ροή ειδήσεων

Ίχνη κοπράνων σε τούρτες της Ikea στην Κίνα!

Έπειτα από το κρέας αλόγου σε κεφτεδάκια
Σαν να μην ήταν αρκετό το διατροφικό σκάνδαλο με το κρέας αλόγου που εντοπίστηκε σε προϊόντα του σουηδικού κολοσσού ΙΚΕΑ, ένα ακόμα κομμάτι έρχεται να προστεθεί στο παζλ, που προκαλεί τουλάχιστον αηδία....
Όπως αποκάλυψε... η σουηδική εφημερίδα GΟTEBORGS POSTEN, εντοπίστηκαν βακτήρια, τα οποία βρίσκονται στα κόπρανα, σε σοκολατένιες τάρτες που πωλούσαν οι καφετέριες του ομίλου ΙΚΕΑ στη Σουηδία.

Την ανακάλυψη έκαναν οι κινεζικές υγειονομικές αρχές στα τελωνεία όπου έφτασαν τα γλυκίσματα και ακολούθησαν στην καταστροφή 1.800 γλυκών που ονομάζονται «chokladkrokant» (τραγανή τάρτα αμυγδάλου με σοκολάτα, κρέμα βουτύρου και καραμέλας).

Σύμφωνα με την αγγλόφωνη εφημερίδα Shanghai Daily, οι έλεγχοι επέτρεψαν να διαπιστωθεί ότι τα γλυκά αυτά περιείχαν «ένα υπερβολικά υψηλό επίπεδο κολοβακτηριδίων».

Ωστόσο παραμένει ασαφές πως τα βακτήρια βρέθηκαν στο εσωτερικό των γλυκών, ενώ, όπως δηλώνουν ειδικοί, δεν είναι επικίνδυνα για την υγεία των καταναλωτών.

Μάλιστα, η εκπρόσωπος της αλυσίδας επίπλων Ιλβα Μάγκνουσον, τόνισε ότι το επίπεδο της συγκέντρωσης αυτών των βακτηρίων δεν δημιουργεί σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Παρόλα αυτά, οι τάρτες, οι οποίες παρασκευάστηκαν από τη σουηδική εταιρεία Almondy προμηθευτή του ΙΚΕΑ, αποσύρθηκαν.

Ikea: Προϊόν από τις συγκεκριμένες παρτίδες δεν κυκλοφορεί στην Ελλάδα

«Αναφορικά με την είδηση που δημοσιεύτηκε σε διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης σχετικά με το προϊόν τούρτα αμυγδάλου με κροκάν (Almond Cake chocolate and butterscotch) και το πρόβλημα που παρουσιάστηκε σε συγκεκριμένες παρτίδες του προϊόντος στην Κίνα, ενημερώνουμε το καταναλωτικό κοινό ότι η IKEA HOUSEMARKET HELLAS δεν διαθέτει προϊόν από τις συγκεκριμένες παρτίδες», αναφέρεται σε δελτίο τύπου της εταιρείας Ikea.
«Το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στην Κίνα αφορά σε ποιοτικά χαρακτηριστικά και δεν σχετίζεται με θέματα υγείας», επισημαίνει η Ikea.
(protothema)


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *