ροή ειδήσεων

Ιστορία ελληνικής τρέλας

Το μπελά του βρήκε ένας δήμαρχος στη βόρεια Ελλάδα και καταδικάστηκε πρωτόδικα με ένα χρόνο φυλακή προσπαθώντας να εφαρμόσει το νέο πειθαρχικό δίκαιο, χωρίς να υπολογίσει όμως....

τον ξενοδόχο, δηλαδή το αρμόδιο υπηρεσιακό συμβούλιο.

Ο συγκεκριμένος δήμαρχος ανακάλυψε ότι υπάλληλος του δήμου που είχε έρθει με μετάθεση από άλλη υπηρεσία, είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό στα δικαστήρια για αδίκημα που είχε διαπράξει στην προηγούμενη υπηρεσία του.

Αμέσως τον έθεσε σε αργία και παρέπεμψε το θέμα στο αρμόδιο υπηρεσιακό συμβούλιο το οποίο "αθώωσε" τον υπάλληλο και ζήτησε να επιστρέψει στη θέση του μέχρι να τελεσιδικήσει η απόφαση στη δικαιοσύνη.

Ο δήμαρχος αποδέχτηκε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, όμως πραγματοποιήθηκε το Εφετείο και καταδικάστηκε εκ νέου ο συγκεκριμένος υπάλληλος. Η καταδικαστική απόφαση δεν κοινοποιήθηκε στο δήμο, με αποτέλεσμα ο υπάλληλος να συνεχίζει να βρίσκεται στη θέση του.

Λίγο καιρό μετά η δικαιοσύνη εγκάλεσε τον δήμαρχο ως πολιτικό προϊστάμενο του επίορκου υπαλλήλου γιατί δεν τον είχε θέσει σε αργία μετά και τη δεύτερη καταδικαστική απόφαση, η οποία όμως δεν κοινοποιήθηκε ποτέ στον δήμο. Ο δήμαρχος δικάστηκε και κρίθηκε ένοχος σε πρώτο βαθμό, αφού του επιβλήθηκε η ποινή της φυλάκισης και στέρησης των πολιτικών του δικαιωμάτων για ένα χρόνο.

Η υπόθεση θα κριθεί σε δεύτερο βαθμό καθώς ο δήμαρχος άσκησε έφεση για να βρει το δίκιο του.
Πηγή: Εθνος της Κυριακής


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *