ροή ειδήσεων

Κατηγορούμενος για κατάχρηση δημοσίου χρήματος ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ

Ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αθηνών άσκησε δίωξη για απιστία κατά του Τάκη Αθανασόπουλου, διευθύνοντα συμβούλου στη ΔΕΗ το 2007 και προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ για τις αποκρατικοποιήσεις, αλλά και των άλλων μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ.
Η υπόθεση αφορά την ...
ανάληψη κατασκευής μονάδας σταθμού ηλεκτροπαραγωγής στο Αλιβέρι Ευβοίας, αξίας 250 εκατ. ευρώ από τη ΜΕΤΚΑ του ομίλου Μυτηλιναίου και οι κατηγορίες εστιάζουν στο γεγονός οτι η ΔΕΗ υπέγραψε συμφωνία για πριμ επίσπευσης του έργου - το οποίο ήταν να ολοκληρωθεί το 2010 και ολοκληρώθηκε πέρυσι - ενώ γνώριζε οτι η έγκαιρη παράδοση δεν ήταν εφικτή λόγω του οτι στην τοποθεσία είχαν ανευρεθεί αρχαία.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, η ΔΕΗ υπέστη ζημιές ύψους 100 εκατ. ευρώ, εξαιτίας της καταβολής αποζημίωσης στην κατασκευαστική ΜΕΤΚΑ για την καθυστέρηση του έργου, και της ταυτόχρονης καταβολής του πριμ επιτάχυνσης ολοκλήρωσης του αγωγού φυσικού αερίου - η κατασκευή του οποίου είχε σταματήσει λόγω της μη αδειοδότησης από το υπουργείο Πολιτισμού - στη ΔΕΣΦΑ.

Το ενδιαφέρον σημείο της υπόθεσης είναι οτι ο Τάκης Αθανασόπουλος που ως διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ - τότε - κατηγορείται οτι τη ζημίωσε κάνοντας κατάχρηση δημοσίου χρήματος, σήμερα ως πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ καλείται να την αποκρατικοποιήσει δηλώνοντας μάλιστα οτι προτίθεται να το κάνει στην πιο συμφέρουσα - για την επιχείρηση προφανώς - τιμή.

Σημειώνεται, τέλος, ότι ο πρόεδρος της ΤΑΙΠΕΔ είναι σε αυτή τη θέση από τον Ιούλιο του 2012 και σε περίπτωση καταδίκης του έρχεται αντιμέτωπος με ποινές που φτάνουν την ισόβια κάθειρξη.
emea.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *