ροή ειδήσεων

Επιστροφή φόρου σε 330.000 επιτηδευματίες

Μια ανάσα σε πάνω από 330.000 επαγγελματίες και επιχειρήσεις, δίνει με εγκύκλιο του το υπουργείο Οικονομικών....
Την εγκύκλιο – εξπρές που στάλθηκε σε όλες τις εφορίες, υπογράφει ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης με εντολή να επιστραφούν συνολικά πάνω από 3,2 δισ. ευρώ με παράλληλο συμψηφισμό χρεών προς και από το κράτος.

Εφόσον ο δικαιούχος πρόκειται να λάβει επιστροφή ΦΠΑ ή φόρο εισοδήματος έως 300.000 ευρώ αυτό θα γίνεται μέσα σε διάστημα 10 ημερών, ενώ αν τα ποσά είναι πάνω από 300.000 ευρώ τότε η όλη διαδικασία επιστροφής θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε δύο μήνες.

Με αυτή την απόφαση μέσα στις επόμενες ημέρες πάνω από 255.000 φυσικά πρόσωπα θα λάβουν επιστροφές φόρων εισοδήματος 94,3 εκατ. ευρώ, ενώ περίπου 78.000 επιχειρήσεις θα έχουν επιστροφή φόρου 1,33 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, το αργότερο σε τρεις μήνες θα έχει επιστραφεί ΦΠΑ συνολικού ποσού 1,7 δισ. ευρώ σε 11.700 επιχειρήσεις.

Με βάση την εγκύκλιο του υφυπουργού Οικονομικών οι περιπτώσεις επιστροφής χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:

Επιστροφές για τις οποίες έχει εκδοθεί και εκκαθαριστεί το σχετικό ΑΦΕΚ. Στην κατηγορία αυτή θα περιλαμβάνονται ποσά που αφορούν δηλώσεις ή αιτήσεις επιστροφής, κατά περίπτωση, για τις οποίες έχει εκδοθεί ΑΦΕΚ και έχει εκκαθαριστεί η απαίτηση.

Επιστροφές για τις οποίες δεν έχει πραγματοποιηθεί εκκαθάριση των σχετικών αιτήσεων, δεν έχει εκδοθεί ΑΦΕΚ ή αυτό που έχει εκδοθεί δεν έχει εκκαθαριστεί από την αρμόδια Δ.Ο.Υ., θα ακολουθείται διαφορετική διαδικασία.

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, οι εκκρεμείς αιτήσεις επιστροφών ΦΠΑ θα αξιολογούνται άμεσα και αυτομάτως θα εξαιρούνται οι υποθέσεις για τις οποίες η επιστροφή πραγματοποιείται κατόπιν ελέγχου. Για αιτήσεις των οποίων η επιστροφή διενεργείται άμεσα χωρίς έλεγχο το ΑΦΕΚ εκδίδεται από τις ΔΟΥ εντός 15 ημερών. Για τις περιπτώσεις που απαιτείται έλεγχος, αυτός ολοκληρώνεται εντός δύο μηνών, ενώ το ΑΦΕΚ εκδίδεται εντός 30 ημερών από την ολοκλήρωση του ελέγχου.

Επίσης, η Γ.Γ.Π.Σ. για όσες περιπτώσεις δεν απαιτείται η προσκόμιση δικαιολογητικών προβαίνει κατόπιν των προβλεπόμενων ελέγχων στους απαραίτητους συμψηφισμούς και επιστρέφει στους δικαιούχος το τυχόν εναπομέναν ποσό εντός 15 ημερών από την εκκαθάριση.

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *