ροή ειδήσεων

Η NASA συμβουλεύει: Προσευχηθείτε!

Τι πρέπει να κάνουν οι Νεοϋορκέζοι αν δουν έναν τεράστιο αστεροειδή να απειλεί τη μητρόπολη του κόσμου; Να προσευχηθούν…

Κι αυτή δεν ήταν η προτροπή ενός παπά αλλά η επίσημη καθοδήγηση από τους ιθύνοντες της NASA!

Σε συνέντευξη Τύπου που διοργανώθηκε από την Επιστημονική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από στελέχη της NASA, του Λευκού Οίκου και της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας, ο αρμόδιος αξιωματικός που έκανε την ενημέρωση, ήταν σαφής: «Τι θα κάνατε αν βλέπατε έναν αστεροειδή έστω και πολύ μικρό όπως της Ρωσίας να κατευθύνεται προς τη Νέα Υόρκη σε τρεις εβδομάδες; Τι θα κάνατε; Θα σκύβατε να γλυτώσετε ή τι άλλο; Η απάντηση είναι, αν ερχόταν σε τρεις βδομάδες, να προσευχηθείτε!» είπε στο σαστισμένο πλήθος ο Bill Posey.

Όπως ανέφερε, μπορεί οι Αμερικανοί να επιθυμούν η κυβέρνηση να αναλάβει δράση στέλνοντας τον απειλητικό αστεροειδή από εκεί που ήρθε, αλλά δυστυχώς δεν διατίθεται κονδύλι γι’ αυτό! Ωστόσο, ο αρμόδιος δεν παρέλειψε να επισημάνει και τη θετική όψη των πραγμάτων τονίζοντας ότι οι αστεροειδείς, όπως αυτός που έπεσε στη Γη και προκάλεσε την εξαφάνιση των δεινόσαυρων, είναι φαινόμενο που εμφανίζεται περίπου ανά 20.000 χρόνια. Και είναι τόσο μεγάλοι που εντοπίζονται σχετικά έγκαιρα.

Η NASA έχει εντοπίσει και παρακολουθεί 9.600 αντικείμενα που βρίσκονται κοντά στη Γη και θεωρεί ότι έχει υπό επίβλεψη το 93% αυτών που έχουν διάμετρο μεγαλύτερη του 1 χλμ. Και το 60% αυτών που είναι μεγαλύτερα από 300 μέτρα. Κανένα από αυτά δεν φαίνεται να πλησιάζει ή να απειλεί τον πλανήτη μας. Στην ενημερωτική ημερίδα έγινε κι αναφορά στον μετεωρίτη που συνετρίβη στη Ρωσία και προκάλεσε τόσες ζημιές, και σύμφωνα με τους ειδικούς η διάμετρός του ήταν μόλις 17 μέτρα.

Οι ειδικοί δεν τον εντόπισαν εγκαίρως καθώς βρισκόταν πίσω από τον ήλιο. Φιλόδοξο σχέδιο του προέδρου Ομπάμα είναι αστροναύτες να έχουν προσγειωθεί σε έναν αστεροειδή έως το 2025. Μία δοκιμαστική πτήση έγινε το 2001 στον αστεροειδή Eros.

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *