ροή ειδήσεων

Απίστευτες καταγγελίες για επιθέσεις και βιασμούς στις αφύλακτες φοιτητικές εστίες

Νύχτες τρόμου περνούν αρκετές φοιτήτριες στις αφύλακτες εστίες που διαμένουν, ωστόσο λίγες είναι οι κοπέλες που κινούνται νομικά και προχωρούν σε επώνυμες καταγγελίες, ειδικά σε υποθέσεις βιασμού...
Μία από αυτές είναι και η Μαρία Τσολακίδου, η οποία περιέγραψε στον «Τύπο της Κυριακής» την επίθεση που δέχτηκε: «Ήταν μεσημέρι όταν επέστρεφα στο δωμάτιό μου, έπειτα από μάθημα. Είχα δει ότι με ακολουθούσε κάποιος από τον δρόμο, αλλά δεν τον είδα να μπαίνει στις εστίες. Λίγη ώρα αργότερα άρχισε να χτυπάει επίμονα την πόρτα. Ανοιξα και προσπάθησε να μπει στο δωμάτιό μου. Τον έσπρωξα, άρχισα να φωνάζω κι ευτυχώς έφυγε», δήλωσε η άτυχη κοπέλα. Και συμπλήρωσε:

«Αμέσως πήγα στον θυρωρό να τον ενημερώσω για το περιστατικό και η απάντηση που πήρα ήταν ότι μάλλον ήταν κάποιος πρώην φίλος μου... Οταν ο θυρωρός κάνει σεξιστικά σχόλια, λέγοντάς μου ότι είμαι προκλητική, πώς να περιμένω διαφορετική αντίδραση από τους άλλους; Οταν μιλάμε για βιασμό, όλοι κοιτούν περίεργα το θύμα. Οι κατηγορίες πέφτουν στην κοπέλα. Ο αδερφός μου κίνησε όλες τις διαδικασίες και με πήγε στην Αστυνομία. Ημουν η δεύτερη κοπέλα μέσα σε πέντε χρόνια που έκανε καταγγελία για απόπειρα βιασμού».

Οσο για το εάν πιστεύει πως έπραξε σωστά καταγγέλλοντας την επίθεση, τονίζει: «Αν δεν σε ακουμπήσει ο άλλος, μπορεί να μη θεωρηθεί απόπειρα. Δεν πιστεύω ότι είμαι η δεύτερη φοιτήτρια που έχει δεχτεί επίθεση μέσα στις εστίες, αλλά είναι λογικό οι κοπέλες να φοβούνται. Οχι να πουν την ιστορία τους, αλλά τον κοινωνικό στιγματισμό που θα υποστούν».

Από την πλευρά της, η Ναταλία Χ. είδε τέσσερις άντρες με κουκούλες να τρέχουν καταπάνω της (ήταν με μία φίλη της) και τελικά να γλιτώνει στο πάρα πέντε. Οταν ενημέρωσαν τον φύλακα για το περιστατικό, εκείνος δήλωσε αναρμόδιος: «Εδώ όλοι γνωρίζουμε ο ένας τον άλλο. Δεν μπορώ να εκθέσω ούτε εμένα ούτε τους φίλους μου που έχουμε πέσει θύματα επιθέσεων. Δεν είναι πάντα εύκολο να κάνεις καταγγελία, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για περιπτώσεις απόπειρας ή ακόμα χειρότερα βιασμού».

Ο εύκολος στόχος

Οι φοιτήτριες αποτελούν εύκολο στόχο των επίδοξων δραστών στην Πανεπιστημιούπολη, η οποία έχει σχεδόν την ίδια έκταση με τον δήμο Καισαριανής και χαρακτηρίζεται από λιγοστούς φύλακες και ελλιπή φωτισμό. Πολλές είναι οι καταγγελίες στις αστυνομικές αρχές για διαρρήξεις, μόλις δύο αφορούν απόπειρα βιασμού, ενώ μία επώνυμη καταγγελία έχει γίνει από φοιτήτρια για βιασμό.

«Ο καθένας μπορεί να μπει στον χώρο. Τα βράδια βλέπεις νεαρούς που κάνουν χρήση ναρκωτικών, ακόμα και επιδειξίες. Πηγαίνουμε μία παρέα αγοριών, τις παίρνουμε και τις ξαναγυρνάμε. Δεν φοβάμαι για εμένα, αλλά δεν μπορώ να αφήσω τις κοπέλες μόνες τους να περπατούν μέσα στη νύχτα», αναφέρει ο Γιώργος που συνοδεύει πάντα τις φίλες του στην περιοχή.
iefimerida.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος17/3/13 12:49

    ωραιοι σαν ελληνες........ μπραβο και στον μαλακα αναρμοδιο φυλακα... αν δεν μπορει απλα ας φυγει..... ηλιθιε θα μπορουσε να ηταν η κορη σου...................

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *