ροή ειδήσεων

Δικαστικό «μπλόκο» στις υπέρογκες κρατήσεις των μισθών λόγω δανείων

«Ανάχωμα» στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠκΔ) μπήκε το Ειρηνοδικείο Χανίων, το οποίο απαγόρευσε -κατόπιν προσφυγής δημοτικής υπαλλήλου- να της κρατά πάνω από... 100 ευρώ το μήνα για δάνειό της από το Ταμείο. Αναλυτικότερα:
Με μηνιαίο μισθό 707,21 ευρώ, η δημοτική υπάλληλος, όντας σε οικονομική δυσχέρεια (από τη μεγάλη παρακράτηση του χρέους της από τις τρεις πιστώτριες τράπεζες, ένα πιστωτικό ταμείο και το Παρακαταθηκών που της κρατούσε 369,87 ευρώ το μήνα), στηριζόμενη στο νόμο Κατσέλη (Ν. 3869/2010) για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ζήτησε ρύθμιση από το ΤπκΔ.

Στην εξωδικαστική προσπάθεια, οι υποβληθείσες προτάσεις της απερρίφθησαν , με αποτέλεσμα να ακολουθήσει την κατάθεση αίτησης στο Ειρηνοδικείο Χανίων, το οποίο, όπως αναφέρει η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, που γνωστοποίησε και την υπόθεση, «βλέποντας την τεράστια δόση προς το ΤπκΔ και την μη αλληλέγγυα πολιτική του, απαγόρευσε στο Ταμείο να παρακρατεί περισσότερα από 100 ευρώ το μήνα».
Η απόφαση αυτή από νομικούς κύκλους θεωρείται ως «πιλότος», που θα ανακουφίσει τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και θα βάλει τέλος «στην πρακτική του ΤπκΔ, που συνεχίζει να διεκδικεί τις δόσεις των δανείων των δημοσίων υπαλλήλων, ακριβώς όπως είχαν καθοριστεί πριν την σημαντική μείωση των εισοδημάτων τους».
Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, «εμφανώς δικαιωμένη και ευχαριστημένη με την απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων, η οποία έπεσε ως «βάλσαμο» στην ταλαιπωρημένη οικονομικά και ψυχικά δημόσιο υπάλληλο, όχι απλώς την χαιρετίζει, αλλά ευχαριστεί το δικαστήριο για αυτήν και καλεί κάθε πολίτη που ζει κάτω από τον βραχνά της υπερχρέωσης, να εμπιστευτεί τις διατάξεις του νόμου Κατσέλη, μα προ πάντων τους δικαστές της χώρας μας, οι οποίοι συμπάσχουν μαζί μας, αποφασίζοντας σύμφωνα με τις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, κάθε δοκιμαζόμενου στις μέρες μας πολίτη της χώρας μας».

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *