ροή ειδήσεων

Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΕΑΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑ «ΠΑΡΑΦΩΝΙΑ»

Ο «κωφάλαλος» κύριος Μαυροδόπουλος Παντελής, Πρόεδρος της ΕΑΑΣ, με τα εξαπτέρυγα Προεδρεία των Παραρτημάτων της ανά την Ελλάδα, εκτός φωτεινών εξαιρέσεων... τις οποίες προσπάθησε με κλήσεις σε «απολογίες» να φιμώσει, αφού κοιμήθηκαν τον ύπνο του δικαίου σχεδόν δύο(2) ολόκληρα χρόνια, προσπαθούν τώρα και πολύ εκ των υστέρων, να ενδυθούν τον μανδύα του αντιστασιακού και να παρασύρουν όλους τους απόστρατους συναδέλφους σ’ ένα μάταιο αγώνα, όταν ευκαιρίας δοθείσης στην συνάντηση με τον κύριο πρωθυπουργό, δεν κατάφεραν να ψελλίσουν καν μία πρόταση, μία απαίτηση, ν’ αρθούν επιτέλους στο ύψος των κρίσιμων περιστάσεων και ν’ ανταποκριθούν στην «εμπιστοσύνη» μας.

Προσωπικά επιλέγω την κατά την γνώμη μου υγιή παραφωνία, από την ασθενή συναλλαγή και απέχω συνειδητά από την όποια «διαμαρτυρία», αυτής της μορφής, «οργανώσει» το Παράρτημα της ΕΑΑΣ Δωδεκανήσου, με ποιό ηθικό έρεισμα άραγε Πρόεδρε Υποστράτηγε ε.α. κύριε Γιώτη Απόστολε, όταν πολύ πρόσφατα στις 22 Φεβρουαρίου 2013 παραστήκατε οικογενειακά σε καθαρά κομματική εκδήλωση εκπροσωπώντας μας μήπως(;), επισημαίνοντας προκαταβολικά, ότι απορρίπτω και επιστρέφω τους χαρακτηρισμούς του διασπαστή και του απόντα, οι οποίοι ενδεχομένως να μου αποδοθούν και εμμένω στο περιεχόμενο επιστολής που σας στείλαμε τρεις συνάδελφοι στις 7 Φεβρουαρίου 2013, το οποίο είμαι υποχρεωμένος τώρα και εκ των πραγμάτων να δώσω στη δημοσιότητα, με την συγκατάθεσή τους, μη αποδεχόμενος προσωπικά ακόμη και την δικαιολογία «ποτέ δεν είναι αργά», διότι πολύ απλά ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ.

Το βιωματικό παρελθόν σκληρής πειθαρχίας κάτω από το οποίο, δυστυχώς για όλους εμάς σήμερα, ζήσαμε το πλείστον της μέχρι τώρα ζωής μας στις ΕΔ, δεν μας επέτρεψε να γνωρίσουμε την έννοια ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ, με αποτέλεσμα ν’ αγνοούμε απόλυτα τον τρόπο υλοποίησής της, όπως συμβαίνει με όλες τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες του Ελληνικού Λαού, κάθε φορά που τα δικαιώματα ή τα συμφέροντά τους θίγονται και αυτή τη φορά, ισοπεδώνονται.

Είναι λοιπόν ανάγκη, ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ, η επαφή μαζί τους με σκοπό την αναζήτηση συμμαχιών και το συντονισμό δράσεων ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, στην αρχή ενός δύσκολου και επίπονου αγώνα, με πρώτο και κύριο αντίπαλο τον κακό μας εαυτό παράλληλα με την πολυφωνία μας και το άχαρο, στο παρελθόν, περιβάλλον ιεραρχικής αλληλεξάρτησής μας, γεμάτο εγωισμούς, ανταγωνισμούς, κακίες, υποκρισία και μικροπρέπειες, ελαττώματα που καλούμαστε προκαταβολικά να ξεπεράσουμε, αν θέλουμε να πετύχουμε.

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΜΙΚΡΗ ΑΛΛΑ ΟΣΟ ΜΠΟΡΩ ΔΥΝΑΤΗ ΦΩΝΗ

ΚΑΛΩ

ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ, ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΒΑΘΜΟΥ:

Α. ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
Β. ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
Γ. ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ
Δ. ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
Ε. ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ-ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ ΚΑΙ

ΣΤ. ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΞΗΡΑΣ, ΠΟΥ ΖΟΥΝ Ή ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΡΟΔΟ, ΣΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΩΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ, ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ

ΔΗΛΩΝΩ

ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ, ΕΤΟΙΜΟΣ Ν’ ΑΓΩΝΙΣΤΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ, ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΜΕΣΑ, ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΟΙ Ε.Ε. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.

Τέλος θέλω να δηλώσω, ότι ΤΙΠΟΤΕ απολύτως έχω με τους κ.κ. Γιώτη Απόστολο, Παναγιωτακόπουλο Σταύρο(Τον οποίο δεν γνωρίζω καν) και Μούρμουρα Παναγιώτη, αν βέβαια είναι σε θέση οι ίδιοι να το αντιληφθούν, έχω όμως πάρα πολλά με «τα έργα και τις ημέρες» του ανύπαρκτου προεδρείου τους, όπως αυτά εξελίσσονται εδώ και δύο(2) περίπου χρόνια και χαρακτηρίζονται πράγματι από ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ, όπως μου απάντησαν, με μία ΜΟΝΟ διαφορά, το πρώτο συνθετικό της λέξης είναι το ΚΕΝΟ.

Αντώνης Τζαμπάζης
Ταξίαρχος ε.α.
Κοσκινού ΤΘ 9
85100 ΡΟΔΟΣ
6974795262
tzampan@gmail.com

------------------------------

Ρόδος,07 Φεβ.2013

Yποστράτηγο ε.α.
Κύριο
Γιώτη Απόστολο
Πρόεδρο Παραρτήματος ΕΑΑΣ Δωδεκανήσου

Κύριε Πρόεδρε

Με την παρούσα επιστολή, το περιεχόμενο της οποίας αποτελεί προϊόν ώριμης σκέψης και μέχρι τώρα απολογισμού του έργου του Προεδρείου του Τοπικού Παραρτήματος της ΕΑΑΣ, όπως αυτό εκτιμήθηκε και αξιολογήθηκε από μέρους μας, θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

α. Την αδυναμία μας ν’ αξιολογήσουμε το έργο του προεδρείου που ηγείσαι μέχρι τώρα, διότι απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

β. Την αδυναμία μας να χαρακτηρίσουμε ως έργο, την προσπάθεια για δημόσιες σχέσεις με ιδιοτελή κριτήρια, την κατάθεση στεφανιών την παραμονή των Εθνικών Επετείων με πρωτόκολλο υποτίμησης, την επίσκεψη και προσφορά δώρων σε στρατιωτικά φυλάκια σε ημέρες αργιών και άρα αγανάκτησης για τα αντίστοιχα στελέχη, την ανταλλαγή ευχών, την εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στην οποία χωρίς να ερωτηθούμε κλήθηκαν αυτοί οι οποίοι υποτίθεται ότι μας εκπροσωπούν και παρουσιάστηκαν για να μας κοροϊδέψουν ξεδιάντροπα με γελοίες και απατηλές υποσχέσεις τις οποίες το προεδρείο σου ανέχτηκε, την αποστολή αναμνηστικών φωτογραφιών και ανούσιων κειμένων και την καταχώρισή τους στην εφημερίδα «Εθνική Ηχώ» και άλλες άνευ ουσίας εκδηλώσεις.

γ. Την πλήρη απουσία από κάθε εκδήλωση, συγκέντρωση και δραστηριότητα, του αντιπροέδρου κ. Παναγιωτακόπουλου Σταύρου, την οποία προκλητικά ανέχεσαι.

δ. Την αδυναμία του προεδρείου που ηγείσαι ν’ αρθεί στο ύψος των επίκαιρων κοινωνικών και οικονομικών περιστάσεων και ν’ αντιληφθεί το μέγεθος των αντίστοιχων επιπτώσεων, τις οποίες να εκφράσει και να μεταφέρει με δική του πρωτοβουλία και όχι συρόμενο μετά από έντονες πιέσεις μελών του, τα οποία τις υφίστανται. Σαν παράδειγμα επικαλούμαστε την πρωτοβουλία μας για σύνταξη υπομνήματος και επίδοσή του στην αρχή στον ΥΦΕΘΑ κ. Σπηλιόπουλο Κωνσταντίνο και στη συνέχεια στους τοπικούς βουλευτές, πριν από ένα περίπου χρόνο.

ε. Την αδυναμία του προεδρείου που ηγείσαι να μας εκφράσει, να μας εμπνεύσει και να μας καθοδηγήσει σε πρωτοβουλίες και ενέργειες, που θα μας προβάλλουν στην τοπική κοινωνία(Εορτασμός Επετείων Μνήμης όπως Μακεδονικός Αγώνας, Βαλκανικοί Πόλεμοι, Ίμια, Πρόσκληση επιφανών ομιλητών και πραγματοποίηση επίκαιρων διαλέξεων σε συνεργασία με άλλους φορείς κ.α.) και θα μας φέρουν σε στενότερη επαφή μαζί της, αδυναμία που ειλικρινά πιστεύουμε ότι πηγάζει από το καταστατικό της ΕΑΑΣ, που επιβάλλει «δοτά» προεδρεία στα τοπικά παραρτήματα, «έτοιμα» να συγχνωτιστούν με «τη γραμμή» της, που διαπνέεται από αναχρονιστική λογική υποτέλειας στην πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ και ιεραρχική θεώρηση και αντίληψη των πραγμάτων, σε αντίθεση με την κοινωνία η οποία κινείται σε διαφορετικούς ρυθμούς και με την οποία δεν μπορούν να συγχρονιστούν.

στ. Την αδυναμία του προεδρείου που ηγείσαι ν’ αφουγκρασθεί την φωνή δεκάδων απόστρατων συναδέλφων του Πολ. Ναυτικού και της Πολ. Αεροπορίας, οι οποίοι ζουν και κινούνται ανένταχτοι, αφού δεν υπάρχει αντίστοιχο παράρτημα στα Δωδεκάνησα και ενώ θα μπορούσαν να συμπαραταχθούν και να ενώσουν-δυναμώσουν τη φωνή μας.

ζ. Την χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο εβδομαδιαία συγκέντρωση της Πέμπτης στο γραφείο του παραρτήματος, "για καφέ και για να κλαφτούμε για τα χάλια και τον πόνο μας" και στην καλύτερη των περιπτώσεων ν' ακούσουμε τα βρισίδια μέλους του προεδρείου "Μας έχετε πρήξει τ' α@@@@@α" ,δείγμα γραφής για την εκ μέρους του προεδρείου αντιμετώπιση των προβλημάτων μας, άσχετα με την επακολουθήσασα συγνώμη.

η. Την απουσία εκδήλωσης κάθε ενέργειας από πλευράς του προεδρείου που ηγείσαι, για την αποδέσμευση του ενοικιαζόμενου γραφείου και μεταφορά του στις εγκαταστάσεις της ΛΑΦΡ(Υπάρχει το "δεδικασμένο" της Τρίπολης) με διπλό σκοπό, αφενός την οικονομία και μάλιστα υπό τις συνθήκες αυτές και αφετέρου την "ανακατάληψή" της μετά και την άλλη μία εις βάρος μας απόφαση του ΥΠΕΘΑ για σίτιση σ' αυτήν των αναπληρωτών δασκάλων και καθηγητών, χωρίς μάλιστα την καταβολή ανάλογων εισφορών και με προκλητική ορισμένες φορές εις βάρος συναδέλφων εε και εα συμπεριφορά.

Οι παραπάνω είναι μερικές μόνο από ένα πλήθος επισημάνσεων, που προς το παρόν στέλνουμε για να μη κουράσουμε και είναι στο χέρι σου να τις μελετήσεις με θετική ματιά και να τις αποδεχτείς σαν προτάσεις, οι οποίες θ’ αλλάξουν τον τρόπο λειτουργίας της ΕΑΑΣ και το σκοπό ύπαρξής της. Θέλουμε στο σημείο αυτό, να επισημάνουμε την παραίτηση από το ΔΣ της ΕΑΑΣ του μέλους της, Αντιστράτηγου ε.α. κ. Σταθόπουλου Βασιλείου, ο οποίος καταλογίζει με πρωτοφανείς εκφράσεις "...απροθυμία, διστακτικότητα, ευθυνοφοβία...ΔΣ απρόθυμο και δυσκίνητο το οποίο δεν μπορεί ή δεν θέλει..."την απόλυτη ευθύνη στο ΔΣ της ΕΑΑΣ και κατ' επέκταση και στο "δοτό" προεδρείο σου για την κατάντια μας, εκτός και αν εσύ δεν την αντιλαμβάνεσαι. Χαιρόμαστε γιατί έστω και καθυστερημένα "κάποιος" συγκινήθηκε και συμφωνεί μαζί μας σε όσα εδώ και πολύ καιρό και εμείς "προφητέψαμε", τον καλωσορίζουμε. Επιφυλασσόμενοι για παραπέρα ενέργειες, περιμένουμε την απάντησή σου.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

ΥΓ .Ευχόμαστε και ελπίζουμε κύριε Πρόεδρε να μην σε πειράξει ο ενικός με τον οποίο σου απευθύνουμε την επιστολή, άλλωστε μετά την αποστρατεία μας οι βαθμοί που «φέρουμε» δεν έχουν κανένα πλέον νόημα, ιδιαίτερα τώρα και μετά την συνταξιοδοτική μας εξαθλίωση για την οποία με "το έργο σας" εν μέρει ευθύνεστε και δεν αποτελούν λόγο ιεραρχικής εξάρτησης μεταξύ μας.






Parapona-Rodou

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *