ροή ειδήσεων

Η Νότια Ευρώπη "βουλιάζει" κι οι Γερμανοί σκέφτονται τις καταθέσεις τους

Για τις προσωπικές του οικονομίες ανησυχεί ένας στους δύο Γερμανούς, λόγω της κρίσης, όπως καταδεικνύεται σε δημοσκόπηση η οποία διενεργήθηκε από την εταιρεία Infratest-dimap για λογαριασμό...

του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD. Σε ποσοστό 59% ωστόσο οι Γερμανοί εμπιστεύονται την Καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και εκτιμούν ότι χειρίστηκε το θέμα σωστά.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το 48% των ερωτηθέντων ανησυχεί για τις καταθέσεις του, παρά την διαβεβαίωση της κυβέρνησης ότι οι τράπεζες της Γερμανίας είναι απολύτως ασφαλείς και οι καταθέσεις εγγυημένες.

Το 39% θεωρεί ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός έχει την δυνατότητα να θέσει την κρίση υπό έλεγχο, ενώ μόνο το 16% πιστεύει ότι θα την διαχειρίζονταν καλύτερα οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) και το 38% δεν θεωρεί καμιά από τις δύο πλευρές ικανή να αντιμετωπίσει την σημερινή κατάσταση. Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, οι Χριστιανοδημοκράτες(CDU) χάνουν δύο μονάδες από την προηγούμενη εβδομάδα και περιορίζονται στο 38%, με τους εταίρους τους Ελεύθερους Δημοκράτες(FDP) να βρίσκονται στο όριο εισόδου στην Βουλή με 5% και τους Σοσιαλδημοκράτες να ενισχύονται κατά δύο μονάδες στο 27%, τους Πράσινους σταθερούς στο 16% και την Αριστερά στο 8%.


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *