ροή ειδήσεων

Ένας κοντός Ροδίτης που έγινε… γίγαντας

Με το τέρμα που σημείωσε το Σάββατο κόντρα στον Ηρακλή, όχι μόνο έδωσε μία σπουδαία εκτός έδρας νίκη στην ομάδα του, όχι μόνο την έφερε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας αλλά παρέμεινε και στην πρώτη τριάδα των σκόρερ...
της φετινής Football League, φτάνοντας τα έντεκα γκολ. Ο Μιχάλης Μανιάς, αποτελεί δικαιολογημένα ένα από τα πιο πολύ-συζητημένα ονόματα στο πρωτάθλημα, με τις μετοχές του να εκτοξεύονται στα ύψη και τους διοικούντες τον Απόλλωνα Σμύρνης να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση για το λαβράκι που έπιασαν πέρυσι το καλοκαίρι, από τον ΠΑΟ Ρουφ. Το pamesports αναλύει το προφίλ του 23χρονου επιθετικού, που μεγάλωσε έχοντας σαν ινδάλματά του τον Ντέμυ Νικολαϊδη και το φαινόμενο Ρονάλντο, που ονειρεύεται να παίξει στην Εθνική Ανδρών και να γνωρίσει από κοντά τον Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς.

Ένας κοντός Ροδίτης που έγινε… γίγαντας

Γεννημένος και μεγαλωμένος στη Ρόδο, από πολύ μικρή ηλικία ο Μιχάλης κατάλαβε πως το ποδόσφαιρο θα είναι γι΄ αυτόν κάτι παραπάνω από μία ασχολία για τις ελεύθερες ώρες του. Σε ηλικία έξι ετών ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με την μπάλα και φορώντας τη φανέλα του Σταυρού Καλυφίων, έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην τοπική ομάδα της περιοχής του. Η θέση που συνήθιζε να παίζει ήταν αυτή του 10αριου, αφού το ύψος του δεν τον βοηθούσε ιδιαίτερα για κάποια άλλη θέση στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ερμής και ο Απόλλων Καλυθίων ήταν οι επόμενοι σταθμοί του, με τη θέση του 10αριου να μην αλλάζει. Αν και γενικά τα σωματικά του προσόντα δεν αποτελούσαν το δυνατό του χαρτί, η τρίτη τάξη του Λυκείου ήρθε ως δια μαγείας για να δώσει λύση στο πρόβλημα αυτό. Μέσα σε μία χρονιά ο 17χρονος τότε Μιχάλης, έφυγε από το γκρουπ των κοντών και με τους 20 πόντους που πήρε μέσα σε λίγους μήνες, μετατράπηκε στον γίγαντα του σχολείου του. Από εκεί που με το ζόρι έφτανε το 1,70, βρέθηκε να έχει ύψος κοντά στο 1,90 και πλέον να αποτελεί έναν από τους πιο ανεπτυγμένους παίκτες του Απόλλωνα. Όσοι τον ρωτάνε να δώσει κάποια εξήγηση για το ύψος που πήρε, αρκείται απλά στο να τους πει πως ήρθε απότομα και χωρίς να το καταλάβει.

Μάθε παιδί μου γράμματα και γίνε γυμναστής…

Σε αντίθεση με άλλους παίκτες της ηλικίας του, που είτε έχουν παρατήσει τις σχολές τους είτε δεν κατάφεραν να τελειώσουν ποτέ το λύκειο, ο Μιχάλης συνεχίζει κανονικά τις σπουδές του και εκτός απρόοπτου ετοιμάζεται σε λίγους μήνες για το πτυχίο του. Η αγάπη του για τον αθλητισμό και τη γυμναστική τον έσπρωξαν στο να δηλώσει τη σχολή των ΤΕΦΑΑ στην Αθήνα, στην οποία και πέρασε με μεγάλη άνεση. Τα δέκα μαθήματα που χρωστάει, είναι το τελευταίο εμπόδιο για το πολυπόθητο πτυχίο του, το οποίο θέλει σαν τρελός να πάρει αφού ξέρει πως το ποδόσφαιρο κάποια στιγμή θα αποτελέσει παρελθόν. Μέτριος προς καλός μαθητής στο σχολείο, ήξερε από την αρχή πως θα έχει τη στήριξη των γονιών του, στην απόφασή του να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο. Ο μπαμπάς Παύλος και η μαμά Τασούλα, ήταν πάντα εκεί για να τον στηρίξουν και να τον συμβουλεύσουν, αν και ο ίδιος ήταν πάντα πιο ώριμος και σοβαρός από την ηλικία του.

Η εξαιρετική χρονιά στον Απόλλωνα, το όνειρο της Εθνικής και η σκέψη του εξωτερικού

Ερχόμενος το καλοκαίρι του 2012 στον Απόλλωνα Σμύρνης, ναι μεν ήξερε ότι θα πάρει κάποιες ευκαιρίες για να δείξει το ταλέντο του και τις ικανότητές του, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν περίμενε να γίνει πρώτος σκόρερ της ομάδας με 11 γκολ και να αποτελέσει βασικό και αναντικατάστατο κομμάτι της, στη μάχη της ανόδου. Οι άνθρωποι πάντως της Ελαφράς Ταξιαρχίας ήταν κάτι παραπάνω από σίγουροι για τον Μιχάλη, αφού με το που ενημερώθηκαν για το διαζύγιό του από τον ΠΑΟ Ρουφ, τον κάλεσαν αμέσως στα γραφεία για να υπογράψει, θέλοντας να κλείσουν πρώτοι το λαχείο που είχαν ανακαλύψει. Το γεγονός ότι λόγω της οικονομικής κρίσης, οι ομάδες στράφηκαν σε πολλούς νεαρούς παίκτες, είναι σύμφωνα με τον 23χρονο επιθετικό το σημείο…. κλειδί στη φετινή χρονιά που διανύουμε, αφού διαφορετικά κανείς δεν θα ήταν σίγουρος για το αν θα τους δινόταν αυτή η ευκαιρία. Το εξωτερικό είναι μία σκέψη που υπάρχει στο μυαλό του, ωστόσο δεν αποτελεί προτεραιότητα. Αυτό που όμως αποτελεί πρώτη σκέψη του, είναι η Εθνική ομάδα, με τον ίδιο να γνωρίζει πολύ καλά τις δυσκολίες και τις απαιτήσεις που έχει μία κλήση στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Ο ίδιος πάντως, έχει όλη την υπομονή που χρειάζεται για να παλέψει για το όνειρο αυτό. Το μόνο που θέλει είναι να έχει την υγεία του, να συνεχίσει να σκοράρει και να γίνεται σε κάθε ματς και καλύτερος. Από κει και μετά, ότι είναι να έρθει… θα έρθει.

Η αφίσα του Ντέμυ, η γνωριμία με τον Ιμπραϊμοβιτς και το φαινόμενο

Ανήκει στη γενιά των ποδοσφαιριστών που μεγάλωσαν βλέποντας τον Ντέμυ Νικολαϊδη να μεγαλουργεί με τη φανέλα της ΑΕΚ και τον Ρονάλντο να εντυπωσιάζει όλο τον κόσμο με τις περίτεχνες ενέργειές του. Δύο τεράστιες αφίσες των παικτών αυτών, κοσμούσαν μέχρι πριν από λίγα χρόνια το δωμάτιο του Μιχάλη, με τον ίδιο να πιστεύει πως δύσκολα θα περάσουν ξανά τέτοιοι παίκτες από την Ελλάδα και τον κόσμο. Ο πρώην παίκτης της Ένωσης αλλά και το φαινόμενο Ρονάλντο, μύησαν τον 23χρονο επιθετικό στο ποδόσφαιρο, ενώ ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς του έδωσε έναν πολύ σοβαρό λόγο να θέλει να ταξιδέψει στη Γαλλία προκειμένου να τον γνωρίσει από κοντά. Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους αποτελούν δύο πολύ μεγάλα σχολεία για κάθε ποδοσφαιριστή και ο επιθετικός του Απόλλωνα δεν θα μπορούσε παρά να είναι φανατικός οπαδός των δύο αυτών συλλόγων. Το γήπεδο στο οποίο θα ήθελε να αγωνιστεί έστω και για λίγα λεπτά είναι το Καμπ Νου, ενώ ιδανικός προπονητής για να τον καθοδηγεί θα ήταν ο Ζοσέ Μουρίνιο.

Πείσμα που σκάει γάιδαρο και δυνατές κόρνες

Όσοι τον ξέρουν, μιλούν για ένα παιδί πολύ χαμηλών τόνων, που σπάνια θα χάσει την ψυχραιμία του και την υπομονή του και σχεδόν πάντα θα δείξει προθυμία για να βοηθήσει όποιον το έχει ανάγκη. Ωστόσο αν κάποιος θελήσει να τεστάρει τις αντοχές του και να δει πότε θα χάσει την υπομονή και την ηρεμία του, ας τον βάλει να οδηγήσει σε δρόμο με ασφυκτική κίνηση. Σε αυτή την περίπτωση η ευγένεια πάει περίπατο και τα δυνατά κορναρίσματα έχουν την τιμητική τους. Άλλωστε και ο ίδιος έχει παραδεχτεί πως η πιο κακιά συνήθεια που έχει, είναι να εκνευρίζεται εύκολα στο δρόμο και να κορνάρει με επιμονή, μέχρι να κινηθεί κάποιο αυτοκίνητο. Το πείσμα και η ισχυρογνωμοσύνη του, είναι δύο αρνητικά στοιχεία στο χαρακτήρα του που θα ήθελε να αλλάξει και να διορθώσει, ενώ αυτό που θα ήθελε να κρατήσει μέχρι να φτάσει σε μεγάλη ηλικία, είναι ο υγιεινός τρόπος ζωής που ακολουθεί. Σωστή διατροφή, πολύ γυμναστική, ελάχιστο αλκοόλ και ακόμα πιο λίγες παρασπονδίες, είναι το σήμα κατατεθέν του 23χρονου επιθετικού, με τον ίδιο να θέλει να πιστεύει πως όλα αυτά θα τον βοηθήσουν να συνεχίσει να παίζει μπάλα ακόμα και μετά τα 35 του χρόνια!

Η εκμετάλλευση της αδερφής Βάσιας και οι περιπέτειες με τον Ατζελίνα Τζολί

Μπορεί οι υποχρεώσεις του με τον Απόλλωνα Σμύρνης αλλά και τα μαθήματα της σχολής του, να μην του επιτρέπουν να έχει πολύ ελεύθερο χρόνο, ωστόσο όσο χρόνο βρει τον εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο. Παρέα με φίλους, θα προτιμήσει να κάτσει σπίτι και να δει ένα dvd με τον Αντζελίνα Τζολί να πρωταγωνιστεί και τον ίδιο να φαντάζεται πως είναι παρτενέρ της. Ο Τζέισον Στέιθαν, είναι ο αγαπημένος του ηθοποιός, ενώ αν θελήσει να δείξει τις προπονητικές του ικανότητες, θα επιδοθεί σε έναν αγώνα pro manager με τους κολλητούς του, δείχνοντας πως κρύβει μέσα του έναν νέο Μουρίνιο. Αν πάλι θέλει να χαλαρώσει, η ελληνική μουσική είναι το φάρμακό του, ακούγοντας κυριολεκτικά τα πάντα. Από έντεχνο και ροκ, μέχρι λαϊκά και pop εμπορικά κομμάτια. Η μουσική συλλογή του περιλαμβάνει τραγούδια από τον Μητροπάνο και τους Πυξ Λαξ, ενώ κάπου εκεί ανάμεσα θα βρεθεί και η Πάολα με τον Κιάμο, αλλά και ο Χατζηγιάννης με τον Ρέμο. Όποιος βρεθεί στο σπίτι του, σίγουρα δεν θα βαρεθεί από τις μουσικές επιλογές του, ενώ σχεδόν πάντα θα υπάρχει και έτοιμο σπιτικό φαγητό. Το ρόλο της κυρίας του σπιτιού, τον έχει αναλάβει η αδερφή του Βάσια, με την οποία μένουν μαζί και όλα περνούν από τα δικά της χέρια. Η 20χρονη φοιτήτρια έχει αναλάβει εξολοκλήρου τις δουλειές του σπιτιού, με τον Μιχάλη να αρκείται απλά και μόνο σε κανένα πιάτο φαΐ, με την προϋπόθεση όμως να μην πλύνει μετά τα πιάτα…
pamesports.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος25/3/13 23:58

    bravo re ksaderfaki,kane to xwrio mas perifano..na lene oti to paidi apo ths kalythies exei xryso podi...se kamaronoume oloi!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *