ροή ειδήσεων

Σε θολά νερά το αγροτικό e-shop

Δεν προκάλεσε έκπληξη η είδηση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων, πως 37.000 ξένοι χρήστες από 145 χώρες αναζήτησαν την τελευταία τριετία ελληνικά προϊόντα κι ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις, από το διαδικτυακό κόμβο του ΠΣΕ...

Στην πρώτη δεκάδα ήταν: ΗΠΑ, Βρετανία, Κίνα, Γερμανία, Κύπρος, Βουλγαρία, Ινδία, Ιταλία, Τουρκία και Γαλλία. Παρ' όλο που θα μπορούσαν να είναι πολύ περισσότεροι οι χρήστες, παραμένει αξιοσημείωτο γεγονός ότι καταγράφτηκαν 1.370.000 αναζητήσεις από το δικτυακό τόπο www.pse.gr, από τις ΗΠΑ ώς το Τατζικιστάν και την Τανζανία.

Ο κόσμος του Διαδικτύου είναι η τεράστια εικονική αγορά, που διαμορφώνεται. Ολοι αναζητούν τρόπους για να κυνηγήσουν πελάτες, μέσω Διαδικτύου, που θ' αγοράσουν προϊόντα, τα οποία προέρχονται, αντί από πάγκους λαϊκών αγορών, ράφια σουπερμάρκετ, μεγάλες αλυσίδες τροφίμων, απ' ευθείας από το Διαδίκτυο.

Σ' αυτόν τον τομέα έχουν αρχίσει δειλά δειλά ν' αναπτύσσουν επιχειρηματική δραστηριότητα και αγροτικοί διαδικτυακοί κόμβοι, είτε μέσων μαζικής ενημέρωσης είτε απλώς ιδιωτών και συνεταιρισμών, οι οποίοι ενδιαφέρονται για την πίτα της αγοράς.

Οι δυσκολίες είναι πολλές, σε σημείο ώστε και οι αγρότες ν' αναρωτιούνται ποια εταιρεία αξίζει τον κόπο και ποια όχι για να δώσουν προϊόντά τους κι αν θα πάρουν πίσω τα λεφτά τους. Ζητήματα έχουν και οι εταιρείες με τα απαγορευτικά υψηλά μεταφορικά, με αποθηκευτικούς χώρους κ.ά.

Στις αγορές μέσω Διαδικτύου επικρατεί θολούρα στο νομικό καθεστώς. Οι ελληνικές εταιρείες βαδίζουν στα τυφλά, δεδομένου ότι πρέπει να λάβουν υπ' όψιν μια σειρά από πιστοποιητικά, για το τι μπορεί και τι όχι να πάει στο εξωτερικό και με ποιον τρόπο.

Ο δικτυακός τόπος του ΠΣΕ προσφέρει σημαντικά στοιχεία για προϊόντα, αγορές-στόχους και ειδικές εγκυκλίους επί εξαγωγικών θεμάτων, ισοτιμιών νομισμάτων, αλλά και για το e-shop. Θα είχε αξία τα συναρμόδια υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Ανάπτυξης να προχωρήσουν σε δράσεις, ώστε να ξεκαθαρίσουν το τοπίο και να μην κολυμπούν ούτε οι αγρότες ούτε οι εταιρείες σε θολά κι ανεξερεύνητα νερά.

πηγή: Ελευθεροτυπία


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *