ροή ειδήσεων

ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΣ: Προκαλεί προβλήματα στην υγεία μας

Την Κυριακή στις 3.00 τα ξημερώματα η ώρα αλλάζει και καλωσορίζουμε το καλοκαίρι. Τα ρολόγια πάνε μία ώρα μπροστά, χάνοντας ουσιαστικά μία ώρα ύπνου....
Έρευνα του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα αναφέρει πως μπορεί αυτή η μία ώρα να επηρεάσει αρνητικά τον οργανισμό και την υγεία μας.

Συγκεκριμένα, τις δύο πρώτες ημέρες μετά την αλλαγή αυξάνονται οι πιθανότητες εκδήλωσης καρδιακού επεισοδίου κατά 10%.

Η πρώτη Δευτέρα και Τρίτη μετά την αλλαγή ώρας είναι οι πιο επικίνδυνες για την εκδήλωση προβλημάτων καρδιάς αναφέρεται στην μελέτη, κάτι που δεν ισχύει τον Οκτώβριο όταν και πάλι αλλάζει η ώρα, με τον κίνδυνο εκδήλωσης καρδιακού επεισοδίου να μειώνεται κατά 10%.

Ο Δρ. Ξαϊογιόνκ Γιανγκ (Dr. Xiaoyong Yang), βοηθός καθηγητή Συγκριτικής Ιατρικής, Κυτταρικής και Μοριακής Φυσιολογίας στο Πανεπιστήμιο Γέιλ, θεωρεί ότι οποιαδήποτε διαταραχή των ρυθμών αυτών μπορεί να προκαλέσει ένα φάσμα ασθενειών (διαβήτη, παχυσαρκία, καρδιακές παθήσεις, γήρανση κ.ά.).

Επίσης, ο Γιονγκ Ζου (Yong Zhu), αναπληρωτής καθηγητής επιδημιολογίας και δημόσιας υγείας στο Γέιλ, υποστηρίζει σε σχετική έρευνά του ότι αυτή η μία ώρα αλλαγής, όταν αλλάζει το πρόγραμμα εργασίας ή ύπνου μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου.

Πάντως και οι δύο συμφωνούν ότι αλλαγή της ώρας μπορεί να επηρεάσει σημαντικά μόνο εκείνους που υποφέρουν ήδη από παθήσεις όπως κατάθλιψη ή καρδιακά νοσήματα.

"Γενικά οι φυσιολογικοί άνθρωποι δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα. Σε δύο τρεις ημέρες ο οργανισμός προσαρμόζεται στην αλλαγή της ώρας αρκεί να μην διαταραχθεί σημαντικά το πρόγραμμα του ύπνου τους" προσθέτει ο Γιανγκ.
radar

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *