ροή ειδήσεων

Κόβονται οι συντάξεις όσων δεν απογράφηκαν

Την άμεση αναστολή των συντάξεων στους μη απογραφέντες συνταξιούχους των ετών 2012 και 2013 ζητεί ο υπουργός Εργασίας, με κατεπείγουσα εγκύκλιο που απέστειλε προς τους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης και την ΗΔΙΚΑ...

Με την εγκύκλιο καλούνται παράλληλα οι διοικητές και πρόεδροι των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης να αποστείλουν έως την 12/4/2013 στην ΗΔΙΚΑ ΑΕ ηλεκτρονικό αρχείο με τον επικαιροποιημένο αριθμό των αναπόγραφων συνταξιούχων των ετών 2011, 2012 και 2013, το μηνιαίο ποσό σύνταξης αυτών και τις ημερομηνίες έναρξης αναστολής πληρωμής των αντίστοιχων συντάξεων.

Οι διοικητές των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης θα πρέπει επίσης να ενημερώσουν για τις ενέργειες που έχουν ήδη ξεκινήσει για την ανάκτηση των χρημάτων που έχουν δοθεί στους μη δικαιούχους καθώς για τα ποσά που έχουν ήδη επιστραφεί ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.

Βάσει της εγκυκλίου, προβλέπεται επίσης ότι εφόσον στη ροή δεδομένων που θα διενεργηθεί μεταξύ των Ταμείων, του Δημοσίου και της ΗΔΙΚΑ στις 10/04/2013, διαπιστωθούν κενοί ή άκυροι ΑΜΚΑ ή κενοί ή άκυροι ΑΦΜ των συνταξιούχων, θα ανασταλεί προσωρινά η σύνταξη που θα καταβληθεί κατά το μήνα αυτό. Σύμφωνα με τη εγκύκλιο, η σύνταξη επαναχορηγείται άμεσα με την κατάθεση του ελλείποντος στοιχείου στον αρμόδιο φορέα.

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *