ροή ειδήσεων

Αλλάζουν το τραπεζικό σύστημα και οδηγούν στον γκρεμό.

Είναι γνωστό πως το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα έχει γίνει μια τεράστια παγκόσμια φούσκα. Η δυνατότητα που δόθηκε στις ιδιωτικές τράπεζες να παράγουν (στην ουσία ανεξέλεγκτα) χρήμα με λογιστικές εγγραφές αλλά και τα υπόλοιπα χρηματιστηριακά προϊόντα, δημιούργησαν αυτή την τεράστια φούσκα η οποία έφτασε να ξεπερνά... το διεθνώς παραγόμενο και διακινούμενο προϊόν ακόμα και κατά εκατό φορές. Δημιούργησαν δηλαδή έναν νεοπλασματικό παγκοσμιοποιημένο καπιταλισμό "καζίνο" που σκοτώνει την πραγματική παραγωγή, ελέγχει τις κυβερνήσεις και καταπιέζει τους λαούς. Αυτή η φούσκα αναγκαστικά θα σκάσει με κάποιο τρόπο. Το πιο πιθανό είναι να σκάσει με έναν αιματηρό παγκόσμιο πόλεμο.

Αυτό που κάνει αυτή τη στιγμή η Ευρωζώνη με οδηγό τη Γερμανία, της οποίας η φούσκα στις γερμανικές τράπεζες (λόγω μεγάλης μόχλευσης των τραπεζών της) είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή άλλων χωρών, είναι μια προσπάθεια να σκάσουν την τραπεζική φούσκα. Προφανώς είδαν ότι η συμβολή των φορολογουμένων στο ξεφούσκωμα της φούσκας, μέσω της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών με κρατικά δάνεια δεν μπορεί να πάει μακριά. Έτσι αποφάσισαν να αρπάξουν τις τραπεζικές καταθέσεις, από τις πιο αδύναμες χώρες (αρχικά, γιατί αργότερα θα πάνε και πιο πάνω), μετατρέποντας βίαια τους άσχετους με τις τραπεζικές διεργασίες αποταμιευτές-καταθέτες σε τραπεζικούς επενδυτές, χωρίς να είναι ούτε μέτοχοι των τραπεζών ούτε να έχουν δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου στις αποφάσεις των τραπεζών. Στον αντίποδα αντιθέτως, δεν «κουρεύουν» καθόλου τις απαιτήσεις των τραπεζών εναντίον των δανειοληπτών.

Όπως λοιπόν γίνεται αντιληπτό, εδώ πρόκειται για μια ενέργεια που στοχεύει να αλλάξει το τραπεζικό σύστημα, το οποίο θεωρούσε την κατάθεση ιερή και εγγυημένη.

Με τον τρόπο αυτό όμως δεν θα ξεφουσκώσουν μόνο την τραπεζική φούσκα, αλλά θα "ξεφουσκώσουν" απότομα ολόκληρους λαούς, επιταχύνοντας την παγκόσμια σύρραξη.


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *