ροή ειδήσεων

Έρχεται νέο χαράτσι στα αυτοκίνητα;

Μετά την επιβολή βαριάς φορολογίας στα ακίνητα αλλαγές έρχονται και στον τρόπο φορολόγησης των ΙΧ. Μέχρι τώρα ο τρόπος φορολόγησης ήταν άμεσα εξαρτημένος από τον κυβισμό του κινητήρα. Σύμφωνα με το νέο σχέδιο...

του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη οι φόροι που αναλογούν στα οχήματα θα υπολογίζονται με βάση την εργοστασιακή τους αξία και όχι με βάση τα κυβικά.

Αυτό έχει ως συνέπεια ακόμα και αυτοκίνητα μικρού ή μεσαίου κυβισμού να φορολογούνται με υψηλότερους συντελεστές, οι οποίοι έχουν να κάνουν καθαρά με την εργοστασιακή τους αξία. Συγκεκριμένα, "οικολογικά" οχήματα, όπως υβριδικά, ηλεκτρικά, υγραερίου και πετρελαίου αναμένεται να έχουν υψηλή φορολόγηση, καθώς το κόστος απόκτησής τους είναι αρκετά μεγάλο, λαμβάνοντας υπόψη τις καινοτόμες τεχνολογίες που ενσωματώνουν για χάρη της οικονομίας και της προστασίας του περιβάλλοντος, σύμφωνα με την εφημερίδα "Δημοκρατία".

Το παραπάνω μέτρο προβλέπεται να επηρεάσει την αγορά αυτοκινήτων με τον εξής τρόπο: Ευνοημένες θα είναι οι εταιρίες που διατηρούν αντιπροσωπίες στη χώρας μας σε σχέση με τους τοπικούς εμπόρους-εισαγωγείς Ι.Χ. Οι μικρότεροι πωλητές δεν μπορούν να αναπροσαρμόσουν τις τιμές τους καθώς αυτές είναι ήδη επιβαρυμένες από φόρους και το κέρδος τους ελάχιστο. Αντίθετα οι πολυεθνικές εταιρίες έχουν το περιθώριο να τις μειώσουν με συνέπεια να είναι οι κερδισμένες στην αγορά, με τους τοπικούς εμπόρους να μην μπορούν να ανταποκριθούν στον ανταγωνισμό.

Το συγκεκριμένο σχέδιο αναμένεται να φέρει μεγάλες αλλαγές στον κλάδο και να επηρεάσει και το μέτρο της απόσυρσης, το οποίο θα πρέπει αναγκαστικά να τροποποιηθεί.


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος16/3/13 21:41

    Μπράβο πανέξυπνο δηλαδή θα αγοράζω ένα αυτοκίνητο 1600 κ.ε. και θα του βάζω κινητήρα 3500 κ.ε. αλλά θα φορολογούμε για 1600 κ.ε. γιατί αυτή θα είναι η εργοστασιακή αξία του αυτοκινήτου. Ακόμα απορείτε γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, οι άνθρωποι είναι ανίκανοι δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Κάθονται όλη μέρα και σκέφτονται κάτι τέτοιες ηλίθιες ιδέες μόνο και μόνο για να δείξουν ότι κάτι κάνουν και για να δικαιολογήσουν τον μισθό τους(λέμε τώρα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *