ροή ειδήσεων

ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ: Κανείς δεν ψωνίζει "φίρμες"

Η κρίση και τα περιορισμένα έσοδα έκαναν τους πολίτες να απαρνηθούν τις μάρκες, με τον κλάδο των επώνυμων ειδών ένδυσης και υπόδησης να έχει χάσει περίπου μέσα σε πέντε χρόνια το 70% της αξίας του...

Μεγάλα ονόματα του διεθνούς εμπορίου, σύμφωνα με τον "Κόσμο του Επενδυτή", αναγκάζονται είτε να καταφεύγουν στις "αγκαλιές" ελάχιστων ισχυρών ομίλων, είτε να παραδίνουν απευθείας εμπόρευμα σε όποιον πληρώνει μετρητοίς, είτε να αποχωρούν από τη χώρα.

Αρκεί μια βόλτα στην κοσμική Κηφισιά και στο Κολωνάκι για να διαπιστώσει κάποιος τις αλλαγές που έφερε η κρίση στην αγορά των επώνυμων ειδών ένδυσης και υπόδησης.

Δύο στα δέκα καταστήματα έχουν κατεβάσει ρολά στην έως πρότινος εμβληματική αγορά της Κηφισιάς, ενώ πολλά από τα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης έχουν μετατραπεί τους τελευταίους μήνες σε μπιστρό, εστιατόρια και καφετέριες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από αύξηση πωλήσεων, έστω και οριακή, το 2009, το 2012 ο τζίρος σε ρούχα και παπούτσια εμφανίζει μείωση πάνω από 20%, που είναι μάλιστα η μεγαλύτερη σε ποσοστιαίο επίπεδο μεταξύ των επιμέρους κατηγοριών καταστημάτων.

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *