ροή ειδήσεων

Το νοσοκομείο διαψεύδει δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας

Το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου διαψεύδει ρητά και κατηγορηματικά την εικόνα ένδειας και απαξίωσης του, όπως αυτή επιχειρείται να παρουσιασθεί μέσα από σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα εβδομαδιαίας τοπικής εφημερίδας... και το οποίο δημοσίευμα εξάγει συμπεράσματα αναληθή και παραπλανητικά, που αδικούν την προσφορά και το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών του αλλά και την συνολική προσπάθεια που καταβάλλεται από το έμψυχο δυναμικό του.

Η αλήθεια είναι η εξής:

1) Στο Ταμείο του Νοσοκομείου υπάρχει αυτή τη στιγμή χρηματικό απόθεμα περίπου 13 εκατομμυρίων ευρώ, από τη χρηματοδότηση και τις επιχορηγήσεις του κράτους. Συνεπώς χρήματα διαθέσιμα υπάρχουν για τις κάθε είδους προμήθειες .

2) Το Νοσοκομείο προμηθεύεται οπωρολαχανικά και κρέατα από προμηθευτές που έχουν αναδειχθεί κατόπιν διαγωνισμών και η ροή στις προμήθειες αυτών των ειδών είναι κανονική και χωρίς πρόβλημα από την αρχή του έτους.

3) Τα τρόφιμα το κρέας και τα οπωρολαχανικά , πριν παραληφθούν από την αρμόδια αποθήκη, ελέγχει για την ποιότητα και την ποσότητα και ακολούθως παραλαμβάνει, ειδική επιτροπή στην οποία συμμετέχουν γιατροί. Συνεπώς, δεν υπάρχει περίπτωση να παραληφθούν κακής ποιότητας ή ακατάλληλα τρόφιμα, ούτε εμείς είμαστε τόσο ανεύθυνοι ώστε ως άλλοι ρακοσυλλέκτες να μαζεύουμε σάπια λαχανικά για το φαγητό των ασθενών !!!

4) Πολίτες ή οργανώσεις οι οποίοι προτίθενται να μας προσφέρουν υγειονομικό υλικό, τρόφιμα ή μηχανήματα, ενθαρρύνονται από πλευράς μας να πράξουν ανεξαρτήτως των αναγκών μας, αφού με αυτό τον τρόπο, στη λειτουργία του μοναδικού μας νοσηλευτικού ιδρύματος καθίσταται συμμέτοχος και συμπαραστάτης η κοινωνία του νησιού και ενθαρρύνεται ο εθελοντισμός .

5) Η περίπτωση, η οποία αναφέρεται στο <<ρεπορτάζ>> της εφημερίδας, στην πραγματικότητα έχει ως εξής:

Ο παραγωγός εξ Αφάντου κ. Σταμάτης Στεργαλλάς φίλος του Νοσοκομείου μας και από κοινωνική ευαισθησία κινούμενος, απευθύνθηκε στο ιατρό μας, Δ/ντη Χειρουργικής κ. Εμμανουήλ Καράλλα, και προσφέρθηκε να μας δωρίζει τα προϊόντα του τα οποία δεν θα έχουν πωληθεί , άρα θα του έχουν μείνει, το Σάββατο στη Λαϊκή Αγορά`. Ο ιατρός αφού εξασφάλισε την έγκριση της Διοίκησης του Νοσοκομείου για την αποδοχή της δωρεάς, παρέλαβε, αφού προηγουμένως ήλεγξε, τα προϊόντα ( λαχανικά) κι φρόντισε για τη μεταφορά τους και παραλαβή από την επιτροπή και την αποθήκη του Νοσοκομείου. Αυτό έγινε δύο φορές, μια προ 15νθημέρου και μια το προηγούμενο Σάββατο, όλα δε τα προϊόντα ήταν φρεσκότατα και άριστης ποιότητας.

6) Όταν στο τέλος του παρελθόντος έτους , λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων και όχι λόγω έλλειψης κρατικών χρημάτων, αντιμετωπίσαμε κάποια προβλήματα στις κάθε είδους προμήθειες, ο ίδιος ο Διοικητής το δήλωσε δημόσια , όπως ο ίδιος τώρα δηλώνει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην προμήθεια οπωρολαχανικών . Συνεπώς, η δημιουργία ψευδών εντυπώσεων στους πολίτες με τη άκριτη αποδοχή αστήρικτων φημολογιών , χωρίς διασταύρωση , όχι μόνο δεν συνεισφέρει στην ενημέρωση αλλά τουναντίον πλήττει τα καλώς νοούμενα συμφέροντα αυτού του τόπου, δημιουργεί σύγχυση στους πολίτες και απαξιώνει τη συλλογική και πολλές φορές υπεράνθρωπη προσπάθεια που γίνεται ώστε να διατηρούμε σε ψηλά επίπεδα τη παροχή των υπηρεσιών μας .

Από τα προαναφερθέντα προκύπτει ποια είναι η αλήθεια και ποιά όχι. Ο τόπος μας, στις δύσκολες αυτές μέρες που περνά η χώρα, χρειάζεται τη στήριξη όλων μας και όχι την ανέξοδη κριτική ή την υπονόμευση, το ίδιο δε χρειάζεται και το μοναδικό μας νοσοκομείο .

Τέλος καθιστούμε σαφές ότι εφεξής θα απαντούμε και δια της δικαστικής οδού σε κάθε αναληθή ή διαστρεβλωμένη πληροφορία η οποία θα εμβάλλει σε ανησυχία τους πολίτες και θα είναι δυσφημιστική για το νοσοκομείο μας.

Με τη σύμφωνη γνώμη όλων των Υπηρεσιών

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος4/3/13 21:18

    Τι λέτε ρε? δλδ με λίγα λόγια λέτε ότι το νοσοκομείο δεν έχει ελλείψεις και ότι όλα δουλεύουν κανονικά.
    Ευτυχώς που μας έδωσε ο θεός ματια και αυτιά για να βλέπουμε και να ακούμε.
    Οποιος δεν έχει τίποτα να φοβηθεί και έχει το κούτελο του καθαρό, δεν απειλεί τους πάντες με μηνύσεις και δίωξης K. Παπανικόλα και όλο το ΔΣ.
    Εκτος και αν θεωρείτε ότι είναι ψέματα όλος αυτός ο ντόρος που είχατε κάνει για τις εκκλήσεις προς του πολίτες να φέρουν αναλώσιμα και τρόφιμα.
    Αλλα με απόθεμα 13 εκατομμυρίων ευρώ και απ την άλλη να κλαίγεστε....κάτι άλλο μου βρωμάει εδώ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος5/3/13 14:10

    Αν είναι έτσι, τότε ΓΙΑΤΙ κύριε Παπανικόλα, όταν ήρθα στην παιδιατρική κλινική την περασμένη εβδομάδα για πραγματοποίηση εμβολίου,
    1)ΔΕΝ υπήρχε εξεταστικό χαρτί πάνω στο κρεβάτι ( και αλλάζανε πικέ κουβέρτες σε κάθε εξέταση στο εξεταστήριο)?
    2)ΨΑΧΝΑΜΕ όλο τον όροφο να βρούμε μια βελόνα 21G πράσινη(παιδιατρική) και αναγκαστήκαμε να κάνουμε το εμβόλιο με μια βελόνα ίδια με αυτή που χρησιμοποιούμε για ενηλίκους (και το βρέφος κόντεψε να σκάσει από το κλάμα)?
    3)Όταν ρώτησα αν έχουν ελλείψεις οι γιατροί μου είπαν ότι δεν διαθέτουν, εκτός από τα παραπάνω και πεταλούδες λήψεως αίματος πράσινες παιδιατρικές και κατά συνέπεια χρησιμοποιούν αυτές για ενηλίκους? (λες και έχουν τα παιδιά και τα βρέφη το ίδιο διαμέτρημα φλέβας με εμάς).
    Αν διαθέτετε τέτοιο απόθεμα, τότε γιατί δεν έχετε αυτά τα αναλώσιμα, που στο κάτω κάτω οι τιμές τέτοιων υλικών από τις αποθήκες δεν είναι ακριβές. Π.χ. τα 100 τεμ. πεταλούδες στοιχίζουν 7 ευρω (μετά από μια έρευνα αγοράς).
    Το θέμα μάλλον βρωμάει πολύ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος6/3/13 07:00

      Όχι φιλε μου κανεις τεράστιο λάθος....7 ευρώ έχουν εάν τα πάρεις εσύ ως ιδιώτης. Εάν όμως τα πάρει το νοσοκομείο το τιμολόγιο θα γραφει 70 ευρώ.
      Αυτό βεβαια είναι δουλειά του ΣΔΟΕ να τους τα κάνει φύλλο και φτερό στο τμήμα προμηθειών για τυχόν φαινόμενα υπερτιμολογήσεων στα αναλώσιμα, τρόφιμα, και αναθέσεων έργου σε εταιρίες - εργολάβους.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος20/3/14 00:52

    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΑΖΙ...ΜΠΙΖΝΕΣ....ΑΧ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΑΤΕ ΠΟΣΟΙ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΕΦΑΓΑΝ...ΚΑΙ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ....ΤΟ ΔΙΕΛΥΣΑΝ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *