ροή ειδήσεων

Η κυβέρνηση διαλύει το ΝΑΤ. Ουσιαστικά κατάσχει την ακίνητη περιουσία του.

Την ακίνητη περιουσία του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου αφαιρεί η κυβέρνηση μέσω τροπολογίας που κατέθεσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης προκαλώντας νέα ένταση στις σχέσεις με τα ναυτεργατικά σωματεία που προειδοποιούν με κινητοποιήσεις.
Παράλληλα το Ταμείο ...
βλέπει ότι τα έσοδά του θα μειωθούν μετά την αλλαγή στα εργασιακά.

Ειδικότερα αναφέρεται στην προσθήκη-τροπολογία, στο σχέδιο νόμου για την «Ανασυγκρότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου κ.α. διατάξεις», που αφορά το άρθρο 54: Ρυθμίσεις σχετικές με τον Οίκο Ναύτη.

Το άρθρο 54 παρ. 2 αναφέρει: «Η κυριότητα των ακινήτων στα οποία στεγάζονται οι κεντρικές υπηρεσίες και τα παραρτήματα του Οίκου Ναύτη καθώς και των ακινήτων των παιδικών εξοχών μετά του περιβάλλοντος οικοπεδικού χώρου στον Άγιο Ανδρέα Αττικής του ν. 1753/1951 (Α΄112) εφ’ όσον ανήκουν στο Δημόσιο ή σε άλλα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου μεταβιβάζεται στον Οίκο Ναύτη ατελώς και χωρίς άλλη επιβάρυνση υπέρ του Δημοσίου ή οποιουδήποτε τρίτου τόσο ως προς την πράξη μεταβίβασης όσο και ως προς την μεταγραφή».

Στην τοποθέτησή του ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, και μέλος του Δ.Σ του ΝΑΤ Αντώνης Νταλακογιώργος υπογράμμισε ότι ο κ. Μουσουρούλης ούτε δικαιούται, ούτε νομιμοποιείται, ούτε είναι ιδιοκτησία του τα ακίνητα του ΝΑΤ να τα δωρίζει στον Οίκο Ναύτη ή σε οποιοδήποτε άλλο Δημόσιο ή Ιδιωτικό φορέα.

«Οι ναυτεργάτες θα εντείνουν και θα κλιμακώσουν την πάλη και τον αγώνα τους ενάντια στην αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης και της τρόικα και θα εμποδίσουν με όλες τις δυνάμεις τους την υλοποίηση αυτής της πολιτικής».

Παράλληλα, στην πρόσφατη απόφαση του Δ.Σ του ΝΑΤ το συμβούλιο τάχθηκε ενάντια στο Πολυνομοσχέδιο και ζήτησε την απόσυρσή του αφού διαπίστωσε ότι οι βασικές διατάξεις και το περιεχόμενό του θίγουν θεμελιώδη δικαιώματα των ναυτεργατών όπως είναι η μείωση των οργανικών συνθέσεων στα Ε/Γ-Ο/Γ και Ακτοπλοϊκά πλοία, η κατάργηση της 10μηνης δρομολόγησης και απασχόλησης των Ναυτικών αλλά και η κατάργηση των ΣΣΕ στα ποντοπόρα πλοία για τα κατώτερα πληρώματα θα έχουν σοβαρές και ολέθριες συνέπειες στο ΝΑΤ και στα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία.

Υπολογίζεται ότι το έλλειμμα του Ταμείου θα μεγαλώσει κατά 100 εκατομμύρια ευρώ.
πηγή


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *