ροή ειδήσεων

Πρόστιμα από 100 ευρώ μέχρι 30.000 ευρώ για ιδιοκτήτες σκύλων

Γερά πρόστιμα θα «τρώνε» οι ιδιοκτήτες σκύλων από την επόμενη εβδομάδα, καθώς ο δήμος Αθηναίων έχει αποφασίσει να τιμωρεί τους ανεύθυνους φιλόζωους...

Σύμφωνα με πληροφορίες θα κόβονται πρόστιμα από 100 έως και 30.000 ευρώ στους παραβάτες. Τα πρόστιμα δεν θα είναι μόνο για το «λέρωμα» πεζοδρομίων και πάρκων αλλά και για ζώα που δεν είναι εμβολιασμένα, όπως και για κακοποίηση ζώων ή όταν αυτά κυκλοφορούν ελεύθερα ανάμεσα σε τραπεζοκαθίσματα καταστημάτων.

Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, Γιώργος Αναγνωστόπουλος, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν πρώτα από κεντρικά σημεία της Αθήνας και σιγά-σιγά θα επεκταθούν και στις γύρω περιοχές.

«Δεν πρόκειται να υπάρξει μαζική έξοδος. Δεν μας ενδιαφέρει ο εντυπωσιασμός αλλά η ουσία, να γίνει δηλαδή συνείδηση στους δημότες – ιδιοκτήτες ζώων, η ανάγκη να σέβονται τα ζώα, το περιβάλλον και τους συμπολίτες τους», είπε και εξήγησε ότι ήδη υπάρχουν πολλές καταγγελίες για ιδιοκτήτες που παραμελούν τα σκυλιά τους.

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος7/4/13 11:55

    Επιτελους καιρος ητανε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος7/4/13 11:59

    Και οχι μονο για τον Δημο Αθηναιων αλλα παντου ισχυει!
    Ειναι ο Νομος 4039/12.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος7/4/13 13:35

    Aύριο τίθεται σε εφαρμογή ο νόμος 4039/12, σύμφωνα με τον οποίον οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων είναι υποχρεωμένοι να καθαρίζουν τα σημεία των κοινοχρήστων χώρων που λερώνουν τα κατοικίδιά τους.

    Σε αντίθετη περίπτωση θα επιβάλλονται πρόστιμα, από 100 ευρώ για τον ιδιοκτήτη που δεν θα καθαρίζει το σημείο που λερώνει ο σκύλος του και θα φτάνουν τις 30.000 ευρώ σε περίπτωση κακοποίησης και βασανισμού ζώου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος7/4/13 14:10

    Εγώ θα καθαρίζω εκεί που λερώνει το κατοικίδιο μου όπως προβλέπει ο νόμος.επίσης προβλέπει και την μεταφορά του ζώου με όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.Για αυτό το έχετε να πείτε;Μην γράψει λοιπόν καμιά βλακεία κανένας αν δει σκύλο σε ταξί η σε λεωφορείο και πει ότι τον/την ενοχλεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος7/4/13 16:34

      Αμα χεσει μεσα στο λεωφορειο να δω τι θα κανεις ή αμα χεσει το ταξι κανενος ταριφα επισης.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος7/4/13 18:14

      Δηλαδη αν ενα μωρο κανει εμετο μεσα στο λεωφορειο ή σε ταξι θα το πεταξουν εξω?Μονο του σκυλου σε ενοχλει εσενα?Αν μπει ενας και βρωμοκοπαει τολμας να του πεις τιποτα?Αλλα στο ζωακι ειμαστε μαγκες ολοι και καθαροι.Ερχεται ο αλλος διπλα σου στο λεωφορειο και βηχει σαν το γαιδουρι και δεν του λεει κανεις τιποτα ,ουτε τον βγαζουν εξω πριν αρρωστησει ολο τον κοσμο.Θα δουν ενα ζωο που εχει ολα τα εμβολια του να μπαινει σε αυτοκινητο και ολοι τρομαζουν και φοβουνται μην αρρωστησουν.
      Ετσι για το γαμωτο θα ταισω τον σκυλο μου μακαρονια που τον κανουν να κλανει και θα μπω σε λεωφορειο.Κι ας τολμησει καμμια κουφαλα να μου πει τιποτα.Θα πηδανε ολοι εξω σαν τα τρομαγμενα τα κουνελια.Κι οσοι μεινουν θα κρεμονται εξω απο τα παραθυρα.

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος7/4/13 22:08

    Αρα λοιπον για σενα μωρο με σκυλος ειναι ισα.Μαλιστα...
    Ποσα μωρα ερχονται στην αυλη και χεζουν καθημερινα που εννοειται συνοδευονται οπως τα σκυλια;Ποσα μωρα χεζουν πεζοδρομια παρκα κλπ και δεν μπορει κανεις να περπατησει εαν δεν κοιταει προς τα κατω;Δεν νομιζω οτι ο παραλληλισμος ειναι σωστος.Δεν εχουμε φτασει ακομα στο σημειο που σκυλος και μωρο ειναι τα ιδια.
    Και εν τελει στις υπολοιπες πολιτισμενες χωρες που οι ανθρωποι πανω απο ολα ειναι πολιτισμενοι δεν υπαρχουνε χεσμενα πεζοδρομια απο τα σκυλια και οι ιδιοκτητες κουβαλανε φαρασι και σακουλα οταν τα βγαζουν βολτα εξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος7/4/13 23:53

    για τον 10.γιατι τετοια πολεμικη διαθεση και οι ανθρωποι εχουν δικαιωματα και τα ζωα το ιδιο και φυσικα θα βαλω τον σκυλο μου σε ταξι η λεωφοριο και θα μαζευω της ακαθαρσιες του αλλα και εσυ θα σεβεσε το δικαιωμα μου να εχω κατικοιδιο αφου ξερεις απο ευρωπη θα ξερεις οτι υπαρχουν παρκα μονο για σκυλους εδω εχει κανενα? η θελεις να μην βλεπεις σκυλους καθολου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος8/4/13 09:19

    Κανένα πρόβλημα δεν έχω με τα ζώα.ίσα ίσα που τα αγαπώ.με τους ιδιοκτήτες τους έχω εφόσον δεν με σεβονται.εγώ σέβομαι και τα ζώα και την αναγκη κάποιων να κατέχουν ζώα αλλά να σέβονται αυτοι και τον νομο και τους αλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *