και ιδιαίτερη μεταχείρισή τους.

Και αυτό γιατί:

Πρώτον, γιατί το ωράριο δημοσίου που δουλεύουν οι αντιρρησίες δεν μπορεί να συγκριθεί με τις σκοπιές και τις αγγαρείες των στρατιωτών.

Δεύτερον, γιατί οι ευθύνες που πέφτουν στους ώμους των στρατεύσιμων δεν είναι ανάλογες με τις ευθύνες που μπορεί κανείς να έχει ως προσωρινά εργαζόμενος σε μια υπηρεσία.

Και τρίτον και κυριότερο, γιατί δεν μπορεί το κράτος, το οποίο ουσιαστικά οι αντιρρησίες απαρνούνται, να τους στηρίζει επειδή επέλεξαν να του γυρίσουν την πλάτη...
planet-greece


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος10/3/13 22:38

    Και το Διογένης στην αρχαία Ελλάδα αντιρρησίας ήταν και κοιμόταν στο Πυθάρι μέρα σε μια Αθήνα που τότε ήταν στην κορυφή. Άρα ας μη κατηγοράμε για ανθέλληνες όσου απλά δεν τους αρέσουν τα όπλα καιοι πολέμοι.

    Εξάλλου τη κρίσημη ώρα τότε εκεί φαίνεται ποιος είναι αληθινός πατριώτης και ποιος πονα αληθινα τούτα τα χώματα τα Ελληνικά ! Υπάρχουν και στρατιώτες που λιποτακτούν οπότε ας μην είμαστε απόλυτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος11/3/13 00:12

      Το οτι ο Διογενης ηταν αντιρρησιας και εκκεντρικος τι σημαινει δλδ?
      Οτι ολοι πρεπει να ειμαστε??
      Στρατος ειναι υπηρεσια της πατριδος, ζηταει η πατριδα 1 χρονο απο τη ζωη σου να την υπηρετησεις , να μαθεις τα οπλα , μακαρι ποτε να μην μας χρειαστει, αν καποιος ειναι αντιρρησιας δικαιωμα του (εγω μπορει να εχω 1000 αντιρρησεις για τους αντιρησιες) αλλα δικαιωμα του Δημοκρατια εχουμε (δεν εχουμε αλλα ...) τα 250 γιατι να τα παιρνει???
      θα πηγαινει 7-8-9 η ωρα το πρωι και θα την κοπαναει στις 3 στη χειροτερη και να πληρωνετε , μην βιαστεις να μου πεις για στεγαση και σιτιση γιατι θα σου πω ειναι αντιρρησιας για οπλο ,πολεμους και λοιπα.
      Οκ τοτε ας κανει υπηρεσια σε δημοσια υπηρεσια πολυ σωστο να μην τη γλυτωνει να βοηθησει την πατριδα του αλλα μετα τις 3 ΜΕΣΑ στο στρατοπεδο ΧΩΡΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ βεβαια εφοσον εκανε στη δημοσια υπηρεσια και θα εχει εκει μεσα ΣΤΕΓΑΣΗ και ΣΙΤΙΣΗ.
      Το πρωι κανονικα πισω στη δουλεια με κινηση οπως ολοι οι στρατιωτικοι που περναει το πουλμαν του στρατου, αφου εχουν παρει το πρωινο και λοιπα, οπως οι ταχυδρομοι κληρωτοι , οπως οι νηπιαγωγοι κληρωτοι , οπως οπως οπως.
      Οποτε λυσεις υπαρχουν αλλα επειδη εχουμε πολυ προπαγανδα ειδικοτερα για δεξιους και δεν μιλαω για ακρα ουτε αριστερα, ουτε δεξια, ξερουν οτι με τοση προπαγανδα στην τηλεοραση και στα σχολεια απο το δημοτικο πλεον οτι μαζευουν ψηφαλακια γιατι ολοι οι απο την αριστερα θα το προτιμησουν εφοσον πεφτει το μηνιατικο.
      Θες πραγματικη Δημοκρατια , αντιρρησιας??? ΔΕΚΤΟ και δημοκρατικο σε δημοσια υπηρεσια και στις 2-3 πισω στο στρατοπεδο ΧΩΡΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ για στεγαση και σιτιση και αναλογως την υπηρεσια και τις εξοδους να παιρνουν και διανυκτερευσεις οσοι δικαιουντε και τα λοιπα.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος11/3/13 01:49

    Καταρχάς αντιρρησίας συνείδησης σημαίνει ότι για ιδεολογικούς λόγους δε θέλεις να υπηρετήσεις με κανέναν τρόπο έναν στρατιωτικό μηχανισμό και σε καμία περίπτωση να μη συσχετιστείς με αυτόν. Και αυτό πρέπει να είναι σεβαστό.
    Οπότε, αυτά που λες 12:12, ότι δηλαδή να κάνουν την υπηρεσία και μετά μέσα, δε γίνεται. Καταργείται το νόημα της εναλλακτικής θητείας - και στην Ελλάδα μάλιστα άργησε πολύ.

    Το αποτρεπτικό μέτρο είναι η αύξηση του χρόνου της κοινωνικής θητείας. Αλλά όταν στέλνεις κάποιον να υπηρετήσει την πατρίδα (ναι κι αυτό θητεία είναι) και μάλιστα σε περιοχές άσχετες, θα πρέπει αυτός να τρώει και να κοιμάται. Και τα 250 αμφιβάλλω αν φτάνουν, αλλά προσωπικά αδιαφορώ γι αυτό.

    Επίσης η σύγκριση 10Ε ο στρατεύσιμος, 250Ε ο αντιρρησίας είναι λάθος. Γιατί ο κάθε στρατεύσιμος, κοστίζει στο κράτος περισσότερα από 250Ε το μήνα (φαγητό, νερό, ρεύμα, συντήρηση εγκαταστάσεων, ρουχισμός κλπ κλπ κλπ).

    Επίσης είναι πιο εύκολο να περάσεις την επιτροπή για Ι5, παρά να σε δεχτούν ως αντιρρησία συνείδησης. Είναι πολύ πιο αυστηρά τα πράγματα. Αν ήταν έτσι, όλοι οι διάσημοι θα γίνονταν αντιρρησίες και όχι Ι5.

    Τέλος, μην ανυσηχεί κανείς. Αν χρειαστεί κάποια στιγμή να υπερασπιστεί την πατρίδα του ή το σπίτι του ή την οικογένειά του το χειρισμό, το λύσιμο και το δέσιμο του όπλου και τη σκόπευση θα τη μάθει σε 1 μέρα. Λες κι υπόλοιποι εκπαιδευτήκαμε και γίναμε μαχητές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος11/3/13 02:00

      Μα τι σχεση εχει ο στρατος με το να του προσφερετε στεγαση και σιτιση μεσα στο στρατοπεδο?
      Σεβαστο ειναι ο αντιρρησιας γιατι υπαρχει και πρεπει να υπαρχει δημοκρατια αλλα το υπολοιπο δεν το καταλαβα????
      Γιατι να ειναι σεβαστο δηλαδη να πηγαινει για εργασια στην οποιαδηποτε δημοσιο υπηρεσια και μετα να κανει οτι γουσταρει???
      Να μην παω στο οτι θα μπορει να εργαζεται οποτε θα παιρνει τη θεση καποιου που εχει τελειωσει τη θητεια και ψαχνει δουλεια , να μην παω στο οτι αν εχεις κουμπαρο θα την παιρνεις εκτος και αν πραγματικα πιστευεις σε αυτο το αξιωμα και και και.
      Τελος να ανησυχει γιατι αν χρειαστει να υπερασπιστει το σπιτι η την πατριδα του η την οικογενεια θα ειναι πιο δυσκολο και δεν μιλαω για δεσιμο για λυσιμο , αλλα για σκοπευση σιγουρα δεν σου φτανει μια μερα η ενας μηνας , και για να μαθεις το βαρος του οπλου και να σου φυγει ο φοβος θες σιγουρα 1 μηνα μαζι με οτι συμπεριλαμβανει αυτο.
      Δεν γιναμε μαχητες αλαλ τουλαχιστον μαθαμε το βαρος, τη σκοπευση , εφυγε το αγχος και ο φοβος , εγινε ενα με εμας αυτο.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος11/3/13 02:09

    Οπως και να εχει δεχομαι το αντιρρησιας αλλα το μηνιατικο δεν το πιασα και οπως λες και οντως ισχυει οτι κοστιζει ο κληρωτος πανω απο 250, τοτε να τον κανουμε μονο με μισθοφορους, μη κακο αν γινει πολεμος να σου πω εγω τι θα γινει, ποιος δινει πιο πολλα θα γινει η Ελλας.
    Να το αναλαβει η blackwater και σε περιπτωση πολεμου οποιος πλειοδοτησει παιρνει τη χωρα τοτε να ησυχασουμε ολοι μαζι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος11/3/13 02:15

    Λυσεις υπαρχουν θες να μου βαλεις μισθο στην εναλλακτικη θητεια βαλε αλλα κανε το σαν τους δοκιμους δινε σωστο μισθο 600 ευρωπουλα αλλα κανε αυξηση θητειας κατα 5 μηνες εκει θα το δεχτουν ολες οι πλευρες.
    Θες εναλλακτικη θητεια μαλιστα 17 μηνες εργασια σε δημοσια υπηρεσια με 600 ευρωπουλα η οσα παιρνει και ο δοκιμος που δεν τρωει μεσα και ολα τα εξοδα δικα του, οι υπολοιποι στρατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος11/3/13 13:53

    οποιος εχει παει στο στρατο ξερει οτι λετε μαλακιες, νεα παιδια να χανουν το χρονο τους ασκοπα και να ειναι και αναγκασμενοι κιολας? αμα θελεις εσυ να πας τραβα, μην μιλατε ομως για τι και πως πρεπει να κανουμε ολοι οι υπολοιποι.
    Ελληνες παλιομαλακες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος12/3/13 01:06

      Η απαντηση σου δεν θελει αλλη απαντηση απο μονη της ειναι το μελλον της Ελλαδος , μαθε τουρκικα και γερμανικα μια φιλικη συμβουλη.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *