ροή ειδήσεων

Τι κερδίζει o Σάλλας από το κυπριακό deal

Το deal της απόκτησης της Λαϊκής και της Τράπεζας Κύπρου στην Ελλάδα από την Τράπεζα Πειραιώς, δημιουργεί πολλαπλές ωφέλειες για τον ελληνικό τραπεζικό όμιλο...

Συγκεκριμένα:

-Η Πειραιώς παίρνοντας τις 2 κυπριακές τράπεζες ουσιαστικά αγόρασε φθηνά δάνεια στο 67% της αξίας τους καθώς για το υπόλοιπο 33% έχουν ληφθεί προβλέψεις. Με τον τρόπο αυτό βελτιώνεται συνολικά το ποσοστό των προβλέψεων του ομίλου της Πειραιώς. Συγκεκριμένα οι προβλέψεις που υπολογίστηκαν κατά τη μεταβίβαση των χαρτοφυλακίων έχουν γίνει με βάση το χειρότερο σενάριο σύμφωνα με τη μελέτη της Pimco και για αυτό τα δάνεια μεταβιβάστηκαν στο 67% της αξίας τους.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για τακτική ανάλογη με αυτήν που ακολούθησε ο όμιλος της Πειραιώς στην περίπτωση της Γενικής, όπου πήρε τα χαρτοφυλάκια με 35% προβλέψεις αλλά και στην περίπτωση της Millenium, με αποτέλεσμα να βελτιώνεται το συνολικό προφίλ των προβλέψεων του ομίλου.

- Ο όμιλος αποκτά ακόμη μεγαλύτερη συστημική βαρύτητα στο τραπεζικό σύστημα καθώς τα συνολικά assets από 78 δισ. ευρώ ανεβαίνουν στα 93 δισ.

- Στο σενάριο βελτίωσης των συνθηκών της ελληνικής οικονομίας το επόμενο διάστημα, οι προβλέψεις θα μειωθούν και η Πειραιώς θα έχει και τα ανάλογα οφέλη.

-Με τη συμφωνία καλύπτεται το funding gap που προκύπτει με την απόκτηση των δύο τραπεζών. Συγκεκριμένα, η Πειραιώς αποκτά δανειακά χαρτοφυλάκια 22 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 33%, δηλαδή κατά 7,2 δισ. ευρώ λόγω των προβλέψεων και ταυτόχρονα αποκτά καταθέσεις ύψους 13,1 δισ. ευρώ.
Πηγή: newmoney.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *