ροή ειδήσεων

Πανελλήνια πατέντα στην Κρήτη - Η αεροπονία στην υπηρεσία του χασίς

Εντυπωσιασμένοι με την ... πρωτοποριακή πατέντα που σπάνια συναντά κανείς σε αντίστοιχες περιπτώσεις δηλώνουν ακόμα και οι αξιωματικοί του τμήματος.... Δίωξης Ναρκωτικών του Ηρακλείου που χειρίστηκαν την υπόθεση των Κουνάβων και τη σύλληψη δυο ανδρών για καλλιέργεια χασίς δια της ... αεροπονικής μεθόδου.

Τουλάχιστον στην Κρήτη πρόκειται για μια απο τις ελάχιστες περιπτώσεις που χρησιμοποιείται μια τέτοια πρωτοποριακή μέθοδος στην καλλιεργεια χασίς με τους δυο συλληφθέντες να χαρακτηρίζονται τουλάχιστον ... μερακλήδες αφού την πατέντα που είχαν στήσει θα ζήλευαν επιστήμονες του ... γεωπονικού κλάδου. Όπως διαπιστώθηκε από τις έρευνες οι δυο άνδρες είχαν στήσει ένα υπερεξοπλισμένο εργαστήριο αεροπονικής καλλιέργειας με όλα τα απαιτούμενα μέσα μεγαλώνοντας με αυτό τον τρόπο δενδρύλλια κάνναβης.
Το χρονικό

Οι δυο άνδρες 32 και 36 ετών συνελήφθησαν το πρωί της Τρίτης στους Κουνάβους για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, κατοχή ναρκωτικών ουσιών και κατοχή βεγγαλικών.
Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν έρευνες από αστυνομικούς, παρουσία δικαστικού λειτουργού στα σπίτια των δυο ανδρών καθώς και σε υπαίθριους χώρους της οικίας του 32χρονου.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών, εντοπίστηκαν μέσα σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο με εξαερισμό, χωρίς φυσικό φωτισμό και με έλεγχο υγρασίας: μία αυτοσχέδια κατασκευή (εργαστήριο) αποτελούμενη από δύο πλαστικούς σωλήνες, συνδεδεμένο με πλαστικό βαρέλι, όπου με την μέθοδο της αεροπονικής καλλιέργειας, καλλιεργούνταν επιμελώς επτά δενδρύλλια κάνναβης, πέντε φυτώρια κάνναβης σε χωριστές πλαστικές γλάστρες, μία κατασκευή για χρήση αεροπονικής καλλιέργειας (λάμπες αλογόνου, ρυθμιστές φωτισμού, ρυθμιστής ροής νερού κτλ) καθώς και πλήθος χημικών φαρμάκων και λιπασμάτων για καλλιέργεια φυτών, 607,9 γραμμάρια κάνναβης, πενήντα κροτίδες.

Τι είναι η αεροπονική καλλιέργεια

Η αεροπονική είναι μέθοδος που χρησιμοποιείται για να επιβιώνουν και να αναπαράγονται οργανισμοί με απουσία χώματος ή φωτός ... Η βασική αρχή της αεροπονίας είναι η ανάπτυξη φυτών που αιωρούνται σε κλειστό ή ημίκλειστο περιβάλλον ενώ οι ρίζες τους, όπως και το κατώτερο τμήμα των φυτών, ποτίζονται διά ψεκασμού από ένα υδατικό διάλειμμα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά ...
Στις αεροπονικές μεθόδους καλλιέργειας το θρεπτικό διάλυμα ψεκάζεται με ακροφύσια πάνω στο αναπτυσσόμενο μέσα σε κενά κυβώτια ή φυτοδοχεία ριζικό σύστημα, έτσι ώστε ο χώρος να είναι συνεχώς κορεσμένος σε υγρασία ...

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *