ροή ειδήσεων

"Από τη στιγμή που θα ακουστεί ο πρώτος χτύπος της καρδιάς του εμβρύου, απαγορεύεται η έκτρωση"

Τον πιο αυστηρό νόμο για τις αμβλώσεις που ισχύει σε πολιτεία των ΗΠΑ επικύρωσε ο κυβερνήτης της Βόρειας Ντακότα, Τζακ Νταλράιμπλ...
Ο νόμος απαγορεύει την επέμβαση από τη στιγμή που θα ακουστεί ο πρώτος χτύπος καρδιάς του εμβρύου, δηλαδή έξι εβδομάδες μετά τη σύλληψη, σε μια περίοδο όπου πολλές γυναίκες ίσως αγνοούν ότι είναι έγκυες.

Ο νόμος δεν κάνει καμία απολύτως εξαίρεση για περιπτώσεις εγκυμοσύνης μετά από βιασμό ή αιμομιξία, ούτε καν εάν η υγεία της μητέρας διατρέχει κίνδυνο.

Με άλλο νόμο απαγορεύονται επίσης οι αμβλώσεις που γίνονται μετά τη διαπίστωση γενετικών ανωμαλιών στο έμβρυο ή εκείνες που αποφασίζονται με βάση το φύλο του εμβρύου.

Πολλές άλλες Πολιτείες απαγορεύουν τις αμβλώσεις μετά την 20ή εβδομάδα της κύησης, βασιζόμενες στην απόφαση που έλαβε το 1973 το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, στην υπόθεση Roe vs Wade. Τότε, οι δικαστές είχαν κρίνει νόμιμες τις αμβλώσεις που γίνονται στο διάστημα κατά το οποίο το έμβρυο μπορεί να χαρακτηριστεί «μη βιώσιμο».

Η δημοκρατική γερουσιάστρια και πρώην γενική εισαγγελέας Χάιντι Χάιτκαμπ υποστήριξε ότι η απαγόρευση της Βόρειας Ντακότας ενδέχεται να κριθεί αντισυνταγματική διότι είναι «υπερβολικά ακραία».

Το Κέντρο Δικαιωμάτων Αναπαραγωγής από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη προτού τεθεί σε εφαρμογή η απαγόρευση, εκ μέρους της μοναδικής κλινικής της Βόρειας Ντακότας (συγκεκριμένα στο Φάργκο) που κάνει αμβλώσεις.

Οι νομοθέτες της Πολιτείας έχουν εγκρίνει επίσης να διενεργηθεί δημοψήφισμα το 2014 προκειμένου να καθοριστεί ότι η ζωή ξεκινά με τη σύλληψη, κάτι που θα σημαίνει ότι θα απαγορεύονται όλες οι αμβλώσεις, ανεξαρτήτως του χρονικού διαστήματος στο οποίο βρίσκεται η εγκυμοσύνη. Παρόμοια μέτρα πάντως έχουν τεθεί προς ψήφιση και σε άλλες Πολιτείες, όπως στο Μισισιπή, και απορρίφθηκαν από τους ψηφοφόρους.

Και ο ίδιος ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης άφησε να εννοηθεί ότι ο νόμος που επικυρώθηκε ενδέχεται να ακυρωθεί από τα δικαστήρια
Πηγή: tvxs.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος28/3/13 09:18

    kai polli kala kanoune, oxi san merikes pou ehoune tin tasi na menoune eguios kathe toso kai ande ektrosi kai ti egine

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *