ροή ειδήσεων

Τι θα συνέβαινε στην Ελλάδα;

Υποθέτουμε ότι το Σάββατο ξημέρωνε με την ίδια απόφαση, το «κούρεμα» των καταθέσεων, να ισχύει και για την Ελλάδα....

Ο Σαμαράς θα δήλωνε ότι επρόκειτο για μία αναγκαία απόφαση, οδυνηρή μεν, αλλά εξασφαλίζει τη διάσωση των τραπεζών και ...
τη χρηματοδότηση της πορείας προς την ανάπτυξη. «Είναι ένα μέτρο σκληρό και άδικο, αλλά λύνει μια για πάντα το πρόβλημα του τραπεζικού συστήματος. Και οι επενδύσεις χρειάζονται τράπεζες που στέκονται στα πόδια τους». Ο Στουρνάρας θα λέει ότι τον συνεχάρησαν. Περίπου το ίδιο θα πει και ο Βενιζέλος. «Αυτό το κόστος που υφίσταται τώρα ο Έλληνας καταθέτης, αυτή η ύστατη θυσία του ελληνικού λαού, θα αποτιμηθεί θετικά από στη νέα ιστορική αφήγηση που αρχίζει τώρα να ξετυλίγεται, με ακροατήριο τις γενιές που έρχονται». Η ΔΗΜΑΡ θα έπαιρνε αποστάσεις, πιθανότατα θα το απέρριπτε επειδή «αυτό το μέτρο αποτυπώνει μία οπτική που δεν συμβαδίζει με την προοδευτική προσέγγιση του κόμματος».

Ο Τσίπρας θα έβγαζε λόγο επάνω σε ΑΤΜ. «Αυτή η ληστρική επίθεση εις βάρους του μόχθου μιας ζωής, των αποταμιεύσεων του ελληνικού λαού, δεν θα μείνει αναπάντητη από την κυβέρνηση της Αριστεράς». Ο Αλαβάνος θα έλεγε ότι αν είχαμε γυρίσει στη δραχμή θα είχαμε και καταθέσεις και ανάπτυξη και επανάσταση.

Ο Καμμένος θα έβαζε τον Χαϊκάλη να παίξει τη Μήδεια. Το ΚΚΕ θα καλούσε σε επίσημη έναρξη της επανάστασης, ενώ οι άλλοι θα απαιτούσαν να κουρευτούν μόνο οι καταθέσεις αλλοδαπών.

Στα σοβαρά, τώρα. Αν αυτό που συνέβη στην Κύπρο «έσκαγε» εδώ, πιθανότατα θα είχαμε νεκρούς, από το πρωί του Σαββάτου. Σπασμένες τράπεζες, οδομαχίες και πλήρη κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος - ποιος θα άφηνε τα λεφτά του στην τράπεζα; Επίσης, θα ήταν ανέφικτο να σταθεί η κυβέρνηση. Πιθανότατα ο πρωθυπουργός θα αδυνατούσε να επιστρέψει στη χώρα.

Όχι πως αποκλείονται, αντίστοιχα, έκτροπα στην Κύπρο. Απλώς εκεί είναι τα πράγματα πιο μαζεμένα και ελεγχόμενα. Και τα έκτροπα δεν έχουν να κάνουν μόνο με όσα συμβαίνουν στους δρόμους. Η απόφαση αυτή δεν αποκλείεται να δημιουργήσει μεγάλη ανασφάλεια σε πολλούς περισσότερους από τους Κύπριους καταθέτες. Είναι πιθανό, σήμερα, αρκετοί Ισπανοί να κάνουν διάφορες σκέψεις.
protagon.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *