ροή ειδήσεων

ΕΣΕΕ: Σε πτώση οι τιμές των σαρακοστιανών

Μειωμένες σε σχέση με πέρυσι παρουσιάζονται οι τιμές των ψαρικών και θαλασσινών, για το σαρακοστιανό τραπέζι, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από την αγορά...

Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, τα περισσότερα προϊόντα εμφανίζουν κατακόρυφη πτώση, η οποία μεσοσταθμικά κυμαίνεται στο 23% σε σύγκριση με τη περυσινή χρονιά.

Ειδικότερα, τα καλαμάρια είναι μειωμένα κατά 15% το κιλό (φρέσκα και κατεψυγμένα), η τιμή του φρέσκου χταποδιού καταγράφει πτώση 24%, οι κατεψυγμένες γαρίδες υποχωρούν, επίσης, σε ένα ποσοστό του 25%, ενώ και τα μύδια είναι φθηνότερα κατά 17%.

Όσον αφορά στα λοιπά προϊόντα που πλαισιώνουν το σαρακοστιανό τραπέζι, όπως η λαγάνα, οι ελιές, ο ταραμάς, το τουρσί, ο χαλβάς αλλά και τα κονσερβοποιημένα προϊόντα, οι μεταβολές των τιμών τους μπορούν να θεωρηθούν ως οριακές, καθώς κινούνται, λίγο ως πολύ, στα περυσινά επίπεδα, χωρίς να προκαλούν επιπλέον επιβάρυνση στο καταναλωτικό κοινό (ακολουθεί σχετικός πίνακας με τη μεταβολή της τιμής των προαναφερθέντων προϊόντων, για τα έτη 2013 και 2012).

Επίσης, σύμφωνα την ΕΣΕΕ, η Καθαρά Δευτέρα δεν περιλαμβάνεται στις εξαιρέσιμες εορτές (υποχρεωτικές αργίες) και όσα εμπορικά καταστήματα οπουδήποτε στην επικράτεια επιλέξουν να λειτουργήσουν, θα ανοίξουν νόμιμα.

Κατά συνέπεια, η Καθαρά Δευτέρα είναι εργάσιμη ημέρα για τον ιδιωτικό τομέα και η λειτουργία των καταστημάτων κατά την ημέρα αυτή στο καθορισμένο πλαίσιο ωραρίου είναι ελεύθερη, εάν και εφόσον το επιθυμεί ο κάθε έμπορος.

Η ΕΣΕΕ εφιστά την προσοχή των εμπόρων στην ποιότητα των προϊόντων και υπενθυμίζει ότι προέχει η ασφάλεια των καταναλωτών.

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *