ροή ειδήσεων

Φόβοι για "κούρεμα" ελληνικών εξαγωγών στην Κύπρο

«Σήμα κινδύνου» για τις απώλειες που ενδέχεται να προκαλέσουν οι χρηματοοικονομικές εξελίξεις στην Κύπρο στους Έλληνες εξαγωγείς εκπέμπει... ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων.
Όπως επισημαίνει ο ΠΣΕ, ήδη από το 2012 έχουν καταγραφεί σημαντικές πιέσεις στην τέταρτη καλύτερη αγορά του κόσμου για τα ελληνικά προϊόντα, με την αξία των εξαγωγών να υποχωρούν για πρώτη φορά κάτω από το 1 δισ. ευρώ, μετά το 2007, ύστερα από μείωση της τάξης του 5,7%.
Ενδεικτικό σύμφωνα με τον Σύνδεσμο, είναι το γεγονός ότι η μείωση του 2012 έχει οδηγήσει σε απώλεια όλης της ανόδου των εξαγωγών για την περίοδο 2007-2011, ενώ πλέον έχει υποχωρήσει και το μερίδιο της Κύπρου, σε ότι αφορά τις ελληνικές εξαγωγές προς τις χώρες της νέας διεύρυνσης (νέα μέλη της ΕΕ), στο 56,2%.
«Οι εξελίξεις στην Κύπρο δημιουργούν προβληματισμό και ανησυχία στους Έλληνες Εξαγωγείς. Ήδη από τις ελληνικές εξαγωγές «λείπουν» 60 εκατ. ευρώ, λόγω της μείωσης των εξαγωγών το 2012 και κάθε μείωση της αγοραστικής δύναμης των Κύπριων καταναλωτών το 2013, θα προκαλέσει νέες πιέσεις», προειδοποίησε η πρόεδρος του ΠΣΕ, Χριστίνα Σακελλαρίδη.
Υπογράμμισε ακόμη την ανάγκη να βρεθεί άμεσα λύση και στο θέμα των θυγατρικών των κυπριακών τραπεζών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και μέσω των οποίων διενεργείται μεγάλο μέρος συναλλαγών που αφορά το διμερές εμπόριο Ελλάδας-Κύπρου.
Πηγή: naftemporiki.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *