ροή ειδήσεων

Οι Αυστριακοί επιλέγουν την Ελλάδα για διακοπές

40% πάνω οι κρατήσεις για Ρόδο
Εντυπωσιακή αύξηση των κρατήσεων για ελληνικούς προορισμούς καταγράφει η αυστριακή τουριστική αγορά....

Η αύξηση της ζήτησης για κάποια νησιά ξεπερνά το 40%, επισημαίνει στην Deutsche Welle ο πρόεδρος του Αυστριακού Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Γραφείων Γιόσεφ Πετερλάιτνερ και εξηγεί: «Τα στοιχεία που έχουμε από τις κρατήσεις για τους πρώτους μήνες καταδεικνύουν ότι οι Αυστριακοί είναι πιστοί στην Ελλάδα και ότι το καλοκαίρι του 2013 θα είναι η χρονιά της Ελλάδας στον τουρισμό».

Τουριστικοί όμιλοι καταγράφουν αύξηση κατά 40% των κρατήσεων προς τη Ρόδο

Ο Γιόζεφ Πετερλάιτνερ γνωρίζει καλά την αυστριακή αγορά. Από τη θέση του προέδρου του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Γραφείων και του εκπροσώπου τύπου του τουριστικού ομίλου TUI-Austria έχει πλήρη εικόνα των trends στη χώρα του. «Γνωρίζουμε ότι κάποιοι τουριστικοί όμιλοι καταγράφουν αύξηση των κρατήσεων προς τη Ρόδο της τάξεως του 40%. Η αύξηση για άλλους ελληνικούς προορισμούς, όπως για την Κω, τη Μύκονο και τη Σαντορίνη κινείται μεταξύ 10 και 35%. Συνολικά η εξέλιξη είναι κάτι περισσότερο από ικανοποιητική», λέει ο Γιόζεφ Πετερλάιτνερ.

Ο αυστριακός μάνατζερ αποδίδει τη θετική εξέλιξη για το 2013 στην εμπειρία που έκαναν την περασμένη σεζόν πολλοί Αυστριακοί.«Διαπίστωσαν ότι η σχέση τιμής και προϊόντος ήταν άριστη, ότι οι Έλληνες ήταν ακόμη πιο φιλικοί έναντι των τουριστών και ότι το ελληνικό τουριστικό προϊόν είναι άριστο. Επίσης διαπίστωσαν ότι στα ελληνικά νησιά δεν υπήρχε ούτε ίχνος διαδηλώσεων και επεισοδίων».

Η Ελλάδα είναι πρώτη στις προτιμήσεις των αυστριακών τουριστών όσον αφορά τα αεροπορικά ταξίδια. Ακολουθεί στη δεύτερη θέση η Τουρκία, στην τρίτη η Ισπανία και μετά η Αίγυπτος. Πέρσι ωστόσο, πολλοί Αυστριακοί περίμεναν να δουν πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα προτού κλείσουν το πακέτο των διακοπών τους για την Ελλάδα. Ένα μέρος είχε θορυβηθεί από τις διαμαρτυρίες και τις απεργίες, ενώ κάποιοι που περίμεναν να πέσουν περισσότερο οι τιμές για να επισκεφθούν την Ελλάδα, τελικά απογοητεύθηκαν, καθώς οι προσδοκίες τους δεν εκπληρώθηκαν και στο τέλος αναγκάστηκαν να κάνουν αλλού διακοπές, εφόσον οι θέσεις που είχαν απομείνει ήταν ελάχιστες. «Ακριβώς αυτοί έσπευσαν τώρα από τους πρώτους στα ταξιδιωτικά γραφεία προκειμένου να διασφαλίσουν κράτηση στον προορισμό που επιθυμούν, στην ημερομηνία που θέλουν ακόμη και το δωμάτιο της προτίμησής τους», διευκρινίζει ο Γιόζεφ Πετερλάιτνερ.

«Το σημαντικότερο, όμως, είναι η ελληνική φιλοξενία και ο ελληνικός τρόπος ζωής»

Η Ελλάδα συνδυάζει όλες τις προτιμήσεις των Αυστριακών

Περίπου 500.000 Αυστριακοί επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα. Ο αριθμός αυτός είναι εντυπωσιακός εάν αναλογισθεί κανείς ότι ο πληθυσμός της χώρας μόλις που υπερβαίνει τους 8.400.000 κατοίκους. Πού οφείλεται η ελληνική πρωτιά στις τουριστικές προτιμήσεις των Αυστριακών; «Δεν μπορεί κανείς να το περιορίσει σε έναν λόγο. Κατ` αρχήν είναι η μεγάλη ποικιλία του ελληνικού τουριστικού προϊόντος που προσελκύει τους Αυστριακούς. Από τα ξενοδοχεία all inclusive μέχρι τις πανσιόν και τις παραθεριστικές κατοικίες οι Αυστριακοί έχουν αυτό που ζητούν όσον αφορά τις υποδομές» απαντά ο εκπρόσωπος της TUI και προσθέτει: «Το σημαντικότερο, όμως, είναι η ελληνική φιλοξενία και ο ελληνικός τρόπος ζωής. Είναι αυτή η φιλική προσέγγιση των πελατών. Έχουμε να κάνουμε με έναν καταπληκτικό συνδυασμό ηλίου, θάλασσας, ταβέρνας, κρασιών και γαστριμαργικών προκλήσεων που ενθουσιάζουν τους Αυστριακούς».

Έμφαση στον ελληνικό πολιτισμό δίνουν πολλοί Αυστριακοί

Ο Γίοζεφ Πετερλάιτνερ υπενθυμίζει και τη γεωγραφική ποικιλία της Ελλάδας. Νησιά και ηπειρωτική χώρα. «Στην πραγματικότητα», υπενθυμίζει ο αυστριακός μάνατζερ, «υπάρχει ένας μεγάλος τουριστικός προορισμός που συνδυάζει τον πολιτισμό, την καλοκαιρινή ατμόσφαιρα, την καλή κουζίνα, το shopping και τη δυνατότητα για έναν τουρίστα να έχει μια ολόκληρη παραλία στη διάθεσή του».

Οι αυστριακοί τουρίστες στην πλειονότητά τους είναι απαιτητικοί προσθέτει ο Γιόζεφ Πετερλάιτνερ και εξηγεί: «Ο αυστριακός ενδιαφέρεται για τον πολιτισμό. Και επειδή ο πολιτισμός είναι πανταχού παρών στη χώρα του, δεν θέλει να τον στερηθεί στις διακοπές του. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που προσφέρει πολιτισμό, ο οποίος μας είναι γνωστός από το σχολείο ακόμη. Ο ελληνικός πολιτισμός μάς είναι οικείος και είναι πολύ κοντά μας στην κυριολεξία. Απέχει μόνο 2 ώρες με το αεροπλάνο».

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που καθιστά την Ελλάδα ελκυστική για τους Αυστριακούς είναι η ψυχοσύνθεση του Έλληνα και η νοοτροπία του. «Ταιριάζει με την ψυχοσύνθεση του Αυστριακού. Για αυτό και οι Αυστριακοί έμειναν πιστοί στην Ελλάδα και στο τουριστικό της προϊόν. Ακόμη και όταν η κρίση στην Ελλάδα ήταν στο ζενίθ της, οι ελληνικοί προορισμοί παρέμειναν πρώτοι στις προτιμήσεις των Αυστριακών», καταλήγει ο πρόεδρος του Αυστριακού Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Γραφείων .
πηγη dw


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος25/3/13 06:45

    ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΑΣ ΚΑΘΑΡΙΙΣΗ ΤΗΝ ΡΟΔΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΙΣ ΒΡΩΜΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΚΚΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
    ΑΣ ΒΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος25/3/13 10:44

    Να τους χαίρεστε τους Αυστριακούς, κόπανοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *