ροή ειδήσεων

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ, για τον Γκίνη. Ποιοι και γιατί ήθελαν την αποστρατεία του

Η αποστρατεία του Κώστα Γκίνη ,οκτώ μήνες μετά από την τοποθέτησή του στην θέση του Α/ΓΕΣ, συνεχίζει να αποτελεί το κορυφαίο θέμα συζήτησης στο στράτευμα. Κι αυτό γιατί και οι κρίσεις που....
ακολούθησαν είχαν σχέση με την αποχώρηση του Κ.Γκίνη.

Τι έγινε;

Για παράδειγμα αποστρατεύθηκαν 28 (!) ανώτατοι αξιωματικοί για να γίνει αντστράτηγος ο 29ος , ο οποίος δεν ήταν υποστράτηγος ούτε οκτώ μήνες! Και δεν είναι βέβαια το μόνο “φάουλ”.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες που κυκλοφορούν για την αποστράτεια Γκίνη, “ευθύνεται” και ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος κατάγεται από τη Βέροια και δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να συμφωνήσει με το κλείσιμο του Β΄ Σώματος Στρατού . Υπενθυμίζουμε ακόμη ότι το όνομα του κ.Χρυσοχοϊδη έχει ακουστεί για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε περίπτωση ανασχηματισμού, αν και είναι μάλλον "τραβηγμένο" σενάριο.

Ο Γκίνης είχε απαντήσει ξεκάθαρα ότι δεν μπορούσε να κάνει τέτοιες κρίσεις και επίσης ότι δεν μπορούσε να δεχτεί να αλλάξει όσα πρόσφατα είχε αποφασίσει για την αναδιοργάνωση και μεταξύ των οποίων προβλεπόταν και το κλείσιμο της Βέροιας. Αυτά τα δύο όχι , ήταν αρκετά για να οδηγήσουν στην απόφαση αποστρατείας.

Η αμέσως επόμενη επιλογή της κυβέρνησης ήταν ο αντιστράτηγος Γεώργιος Σοφιανίδης της Στρατιάς, ο οποίος όμως επίσης αρνήθηκε να συμφωνήσει σ΄ όσα του ζητήθηκαν για να γίνει Α/ΓΕΣ. Κι έτσι επελέγη ο Ε.Τσέλιος, ο οποίος ανέλαβε βαρύ φορτίο.

Ποιος προκάλεσε όλα αυτά; Η πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ φέρεται να μην επιθυμούσε τις αλλαγές στην κορυφή της πυραμίδας των Γενικών Επιτελείων, έχοντας προφανώς κατανοήσει ότι μετά από τη παραίτηση Ζιαζιά το περασμένο καλοκαίρι και το άσχημο κλίμα που έχει διαμορφωθεί στις Ένοπλες Δυνάμεις από τις συνεχείς περικοπές,οι αλλαγές δεν θα πρόσφεραν τίποτα άλλο παρά νέα αναταραχή.

Ωστόσο κανείς δεν μπορούσε να “συγκρατήσει” τους “σκληρούς απόστρατους” της Συγγρού οι οποίοι επέμεναν για “εκκαθαρίσεις”.

Πέρα από τα πρόσωπα όμως προκύπτει ένα ακόμη σημαντικό και δυσάρεστο συμπέρασμα: η περιβόητη, πολυαναμενόμενη και αναγκαία αναδιοργάνωση πάει στις “ελληνικές καλένδες”!
onalert.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *