ροή ειδήσεων

Δυναμική παρουσία του Νότιου Αιγαίου στην ΙΤΒ

Σημαντική συνάντηση με τον υφυπουργό Εργασίας της Γερμανίας κ. Φούχτελ είχε αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην ΙΤΒ.
Επικεφαλής της αντιπροσωπείας.... της Περιφέρειας είναι η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης, κα Ελευθερία Φτακλάκη.
Το πρωί της Παρασκευής υπήρξε κατ’ ιδίαν συνάντηση του Γερμανού Υφυπουργού Εργασίας, κυρίου Χάνς Γιοάχιμ Φούχτελ στο περίπτερο της Ρόδου, με την κυρία Φτακλάκη, παρουσία του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, κ. Α. Καμπουράκη και του αντιπροέδρου, κ. Α.Σολούνια.
Στο πλαίσιο της συνάντησης τέθηκαν επί τάπητος ζητήματα συνεργασίας που είχαν άλλωστε προκύψει από την επίσκεψη του κυρίου Φούχτελ στη Ρόδο τον Σεπτέμβριο του 2012

Αναλυτικότερα, έγινε εκτενής αναφορά στην ενδιαφέρουσα μελέτη του Ινστιτούτου Fachhochschule Westkuste για το νησί της Ρόδου, η οποία και θα παρουσιαστεί στη Ρόδο τον Απρίλιο. Η Γενική Διευθύντρια του εν λόγω Ινστιτούτου, κυρία Karola Tippman δεσμεύτηκε ότι η μελέτη αυτή θα αποτελέσει “πιλότο” και για άλλα νησιά του Νοτίου Αιγαίου. H κα Φτακλάκη και ο κ. Fuchtel φωτογραφίζονται με εκπροσώπους της ένωσης γενειοφόρων και μυστακοφόρων της Γερμανίας όπου και θα πραγματοποιηθεί το σχετικό παγκόσμιο πρωτάθλημα τον ερχόμενο Νοέμβριο. Συζητήθηκε εκ νέου το μνημόνιο συνεργασίας της ΠΝΑΙ με την γερμανική Περιφέρεια Schleswig-Holstein, που περιλαμβάνει και νησιωτικές περιοχές οι οποίες έχουν κοινά πεδία συνεργασίας στους τομείς του τουρισμού, της αγροτικής παραγωγής και των πρωτοβουλιών για την αειφόρο ανάπτυξη. Μεγάλη πρόκληση παρουσιάζει επίσης η προοπτική συνεργασίας των δύο πλευρών στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου της Ε.Ε, “Ευρώπη 2020″. Τονίστηκε το ζήτημα της συνεργασίας και ανταλλαγής φοιτητών της σχολής ΑΣΤΕΡ με γερμανικά πανεπιστημιακά τμήματα που εξειδικεύονται στον τουρισμό, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην τεχνογνωσία των ελληνικών σχολών στον τομέα αυτό. Η γερμανική πλευρά υπήρξε ιδιαίτερα θετική σε αυτή την προοπτική, η οποία θα επιτευχθεί σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Τέλος, στo πλαίσιo της πολιτιστικής συνεργασίας των δυο χωρών, η μικτή χορωδία της Ρόδου θα επισκεφθεί δυο γερμανικές πόλεις, προβάλλοντας την ελληνική μουσική σε διάφορα πολιτιστικά φεστιβάλ της Γερμανίας.

Ιδιαίτερα σημαντικές εξελίξεις προέκυψαν κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του συνεδρίου “Sympathy or Scepticism – The importance of Tourism in Greece”, στο οποίο, μεταξύ άλλων, ομιλητές ήταν τόσο ο κύριος Φούχτελ όσο και ο Δρ. Δημήτρης Κούτουλας, ο οποίος υπήρξε ειδικός σύμβουλος Μάρκετινγκ της ΠΝΑΙ. Οι ομιλητές τόνισαν ότι τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου αποτελούν παράδεισο για διακοπές πεζοπορίας, ωστόσο παραμένουν σε μεγάλο βαθμό άγνωστα στο γερμανικό ταξιδιωτικό κοινό. Έτσι η ενασχόληση της ΠΝΑΙ με την ανάπτυξη και προβολή του δικτύου μονοπατιών πεζοπορίας χαιρετίστηκε από τους ομιλητές ως μια ιδιαίτερα χρήσιμη συνεισφορά στην τουριστική ανάπτυξη των νησιών. Συμφωνήθηκε λοιπόν, το νησί της Νάξου να αποτελέσει τον πιλότο όσον αφορά την πιστοποίηση των πεζοπορικών μονοπατιών σε συνεργασία με γερμανικούς φορείς, δεδομένου ότι η Γερμανία αποτελεί τη μεγαλύτερη δεξαμενή τουριστών πεζοπορίας.
money-tourism.blogspot.gr

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *