ροή ειδήσεων

Θεατρική παράσταση: "Ο Θάνατός σου η Ζωή μου" - βιντεο

«Ο θάνατός σου , η ζωή μου». Μ’ αυτό το θεατρικό έργο είδαμε να μεγαλώνει το θεατρικό παιδί που τόσο απρόσμενα γεννήθηκε στη Σορωνή πριν από τέσσερα χρόνια. Η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σορωνής Ρόδου «Το Αμπερνάλλι» γεννήθηκε... σε πείσμα των καιρών που λάνσαραν το κλείσιμο του καθενός μας στο σπιτάκι και τις έγνοιες του. Η φαντασία και το κέφι των ανθρώπων που την αποτελούν λειτούργησαν και λειτουργούν σε πείσμα των οικονομικών δυσκολιών αποδεικνύοντας ότι, όταν η τέχνη έχει κάτι να πει, θα βρει τον τρόπο. Φέτος λοιπόν αυτή η ομάδα κουβαλώντας το βάρος της επιτυχημένης και πρωτοποριακής για τα δεδομένα του νησιού παράστασης «Το αλητάκι», αναμετρήθηκε ακόμα μια φορά με τις δυνάμεις της. Ανέβασε μια ιδιαίτερη κωμωδία του Αλέκου Σακελάριου.

Ψυχολογία και φιλοσοφία, αλληγορία και χιούμορ συναντήθηκαν στη σκηνή και τιμήθηκαν δεόντως με το χειροκρότημα τόσο του κοινού που ήρθε στο θεατράκι του Γυμνασίου Σορωνής όσο και του κοινού που γέμισε για δύο παραστάσεις το Δημοτικό θέατρο. Παίξαμε σε επίπεδο διαχρονικών νοημάτων και το νιώσαμε στο χειροκρότημα πως για ακόμα μια φορά αγγίξαμε ψυχές και σκέψεις. Τα κοράκια των καιρών τάραξαν την ομορφιά της παράστασης όπως ταράζουν καθημερινά τις ψυχές εκατοντάδων ανθρώπων στον κόσμο. Το μαύρο σκηνικό έντυσε τις πιο απάνθρωπες επιλογές. Το μωβ έβαψε το πένθος για ό,τι χάσαμε ή για ό,τι νομίζουμε ό,τι χάσαμε, ίσως για ό,τι φοβόμαστε ότι θα χάσουμε. Την ελπίδα. Αυτή τη ντύσαμε στα λευκά. Η μάταιη ζωή μας έγινε ασημόσκονη που επίμονα λαμπίριζε στο πένθιμο σκηνικό και όλοι εμείς, ερασιτέχνες του θεάτρου χαθήκαμε σ’ αυτή την επικήδεια ατμόσφαιρα. Βυθιστήκαμε στη μαγεία της τέχνης και λυτρωθήκαμε μέσα από την άρνηση του πρωταγωνιστή –Λαυρέντη να πατήσει επί πτωμάτων. Απολαύσαμε την διαδικασία αυτογνωσίας μας και αυτό είμαστε σίγουροι πως μας κάνει καλύτερους.

Νομίζω πως ακόμα μια φορά αποδείξαμε πως είμαστε μια ομάδα που δε σφυρίζει αδιάφορα αποζητώντας το χειροκρότημα, μα αγγίζει καίρια προβλήματα και ανησυχίες των Ελλήνων. Ευχαριστούμε όλους εκείνους που επιβράβευσαν την προσπάθειά μας για μια ακόμα φορά. (Το παραπάνω κείμενο είναι της Φιλολόγου Θεοδοσίας Δασκαλάκη)

Εκ του ΔΣ
Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής Ρόδου «Το Αμπερνάλλι»
www.ampernalli.gr
www.youtube.com/ampernalli
www.facebook.com/ampernalli
ampernalli@gmail.com
fax: 22410-41170













Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος5/3/13 22:37

    Μπράβο σας παιδιά!!! Πολύ καλή δουλειά και επίκαιρη η παράσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *