ροή ειδήσεων

Μπουλντόζα για 70 αυθαίρετα σε Μύκονο και Ρόδο

Τι σχεδιάζει η αποκεντρωμένη διοίκηση Αιγαίου-δραματικές καθυστερήσεις στο ΥΠΕΚΑ για τα αυθαίρετα νέα γενιάς...

Της Μαριάννας Τζάννε

Mπουλντόζα σε 50 αυθαίρετα στην Ρόδο και 17 στη Μύκονο ετοιμάζεται να βάλλει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, δρομολογώντας τις διοικητικές πράξεις που θα εξασφαλίσουν τον εργολάβο για το γκρέμισμα των επίμαχων κτισμάτων.

Πρόκειται για αυθαίρετα με τελεσίδικα πρωτόκολλα κατεδάφισης, που δεν έχει πειράξει για χρόνια η ελληνική γραφειοκρατία αν και βρίσκονται σε ευαίσθητες περιοχές με καταπατήσεις σε αιγιαλό και παραλία. Αυτό το διάστημα γίνεται διασταύρωση και επικαιροποίηση στοιχείων ώστε να υπάρξει και η σχετική προειδοποίηση για απομάκρυνση οικοσκευής.

Οι κατεδαφίσεις ξεκίνησαν μετ’ εμποδίων τις προηγούμενες μέρες στην Κρήτη με την υποστήριξη της Ειδικής Γραμματείας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος. Οι δυσκολίες αποτυπώθηκαν έντονα στην πρώτη κατεδάφιση υπαίθριων εγκαταστάσεων του ξενοδόχου Κώστα Μαντωνανάκη στα Μάλια της Κρήτης, που με παρέμβαση της υπουργού Τουρισμού κ. Όλγας Κεφαλογιάννης μετατίθονται για το τέλος της θερινής περιόδου καθώς θεωρήθηκαν ότι πλήττουν το τουριστικό προϊόν! Συμπίπτουν δε με την δυστοκία της κυβέρνησης να ανακοινώσει το νέο νόμο για τα αυθαίρετα που υποτίθεται ότι ήταν να ανακοινωθεί προ 15νθημέρου αλλά ακόμη «μοντάρεται».

Ωστόσο, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου βάζει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση του σχεδιασμού που δηλώνει (μέχρι νεωτέρας ντιρεκτίβας) ότι θα εφαρμόσει. Μέχρι τα τέλη Απριλίου εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι σχετικές διεργασίες προκειμένου να εξασφαλιστεί η συνδρομή της Περιφέρειας ή των δήμων ελλείψει επαρκών μηχανισμών από την αποκεντρωμένη διοίκηση. Στόχος είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες αρχές καλοκαιριού.

Μεγάλες καθυστερήσεις παρατηρούνται αντίστοιχα στην διαχείριση των αυθαιρέτων νέας γενιάς που ξεφύτρωσαν σε νησιά όπως η Μύκονος πριν από δύο χρόνια κάνοντας χρήση των ανοικτών παραθύρων που άφηνε ο νόμος 4014 για την τακτοποίηση αυθαιρέτων.

Καταγγέλθηκαν περιπτώσεις που με απλές δηλώσεις επιχειρήθηκε να νομιμοποιηθούν εκ των υστέρων αυθαίρετα κτίσματα. Στο ΥΠΕΚΑ εκκρεμεί ακόμη η έγκριση κονδυλίου από το ΕΠΠΕΡΡΑ προκειμένου να αγοραστούν οι αεροφωτογραφίες με τις οποίες θα μπορούν να γίνουν συγκρίσεις για τις μεταβολές σε κτίσματα που ανεγέρθηκαν μετά την κατάθεση του νόμου για τα αυθαίρετα που είναι η 28η Ιουλίου 2011. Τα αρχικά στοιχεία του υπουργείου από τις πρώτες αεροφωτογραφίες μιλούσαν για περισσότερα από 100 αυθαίρετα κτίσματα μόνο στην Μύκονο, αλλά ουδείς είναι σε θέση να πει με ακρίβεια εάν έγιναν οι απαιτούμενες αυτοψίες και τι ψάρια έπιασαν. Οι πρώτες αεροφωτογραφίες για τα τρία νησιά (Μύκονος Σαντορίνη Ρόδος) κόστισαν 15.000 ευρώ αλλά φαίνεται ότι ούτε αυτά δεν μπορεί να εξασφαλίσει το υπουργείο.
newmoney.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος29/3/13 21:58

    an einai na katastrepsoun ta ektrwmata p xtisane kapoioi paranoma se oikopeda fileta tou dimosiou na tous dwsw egw ta 15000 na stamatisw toulaxiston na ksernaw apo ta matia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος29/3/13 23:13

    αυτον εκει τον μαλακα στο δασος στις 7 πηγες που εχει στημενο εστιατοριο εδω και 60 χρονια γιατι δεν τον ελεγχι κανεις???
    αλλα μαλλον πεφτει πολυ λαδωμα σε ολους τους αρμοδιους και ετσι δεν τον αγγιζουν .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος30/3/13 04:18

    Ρε το δάσος στις 7 Πηγές σε πείραξε;;;; Το ξαναέγραψες σε άλλη παρόμοια είδηση. Τί όφελος έχεις εσύ τότε απο εκεί;;;; Αυτό σε πείραξε; Τα ξενοδοχεία μεγαθήρια που ξεφυτρώνουν σε έναν χειμώνα δεν σε πειράζουνε; Τα ξενοδοχεία που λειτουργούν χρόνια χωρίς άδεις καν οικοδομής δεν σε πειράζουνε; Ταβέρνες και άλλα λοιπά κτίσματα πάνω στο κύμα, ούτε αυτά; Αυθαίρετες βίλες στην μέση του πουθενά;;; Καντίνες που έχουν γίνει κτήρια;

    Και τις 7 πηγές δεν τις κουνάνε απο εκεί, ξαναέγινε θέμα και είχε δικαιωθεί και νομικά ο ιδιοκτήτης τότε.

    Και δεν έχω καμιά σχέση με αυτόν εκεί, ούτε πελάτης του είμαι. Αλλά μου την δίνει η κακοψυχία μερικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος30/3/13 14:17

    Και πολύ καλά θα κάνουν.Γκρέμισμα όλα ρε....έτσι για να μην μας το παίζουν και λεφτάδες ορισμένοι με τις και καλά.....βιλάρες τους απλά για να τις βλέπει ο κόσμος και στην τσέπη μόλις 5€

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *