ροή ειδήσεων

Παρουσίαση βιβλιου στο Βιβλιοπωλείο "ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ" και στο "Αμπερνάλλι"

Αλ. Παπαδιαμάντης, «Χαλασοχώρηδες» και άλλες «δύο αιώνων πριν» σύγχρονες πολιτικές ιστορίες
Η καθαρεύουσά του, φωνή λαού που έφτανε εκεί όπου έπρεπε να φτάσει. Χριστιανός Ορθόδοξος μα και ειδωλολάτρης μαγεύεται... από το νάι του Δερβίση, κάνει το σταυρό του μπροστά στην Ακρόπολη, πιστεύει σε μαντζούνια, μάγισσες και στοιχειά. Η εκκλησία του χωρούσε κάθε άνθρωπο όμως δεν έδωσε συγχωροχάρτι στους ανάξιους λειτουργούς της. Αντιευρωπαϊστής; Βυζαντινός; Κάτι περισσότερο. Έλληνας Αντιρατσιστής. Συντάκτης του πρώτου καταστατικού θεσσαλικού αγροτικού συλλόγου. Η πολιτική του, ανάθεμα στην κομματικοκρατία και στην ηθική της. Κοσμολαϊτης και όχι κοσμοκαλόγερος. Πορεύτηκε μόνος ανάμεσα στους λαϊκούς ανθρώπους. Έζησε ελεύθερος από τα « πρέπει» του δημοσιογράφου, του συγγραφέα. Μακριά από ανιαρούς κύκλους που υπόσχονται κοινωνική αναρρίχηση. Έχτισε, με μελάνι, το σπίτι του Έλληνα νησιώτη. Έβαλε τη φύση αδιάψευστο μάρτυρα της ανθρώπινης ιστορίας. Προκλητικός στην απλότητά του. Τόσο απλός που πάντα θα ανακαλύπτουμε το ατελεύτητο της γραφής του.

Μια εξαιρετικά επίκαιρη ανάγνωση του Παπαδιαμάντη.

Το Σάββατο 30 Μαρτίου στις 19:30, οι Εκδόσεις «Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης Πυξίδα της Πόλης» και το Βιβλιοπωλείο «Το Δέντρο» σας καλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Θεοδοσίας Δασκαλάκη «Αλ. Παπαδιαμάντης. «Χαλασοχώρηδες» και άλλες «δύο αιώνων πριν» σύγχρονες πολιτικές ιστορίες».

Ομιλητές: Μαρία Γκασούκα , Επίκουρη Καθηγήτρια Παν\μίου Αιγαίου, Κώστας Κυπριώτης , Φιλόλογος , Δημήτρης Γάκης , Βουλευτής. Τη συζήτηση θα συντονίζει ο δημοσιογράφος Μιχάλης Μαστής, στο χώρο του Βιβλιοπωλείου «Το Δέντρο» (Θ. Σοφούλη 127, Ρόδος).

Την Κυριακή 31 Μαρτίου στις 19:30, η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στη Στέγη του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σορωνής Ρόδου «Το Αμπερνάλλι», με ομιλητές τους:

Όλγα Κομιζόγλου, φιλόλογος, Κώστας Κυπριώτης, Φιλόλογος, Νίκος Τσιρέβελος, Θεολόγος, Γιάννης Μαρίνος, Δικηγόρος. Τη συζήτηση θα συντονίζει ο δημοσιογράφος Μιχάλης Μαστής.

Η συγγραφέας

Η Θεοδοσία Δασκαλάκη μεγάλωσε στην Πανέθημο Κισσάμου Χανίων.

Είναι πτυχιούχος της Σχολής Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και απόφοιτος της Δημοσιογραφικής Σχολής Μπόνα. Έχει πραγματοποιήσει μια έκθεση ζωγραφικής υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννιτών. Έχει διασκευάσει το παραμύθι «Το δάκρυ του μαέστρου» και την κωμωδία «οι τρελοί της εποχής» και έχει γράψει δύο θεατρικά έργα «Το αλητάκι» και «Τα πιο όμορφα όνειρα τα βλέπουμε ξύπνιοι». Και τα τέσσερα έχουν ανέβει από την Θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σορωνής «Το Αμπερνάλλι» στη Ρόδο. Αρθρογραφεί στην Πυξίδα της πόλης, στον τοπικό τύπο της Ρόδου, ενώ στο παρελθόν εργάστηκε στον 902fM στα Ιωάννινα, την Αυγή της Κυριακής και σε αθηναϊκά περιοδικά πολιτιστικού περιεχομένου.

Εκ του ΔΣ


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *