ροή ειδήσεων

FT: Εκτός τροχιάς η ελληνική οικονομία

Στην αποχώρηση της Τρόικας από την Ελλάδα χωρίς να έχει βρεθεί μια λύση στο ζήτημα της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων με αποτέλεσμα να υπάρχει μια καθυστέρηση στην εκταμίευση της επόμενης δόσης των 2,8 δισ. ευρώ αναφέρονται σε σημερινό τους δημοσίευμα οι Financial Times.
Με τίτλο «Τα έσπασαν Ελλάδα και τρόικα για τις απολύσεις» το άρθρο σημειώνει ότι είναι μόλις η...

δεύτερη φορά που αποχωρεί η Τρόικα από την Αθήνα χωρίς να υπάρξει μια συμφωνία με την κυβέρνηση.

Παράλληλα, μεταφέρουν τους φόβους ότι το ελληνικό πρόγραμμα κινείται εκτός τροχιάς.

Με κοινή τους δήλωση η ΕΚΤ και το ΔΝΤ επισημαίνουν ότι "Έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος, αλλά μερικά ζητήματα παραμένουν σε εκκρεμότητα», προσθέτοντας ότι η αποστολή θα επιστρέψει τον Απρίλιο.

"Χωρίς απολύσεις στο Δημόσιο, θα είναι δύσκολο να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι για φέτος. Υπάρχει κιόλας κίνδυνος εκτροχιασμού του προγράμματος", δηλώνει στην εφημερίδα η Μιράντα Ξαφά, σύμβουλος της EF Consulting.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των FT υπάρχουν και πάλι ενδείξεις ότι τα δημοσιονομικά προβλήματα της Ελλάδας επανεμφανίζονται στην υστέρηση των φορολογικών εσόδων και στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, προβλέποντας έλλειμμα 500 εκατ. ευρώ στα κρατικά συνταξιοδοτικά ταμεία φέτος, που θα φέρει τον προϋπολογισμό εκτός τροχιάς.

Το δημοσίευμα καταλήγει λέγοντας πως το υπουργείο Οικονομικών μάχεται για να δημιουργήσει ένα νέο σύνολο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, όπως την αναμόρφωση της φορολογικής διοίκησης η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το Μάιο, δεκάδες συγχωνεύσεις και το κλείσιμο των παρωχημένων κρατικών οργανισμών, και ένα νέο φόρο ακίνητης περιουσίας για την αντικατάσταση των εισφορών που πολλά νοικοκυριά αποφεύγουν να πληρώσουν.
πηγή


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *