ροή ειδήσεων

Προσλάβετε γυναίκες για να γλιτώσετε την χρεοκοπία!

Οι εταιρείες που θέλουν να δουν τα οικονομικά τους στοιχεία να ανθούν και να αποφύγουν το ενδεχόμενο χρεοκοπίας θα έπρεπε να προσλάβουν περισσότερες γυναίκες στις διευθυντικές θέσεις....
Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, η ικανότητα των γυναικών να παίρνουν σωστές αποφάσεις όταν διακυβεύονται ανταγωνιστικά συμφέροντα τις κάνει τελικά πιο αποτελεσματικές στις ηγετικές θέσεις των εταιρειών.

Στην έρευνα συμμετείχαν περισσότερα από στελέχη 600 διοικητικών συμβουλίων και τα αποτελέσματά της δημοσιεύτηκαν αυτήν την εβδομάδα στο έντυπο International Journal of Business Governance and Ethics.

Βάσει αυτής, οι γυναίκες είναι πιο πιθανόν να εξετάσουν τα δικαιώματα των άλλων και να καταλήξουν σε μια πιο συνεργατική προσέγγιση στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, που μεταφράζεται σε καλύτερες επιδόσεις για τις επιχειρήσεις που απασχολούνται.

Η έρευνα αυτή ισχυρίζεται ακόμη ότι οι άντρες προτιμούν να λαμβάνουν αποφάσεις βασισμένοι στους κανόνες, τους κανονισμούς και τους παραδοσιακούς τρόπους της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Οι γυναίκες, από την άλλη, περιορίζονται λιγότερο από αυτές τις παραμέτρους και είναι πιο έτοιμες να αναλάβουν πρωτοβουλίες, συγκριτικά με τους άντρες συναδέλφους τους.

Επιπρόσθετα, οι γυναίκες διευθύντριες –που σε παγκόσμιο επίπεδο καταλαμβάνουν μόλις το 9% των διοικητικών συμβουλίων εταιρειών- τείνουν να παίρνουν αποφάσεις λαμβάνοντας υπόψη τα συμφέροντα πολλών ενδιαφερόμενων μερών, προκειμένου να καταλήξουν σε πιο δίκαιες αποφάσεις.

Επικεφαλής της μελέτης ήταν ο Chris Bart, καθηγητής στρατηγικού μάνατζμεντ στο τμήμα διοίκησης επιχειρήσεων DeGroote του πανεπιστημίου McMaster του Καναδά και ο απόφοιτος του ίδιου πανεπιστημίου και αναπληρωτής καθηγητής στο τμήμα Οστεοπαθητικής Ιατρικής του πανεπιστημίου της Αριζόνα, Gregory McQueen.


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος29/3/13 14:30

    ειδαμε την Μερκελ την Λαγκαρτ και πολλες αλλες οταν εχουν εξουσια τι εστι βερικοκο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος29/3/13 14:33

    ΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧ! Από ποιό site είναι αυτό το άρθρο; www.feminismos.gr? Καλύτερα τον πιο μαλάκα προϊστάμενο παρά γυναίκα προϊσταμένη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *