ροή ειδήσεων

Aegean: 158 διεθνή δρομολόγια και 8 βάσεις στην Ελλάδα και την Κύπρο

Τη συμβολή της ως φορέα ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού και της ελληνικής οικονομίας επιβεβαίωσε η Aegean, με την παρουσίαση του νέου προγράμματος δρομολογίων της για το 2013...
που περιλαμβάνει την προσθήκη 29 νέων τακτικών δρομολογίων εξωτερικού από συνολικά 12 αεροδρόμια εκ των οποίων τα οκτώ είναι πλέον βάσεις της.

Το νέο πρόγραμμα δρομολογίων της Aegean παρουσιάστηκε από τη διοίκηση της εταιρίας στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης, παρουσία της Υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη.

Τα απευθείας διεθνή δρομολόγια της εταιρίας πραγματοποιούνται από οκτώ πλέον βάσεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ρόδος, Κέρκυρα, Κως, Καλαμάτα, Λάρνακα), με την Κω και την Καλαμάτα να αποτελούν βάσεις που εγκαινιάζονται το 2013, ενώ παράλληλα το Ηράκλειο και η Ρόδος ενισχύονται με αυξημένο αριθμό αεροσκαφών.

Παράλληλα δραστηριότητα απευθείας πτήσεων εξωτερικού θα υπάρχει από Χανιά, Αλεξανδρούπολη, Ζάκυνθο και Σκιάθο.

Χαρακτηριστικό της προσπάθειας για την ενίσχυση των τουριστικών περιοχών είναι το γεγονός ότι από τα 158 συνολικά δρομολόγια τακτικών και ναυλωμένων πτήσεων εξωτερικού τα 130 εκτελούνται από περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας.

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε, ήδη ενισχύεται και το δίκτυο εξωτερικού των Αθηνών με χωρητικότητα που λόγο μειωμένης ζήτησης απελευθερώνεται από το εσωτερικό.

Πιο συγκεκριμένα, στο δίκτυο πτήσεων της Aegean για το 2013 προστίθενται πέντε νέες χώρες (Ουκρανία, Ελβετία, Πολωνία, Σουηδία, Αζερμπαϊτζάν) και 10 διεθνείς προορισμοί (Γενεύη, Μάντσεστερ, Λυών, Στοκχόλμη, Κίεβο, Μπακού, Βερολίνο, Νυρεμβέργη, Ανόβερο, Βαρσοβία) καθώς και αυξάνονται σημαντικά

Από το Ηράκλειο η εταιρία το 2013 θα πραγματοποιεί συνολικά 33 απευθείας δρομολόγια εξωτερικού προς 12 χώρες. Η βάση του Ηρακλείου θα διαθέτει πλέον πέντε αεροσκάφη Airbus A320, ενώ εγκαινιάζονται δρομολόγια προς Αγία Πετρούπολη, Ντίσελντορφ, Φρανκφούρτη, Τελ Αβίβ, Κίεβο και αυξάνονται σημαντικά οι συχνότητες και η χωρητικότητα για Ρωσία και Γερμανία σε υπάρχοντες προορισμούς.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου, ο αντιπρόεδρος της Aegean, κ. Ευτύχιος Βασιλάκης, τόνισε χαρακτηριστικά:

«Παρά την κρίση, την μειωμένη εσωτερική ζήτηση και τα ζημιογόνα αποτελέσματα των τελευταίων ετών συνεχίζουμε να επενδύουμε αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού.

Προσβλέπουμε στις συνέργειες που θα προκύψουν από την εξαγορά της Olympic Air, όταν λάβουμε την έγκριση της επιτροπής ανταγωνισμού, γιατί μόνο με εξωστρέφεια, αλλά και οικονομίες κλίμακας μπορούμε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας και να διασφαλίσουμε ανταγωνιστικότητα και βιώσιμη ανάπτυξη.

Στο πλαίσιο αυτό, στηρίζουμε με αυξανόμενες απευθείας πτήσεις τους παραδοσιακούς προορισμούς του τουρισμού μας όπως είναι η Κρήτη, η Ρόδος, η Κως και η Κέρκυρα αλλά και συμβάλλουμε στην ανάπτυξη και εδραίωση νέων προορισμών, όπως είναι η Καλαμάτα.

Η παρουσίαση του προγράμματός μας εδώ στο Ηράκλειο έχει συμβολικό χαρακτήρα, αφού η Κρήτη αποτελεί τον μεγαλύτερο πυλώνα του Ελληνικού Τουρισμού, που στηρίζουμε με βάση πλέον πέντε αεροσκαφών και δραστηριότητα 33 απευθείας δρομολογίων εξωτερικού. Είναι εποχή για σύνθεση δυνάμεων πολιτείας , φορέων και επιχειρήσεων με κοινή στρατηγική την επιστροφή στην ανάπτυξη».
sofokleousin.gr
 

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *