ροή ειδήσεων

Συνεχείς αφίξεις Ρομά στη Ρόδο!

Τις ελπίδες της στον τουρισμό στηρίζει η Ρόδος για να μπορέσει να αντισταθεί στην οικονομική κρίση και να επιβιώσει. Κι ενώ όλοι προετοιμάζονται για την υποδοχή των πρώτων τουριστών, στο νησί έχουν αφιχθεί οι πρώτοι …καιροσκόποι. Τσιγγάνοι και γύφτοι έχουν έλθει στο νησί κι άρχισαν να διαλέγουν τα πόστα όπου θα …εργασθούν ζητιανεύοντας.

Με τις πρώτες καλές μέρες της περασμένης εβδομάδας μικρά τσιγγανόπουλα ή γυφτάκια έκαναν την εμφάνιση τους στις καφετέριες του κέντρου κι άλλα σε περιοχές όπου συχνάζει αρκετός κόσμος. Ο τσιγγανομαχαλάς στο καρνάγιο έχει αύξηση κατοίκων και οι Ροδίτες άρχισαν και πάλι να γίνονται μάρτυρες των όσων γίνονται εκεί, από φωτιές καλωδίων και λάστιχων, μέχρι τρικούβερτα γλέντια, κόντρες αυτοκινήτων και μηχανακιών.

Οι κάτοικοι της περιοχής ζουν με τον φόβο των …γειτόνων τους, άρχισαν να κλειδοαμπαρώνονται και να διαμαρτύρονται. Και φυσικά έχει γίνει θέμα συζήτησης η παρέμβαση της αστυνομίας για τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού, μία ευαισθησία η οποία δεν έχει επιδειχθεί σε παρόμοιες περιπτώσεις άλλων πολιτών.
Το θέμα όμως αυτό δεν είναι περιορισμένο στην περιοχή του Κορακόνερου. Είναι θέμα όλου του νησιού, το οποίο ζει από τον τουρισμό και η παρουσία της πλειάδας επαιτών αλλοιώνει την εικόνα του. Το κράτος, δείχνοντας αδυναμία να τηρήσει τους νόμους, έχει χάσει την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Οι εξαγγελίες για την «κάθαρση» της περιοχής παραμένουν ανεκτέλεστες, το καρνάγιο δεν μπορεί να λειτουργήσει και όλοι διερωτώνται κάτω από ποιους νόμους διέπονται οι άνθρωποι αυτοί που δεν θέλουν να προσαρμοστούν στο κοινωνικό σύνολο όπου διαμένουν. Η Ρόδος έχει δεχθεί πολίτες από όλο τον κόσμο και τους έχει αγκαλιάσει, γιατί και οι ίδιοι έδειξαν διάθεση προσαρμογής στο τρόπο ζωής των κατοίκων.

Οι τσιγγάνοι, όμως, δεν θέλουν να προσαρμοστούν. Ακολουθούν τους δικούς τους νόμους, που στην ουσία είναι παράνομοι, χωρίς να μπορεί να παρεμβαίνει το κράτος. Ο οποιοσδήποτε πολίτης στήσει μία παράγκα σε δημόσιο ή ιδιωτικό οικόπεδο είναι βέβαιο ότι θα συλληφθεί και θα οδηγηθεί στα δικαστήρια. Οι όποιες δικαιολογίες για έλλειψη χρημάτων και στέγασης δεν πιάνουν τόπο. Για τους τσιγγάνους, όμως, δεν ισχύουν αυτά, με το κράτος να προσπαθεί να τους παραχωρήσει δημόσιο χώρο να στήσουν τα τσαντήρια τους.

Η κατάσταση δεν πάει άλλο, ο κόσμος της περιοχής έχει εξαντλήσει κάθε όριο ανοχής και ο κίνδυνος να επαναληφθούν τα όσα έγιναν στους Αγίους Αποστόλους πριν δύο χρόνια είναι εφικτός. Φυσικά αυτό δεν είναι λύση. Δεν μπορεί ο πολίτης να παίρνει το νόμο στα χέρια του. Οι κρατικοί φορείς οφείλουν να τηρήσουν τις εξαγγελίες και τους νόμους. Έτσι κι αλλιώς ένα «πρωτόκολλο κατεδάφισης» είναι, ας το υπογράψουν να τελειώνουμε…
gnominews.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος29/3/13 11:14

    ΝΑ ΒΑΛΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΑΦΤΙΣΑΝ ΡΟΔΙΤΕΣ ΔΡΟΜΟ!!!!!!!! ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙΩΣ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΤΖΑΜΠΑ ΜΕ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΕΜΑΘΑΝ ΝΑ ΖΟΥΝ ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΝΟΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 20.000 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΔΗΜΑΡΧΕ ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΠΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝ ΣΤΟ ΚΑΡΝΑΓΙΟ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος29/3/13 11:17

    Διώξτε τους επιτέλους!!!! Μέχρι και ξύλο φάγανε οι αστυνομικοί και δεν τους πείραξε κανεις! Τι θα γίνει πια;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος29/3/13 11:18

    tora pou kalokairiazei ti perimenete? an epitelous den kanoun kati oi arxes (leme tora mono telos eprepe na legonte ) den prokite na ala3ei tpt... sto telos tha tous kinigisoume monoi mas me oti ane3elekta apotelesmata mporei na exei o "oxlos"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος29/3/13 11:38

    ΣΣΣΣΣΣ. Κοιμούνται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος29/3/13 13:14

    να βαλουμε τα γυφτακια σε μια κλουβα και να τα πεταξουμε στο σπιτι του δημαρχου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος29/3/13 13:46

    Μάλλον γύφτοι είναι o δήμαρχος,o εισαγγελέας,o λιμενάρχης,o αστυνομικός διευθυντής και αυτοί που τους ανέχονται.δεν εξηγητε αλλιώς.αγία βαρβάρα κατάντησαν το νησί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος29/3/13 14:01

    Μα φυσικά κ αγκαλιάζουν τους ξένους από όλο τον κόσμο.Αλλά όχι αυτούς ακριβώς........τις τσέπες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος29/3/13 14:13

    Και πάλι 8. Δεν έχετε βαρεθεί να λέτε τα ίδια και τα ίδια. Ξυπνάτε ρε δεν πρόκειτε να γίνει τπτ δυστυχώς. Γαμώ το μπουρέλο το σπίτι του Κουσουρνά και όλων των εμπλεκόμενων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος29/3/13 15:48

    Έχετε δίκιο,δεν μπορεί από την μια να θέλουμε ποιοτικό τουρισμό και από την άλλη να έχουμε τους τσιγγάνους.
    Όσο γι'αυτους που χτύπησαν τον αστυνομικό οι 3 ήταν από το Τσαίρι.Δεν είδα όμως να γράφετε τίποτα γι'αυτους εκεί που πολλαπλασιάζονται με γοργούς ρυθμούς. Για να καταλάβω, μας πειράζει μόνο το ότι βρίσκονται στο καρακόνερο?Αν πάνε δηλαδή πιο κατω δεν τρέχει τίποτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος29/3/13 19:23

    Αυτοι δεν ειναι ρομα,ειναι βρομα#$&%$#

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος29/3/13 19:39

    ΕΠΙΤΕΛΟΣ ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟΘΣ ΚΑΙ ΜΑΖΕΨΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΥΣΟΥΡΝΑ ΜΑΖΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος29/3/13 21:13

    Στον διάβολο να πάνε!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *